Så er vi kommet til de øverste 10 på listen Todd Spiker har sammensat. Jeg venter dog med den øverste placering, der får sin egen artikel. Håber listen også rammer nogle af dine favoritter. Prøv at gætte hvilken præstation der ender på første pladsen 😉

# 10 – Årets “Team” i FED cup
Tjekkiets tredje Fed Cup-titel i stræk ville ikke have været muligt uden (mindst) to pragtfulde individuelle præstationer i 2016s tre FC weekender. I februar vs Rumænien i 1. runde, hvor Petra Kvitova havde tabt sine 2 singler og Lucie Safarova ikke var med på grund af sin langvarige sygdom, tog Karolina Pliskova over og vandt begge sine singler, for derefter sammen med Barbora Strýcová at vinde den afgørende double. I finalen mod Frankrig, kom Strycova til at redde den tjekkiske trup, da den var nede 1-2. Strycova der var en sen erstatning for Kvitova (som igen havde tabt på dag 1, og dermed havde tabt sin fjerde FC single kamp i træk), satte sit unikke mærke af temperament og intensitet på kampen og besejrede Alize Cornet, mod hvem hun var 1-5 i sin karriere, og kom derefter tilbage mindre end en time senere og sejrede sammen med Pliskova i den afgørende double kamp, det var hendes femte double sejr i løbet af dette historiske forløb, og Pliskovas fjerde sejr i træk, en stribe der startede i 2015 finalen mod Rusland.

# 9 – En slovak i Singapore
Dominika Cibulkovas dramatiske finale i 2016 bestod af multi-dele, multi-kontinenter, multi-umulige-detaljer. Hun var nødt til at vinde titlen i Linz bare for at kvalificere sig til WTA finalen i Singapore. Efter at have fået et wild card til Linz, gjorde hun det. Hun tabte sine to første round robin kampe i Singapore, men det lykkedes hende at få et sæt fra Angelique Kerber, da hun tabte i tre sæt i den første round robin. Hun skulle derefter besejre Simona Halep i to sæt i sin tredje kamp bare for at holde liv i håbet om at nå semifinalen. Efter at have vundet 1., så mistede hun muligheden – tre gange – for at føre med et break i 2., og Cibulkova kom bagud 5-4 i tie-breaken, men det lykkedes at tage de sidste tre point og derved bevare den spinkle chance. Havde Madison Keys taget et sæt fra Kerber i den sidste round robin kamp i deres gruppe, ville Cibulkova være blevet elimineret. Men da Kerber havde tabt et sæt til Cibulkova tidligere på ugen havde slovakken et lille forspring foran Keys til den sidste SF plads (med tre vundne sæt mod to), Kerber hjalp igen ved at vinde over Keys i to sæt og lukkede dermed Cibulkova ind gennem den upåagtede bagdør og i semifinalen. Efter at have besejret Svetlana Kuznetsova i semifinalen var slovakken igen klar til at blive konfronteret med Kerber i finalen. Tyskeren havde set mere og mere urørlig ud siden deres første møde, og derfor var der lagt op til en favoritsejr i finalen. Men det var en fand-i-voldsk Cibulkova hun mødte i finalen og som bestemte løjerne. Det var først i det afgørende parti Kerber genopdagede den magi, der havde bragt hende til den sidste etape i Singapore, men det var for sent at holde Cibulkova tilbage. På hendes fjerde MP, var Cibulkova heldig med en netruller, hvor bolden hoppede op i luften og knap nok klarede sig over på Kerbers side af nettet, hvor den sidelæns ramte indenfor linjen, utilgængelig for nogen som helst og slovakken blev dermed finalens dronning af WTA sæsonen, vandt over Kerber 6-3 6-4. Dermed sluttede hun den største uge i sit tennis liv.

# 8 – Petra den store af Wuhan
Næsten uangribelig mistede Petra Kvitova blot et sæt, da hun efterlod et spor af ærefrygt-inspirerede modstandere og hovedrystende fans i Wuhan. Hendes anden sejr på tre år i turneringen kom til hende i slutningen af en uge, hvor hun sjældent blev udfordret. Mest fordi ingen kunne. Jelena Ostapenko fik kun fire partier mod hende, det samme som Elina Svitolina. Verdens # 1 Angelique Kerber kæmpede i tre sæt, men kunne ikke rive den tjekkiske mur ned. Sejren opildnede hende blot yderligere. Johanna Konta vandt blot syv point i kvart finalen, man siger, at “nogle gange er du bare med på turen”, når Petra ruller sit spil ud. Offer #5, Simona Halep, bemærkede at Kvitova, “ikke fejlede. det var hårdt at gøre noget som helst.” Dominika Cibulkova der blev offer #6, der faldt i hurtigt i en 61, 61 finale, bemærkede, at tjekken “ikke engang lod mig spille. Man skal være meget heldig og spille meget godt for at slå hende, når hun spiller på denne måde. ” Titlen afsluttede en 13-måneders periode for Kvitova, der nåede sin første finale i elleve måneder. Et par uger senere, ville Kvitova gå 4-0 uden at miste et sæt og gøre krav på Elite Trophy titlen i Zhuhai, og gjorde hendes post-Wimbledon vundne og tabte kampe til 30-7 efter at have startet sæsonen med 16-15.

