6.seedede Ana Ivanovic spillede endnu en alt eller intet kamp torsdag i China Open; 2008 Roland Garros mestereren skal mindst nå semifinalen i Beijing for at forblive i kapløbet til BNP Paribas WTA-finalen i Singapore. En høj kvalitet sikrede hende en 7-5, 4-6, 6-2 sejr over 2009 Roland Garros vinderen Svetlana Kuznetsova og er dermed kun en runde væk fra at nå dette mål, da hun nu befinder sig i kvartfinalen og hun spiller noget af sin bedste tennis i 2015.

Ivanovic havde vundet 10 af hendes tidligere 13 møder med Kuznetsova, men den russiske, en tidligere verdens toer, så ud til at være i topform og startede med at bryde den tidligere nr.1 til nul i det niende parti for at serve åbningsættet hjem, men serberen endte med at vinde tre partier derfra, og gav dermed sig selv sejren i første sæt.

Men Kuznetsova var langt fra færdig, og Kuznetsova brød tidligt i andet sæt, og holdt det resten af sættet og vandt andet sæt. Ivanovic havde lidt problemer fysisk tidligt i tredje sæt, men spillede noget af sit bedste og kom sejrrigt igennem efter næsten to og en halv time på banen. Kuuznetsova servede nede 0-40, og reddede to match point i det sidste parti, men Ivanovic viste sig for stærk i den sidste ende, brød en en sidste gang og er klar til en kvartfinale mod Anastasia Pavlyuchenkova, der slog US Open mesteren Flavia Pennetta, 3- 6, 6-4, 6-3.

Ivanovic og Pavlyuchenkova har spillet syv gange, og selvom russeren vandt deres seneste møde i sidste års Wuhan Open, var det en ufuldstændig match, da Ivanovic blev tvunget til at trække sig tilbage et part fra nederlaget.

Torsdagens kampe:Tredie runde
[6] Ana Ivanovic (SRB) d Svetlana Kuznetsova (RUS) 7 – 5 4 – 6 6 – 2

Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) d [3] Flavia Pennetta (ITA) 3 – 6 6 – 4 6 – 3

[5] Garbine Muguruza (ESP) d Mirjana Lucic-Baroni (CRO) 1 – 6 6 – 2 6 – 1

[Q] Bethanie Mattek-Sands (USA) d [15] Roberta Vinci (ITA) 6 – 1 3 – 6 6 – 2

Fredagens kvartfinalekampe ser således ud: Danske tider

National Tennis Stadium
08:30 – [4] Agnieszka Radwanska (POL) V [10] Angelique Kerber (GER)
10:30 – [6] Ana Ivanovic (SRB) V Anastasia Pavlyuchenkova (RUS)

Lotus Court
06:30 – [12] Timea Bacsinszky (SUI) V Sara Errani (ITA)
12:30 – Bethanie Mattek-Sands (USA) V [5] Garbiñe Muguruza (ESP)

Forrige artikelITF Junior: Dansk sensation i Malaysia.
Næste artikelPadeltennis: Ny sport kan være vejen ud af problemerne for tennisklubberne
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.