Caroline Wozniacki har trænet målbevidst og koncentreret hver eneste dag, og hendes danske træningsmakker August Holmgren tror på sejr i 2017

Ofte er spillerne en smule rustne, når de første kampe afvikles i en ny sæson, og derfor er det ekstra svært at forudsige, hvad man kan forvente i årets første turnering, hvor Caroline Wozniacki er seedet 3 ved WTA International turneringen ASB Classic i Auckland.

Man kan dog være helt sikker på, at Caroline møder op velforberedt, hvilket bekræftes af August Holmgren, som i en periode på fire uger op til Jul har trænet sammen med hende, hvilket skete efter anbefaling fra Michael Mortensen, som tidligere har været træner for dem begge.

August blev af Tennisavisen opfordret til at give sin vurdering af, hvor godt forberedt Caroline efter hans opfattelse vil være inden den nye sæson.
Han indledte sit svar med at udtrykke stor taknemmelighed for, at Michael Mortensen forslog ham som træningsmakker for Caroline, og det har været en oplevelse, som han aldrig vil glemme. Derudover havde han denne kommentar til Carolines forberedelser:

Jeg synes at Caroline så meget skarp ud. Hun trænede målbevidst og koncentreret hver dag, hvilket er meget beundringsværdigt, da det er helt vildt svært at holde fokus hver dag i en måned.
Jeg tror og håber på, at hun vinder i år eller kommer langt, for hun har virkelig fortjent det.

For at nå langt – hvilket her i første omgang defineres som semifinalen – skal Caroline i 1. runde (R32) vinde over no. 89 Nicole Gibbs (USA), som hun ikke har mødt før.
På papiret en opgave, som Caroline formentlig godt kan løse, selvom kampformen mangler.

I 1/8-finalen er den sandsynlige modstander no. 90 Varvara Lepchenko (USA), som møder en kvalspiller i 1. runde. Lepchenko vandt det seneste indbyrdes opgør mod Caroline 6-4, 6-2 i Stanford, hvorimod Caroline vandt de første 4 opgør, og Caroline er uden tvivl også sandsynlig vinder denne gang.

I kvartfinalen kan modstanderen ifølge seedningen blive 6. seedede no. 27 Anastasia Pavlyuchenkova (RUS), der må forventes at klare sig igennem 1. runde mod no. 53 Julia Goerges (GER).
En anden mulig modstander er 22-årige talentfulde no. 71 Danka Kovinic (MNE), der i 1. runde møder no. 91 Naomi Broady (GBR).
I begge tilfælde vil det dog være en overraskelse, hvis ikke Caroline kan slippe videre til semifinalen, hvor en større udfordring kan vente på hende.

Williams-søstrene største hindring for dansk succes

Caroline har haft det “lodtræknings-held”, at hun undgik at komme i samme halvdel som 1. seedede Serena Williams (USA).
Hvis seedningerne i øvrigt holder, kan hun i semifinalen møde 2. seedede, som er Serenas storesøster Venus, som har vundet samtlige 7 indbyrdes opgør mod Caroline – senest to gange i 2015 i finalen i Auckland og i 1/8-finalen i Miami.
Formentlig er det snart sidste udkald, hvis Caroline skal nå at vinde over Venus, inden hun stopper karrieren, så semifinalen i Auckland kan være en oplagt anledning til det.

Da Venus ofte kan være svingende i sine præstationer, kan modstanderen i semifinalen også tænkes at blive 8. seedede no. 47 Ana Konjuh (CRO), som er et 19-årigt stortalent, som kan få et større gennembrud i 2017.

Udfaldet af semifinalen kan blive afgørende for, om Caroline mindst bevarer 19. pladsen på ranglisten og dermed sikrer sig en 9-16 seedning ved Australian Open.
Sidste år blev netop semifinalen endestationen i Auckland, da Caroline tabte til Sloane Stephens (USA).

Skulle det lykkes for Caroline at nå frem til finalen, hvilket langt fra kan udelukkes, kommer man ikke udenom, at Serena Williams vil være den mest oplagte at pege på som modstander, og hun vil naturligvis også være favorit i en eventuel finale mod Caroline, som kun har vundet over Serena en enkelt gang.
Caroline var dog meget tæt på sejren i det seneste møde i semifinalen ved WTA-slutspillet i 2014, hvor Caroline førte 4-1 i 3. sæts tiebreak, da to netrullere gav Serena momentum.

Som det ses herunder er Serena netop blevet forlovet med Alexis Ohanian, men Caroline skal næppe forvente, at en så dedikeret idræts-kvinde som Serena Williams lader sit spil påvirke af denne begivenhed, som trak overskrifter i flere medier.

Ingen TV-dækning af Carolines 1. runde kamp

TV2 Sports tennis-redaktør Henrik Jensen har netop oplyst, at det ikke bliver muligt at transmittere Carolines kamp mod Gibbs i 1. runde, idet WTA Media først tilbyder World Feed fra Auckland fra og med natten til onsdag.
TV2 har forsøgt at få kampen hjem, men det er desværre ikke lykkedes.

I uge 1 viser TV2 Sport kampe fra Brisbane natten til mandag kl. 0235, hvor de viser 3 kampe direkte og derefter en formiddagskamp kl. 10.
I Brisbane er de seedede Kerber, Cibulkova, Pliskova, Muguruza, Kuznetsova, Svitolina, Vesnina og Vinci.

Henrik Jensen fortæller endvidere, at TV2 Sport sender fra både Sydney og Hobart i uge 2, og at TV2 Play viser signalet fra World Feed fra alle 4 turneringer, og allerede Nytårsnat kl. 02 sendes en kamp på TV2 Play med engelsk kommentator.
Der bliver ikke sendt kampe på TV2 Play fra Shenzhen, som Tennisavisen ellers havde bebudet.

Orienteringen fra Henrik Jensen slutter således:
Fordi WTA selv har overtaget stort alle rettigheder og ansvar for produktion, går der desværre lidt tid, inden vi får optimale vilkår.
Men fra marts burde WTA Media kunne levere billeder fra alle de kampe Wozniacki spiller, også selvom det ikke er på den største TV bane f.eks. Indian Wells, hvor alle de bedste kvinder og mænd spiller.