# 7 – Turkisk Delight
Cagla Buyukakcay optådte i sin hjemby Istanbul. hun red på en bølge af tennis momentum og støtte fra publikum, der førte til hendes første karriere tour single semifinale, finale og jomfru titel med sejre over Marina Melnikova, Sorana Cirstea, Nao Hibino, Stefanie Voegele og Danka Kovinic i en 3-6, 6-2, 6-3 finale. Hun er den første tyrkiske kvinde, der har udført nogen af disse bedrifter i WTAs historie. Den 26-årige kom ind i Top 100 for første gang. En måned senere, kvalificerede hun sig i Paris til at blive den første Tyrker i en slam hovedturnering i den åbne æra, hvor hun også blev den første til at få en sejr, selvom det, takket være den parisiske regn, tog hende to dage at få den kamp spillet færdig. Cagla Buyukakcay er #77 på ranglisten.

# 6 – Angie af New York
Angelique Kerbers vej gennem 2016, førte hende til New York. På det tidspunkt, da US Open var forbi, havde tyskeren cruiset gennem syv kampe i en slam for anden gang i 2016 (droppede kun ét sæt i finalen mod Karolina Pliskova) og puttet sine skuffende tab i sommerens Wimbledon , de olympiske lege og Cincinnati finalen i baggrunden for at blive den første #1-rangerede spiller fra Tyskland siden sit idol Steffi Graf, og som 28 årig at blive den ældste kvinde nogensinde til at få sin debut på posten som #1. Siden blev hun også kåret som årets ITF spiller.

# 5 – Verden ifølge Garbi
Garbine Muguruza kom til Paris med et stort potentiale for succes, så længe hun kunne holde sit hoved koldt. Efter at have tabt åbningssættet i 1. runde til Anna Karolina Schmiedlova, koncentrerede Muguruza sig og vandt fjorten sæt på vej til sin første slam titel (og kun hendes tredje overordnede tour titel) på Roland Garros, en sejrsrække der omfattede sejre over den tidligere slam vinder Svetlana Kuznetsova, Sam Stosur og regerende #1 og forsvarende mester Serena Williams i finalen. Hun besejrede Williams for anden gang (vandt 2.runde i 2014) i Paris, Muguruza udspillede simpelthen Serena i mesterskabsfinalen, og føjede sit navn til den korte liste over kvinder, der har slået den 22-dobbelte slam vinder i hendes otteogtyvende (efter Wimbledon) karriere slamfinale. Den første spanske kvinde til at vinde en slam siden 1998 (Sanchez), den første spanier til at nå en slam finale siden 2000 (Martinez), det første Sydamerikansk-fødte (Venezuela) vinder siden 1990 (Sabatini), og den yngste slam champ siden 2012 (Azarenka), 22-årige Muguruza steg til en karriere-bedste #2 på ranglisten, da hun forlod Paris.

#4 – Serena vinder slam #22
Med en håndfuld spillere der nippede hende i hælene, og hvor hun var bare var en manglende Wimbledon titel væk fra at være lukket ude fra at være den regerende mester på nogen af de 4 slamturneringer for første gang i fire år, tog Serena titlen og organiserede sin egen baghave BBQ nok en gang. I løbet de fjorten dage, vandt hun karriere slam match #300, nåede 300 uger som #1 i løbet af sin karriere, affyrede sit 800de es på All-England Club, holdt serv i tredive partier i træk uden at være usat for et break point og endelig vandt hun sin syvende Wimbledon single titel og har nu lige så mange titler som Steffi Graf. Åh, og derefter gik hun ud og vandt doublen sammen med Venus, den sjette Wimbledon double og søstrenes 14. slam titel. Og på en eller anden måde gjorde hun det, som om det “bare var en dags arbejde,” som kun hun (stadig) kan gøre det.

#3 – Angie er Aussie elegance
Angelique Kerber lammer Serena Williams i finalen og vinder Australian Open, og bliver den første til at besejre hende i en tre-sæts slamfinale. Den sejr gør hende til den første tysker, der vinder en slam titel siden 1999 (Graf på RG), den første tysker til at vinde AO siden ’94, og den første venstrehånds mester i Melbourne siden ’96. Efter at have overlevet et MP i sin 1. runde kamp vs. Misaki Doi (jep, hun er også den første til at vinde en slam efter at have overlevet det så tidligt i turneringen), vandt Kerber tretten af sine næste fjorten sæt (tabte kun andet sæt i finalen mod Serena) på vej til titlen.

#2 – Vika s forårs “Sunshine Double”
Victoria Azarenkas tilbagevenden til øjet i WTA stormen fik kraftige ben at gå på, da hun med en kyst-til-kyst nordamerikansk dominans, der omfattede en sjælden double af titlerne i Indian Wells og Miami, skød hende direkte tilbage i Top 5. Azarenka vandt “Sunshine Double” (den første siden 2005, og den tredje nogensinde) med sejre over over #1 Serena Williams, #3 Angelique Kerber (der sprang til #2 et par dage senere), og #4 Garbine Muguruza. De tre kvinder vandt alle fire slams i 2016, og syv af de otte pladser i finalerne. Vikas sejr over Williams i Miami giver hende flere sejre i finaler (4) over Serena end nogen anden spiller. Hendes sejr over Kerber øgede karriere head-to-head over tyskeren til 7-1. Vika er nu på barsels “orlov”, men lover at komme tilbage – hvornår vil tiden vise.

Hvem Todd Spiker og jeg har på førstepladsen vil du opdage senere i kommende uge.