Camila Giorgi fyrede vindere af sted fra overalt på banen, men Clara Tauson fightede sig tilbage med en formidabel defensiv

20-årige Clara Tauson kunne spille uden forventningspres, da hun som Lucky Loser fik en uventet mulighed for at deltage i hovedturneringen ved WTA 250 Upper Austria Ladies Linz i Østrig, hvor hun i 1. runde mod 3. seedede Irina-Camelia Begu (ROU) løftede sit spil til et niveau, hvor rumæneren var chanceløs.

WTA 250 Linz: Lucky Loser chance udnyttet til perfektion af Clara Tauson med storsejr over 3. seedede Begu

I torsdagens 1/8-finale mødte Clara derefter den italienske “hvirvelvind” Camila Giorgi, der er en hårdslående kompromisløs spiller, som kan svinge fra det sublime til det håbløse, og hun udsatte fra kampens start Clara for et sandt bombardement af vinderslag fra alle mulige steder fra banen, mens Clara i 1. sæt nærmest var statist i det italienske fyrværkeri, som resulterede i en overbevisende sætsejr på 6-1 efter blot en halv time.

Clara fulgte dog med i starten, hvor hun udlignede til 1-1, men i det næste danske serveparti, som blev kampens næstlængste parti, afværgede Clara 2 break-muligheder og havde selv en enkelt fordel, inden Giorgi brød til 3-1, og i de 3 efterfølgende partier vandt Clara blot et enkelt point i hvert parti.

Efter kampen erkendte Clara, at hun på det tidspunkt regnede med, at hun ville være færdig i turneringen efter ca. en times spil, men hun ville dog forsøge at blive i kampen længst muligt i håb om at få den chance, som man ofte får i en kamp, selvom det ser sort ud.

Hun var dog klar over, at hun var nødt til at gøre noget anderledes, idet hun blev udspillet af vindere fra alle hjørner, og derfor forsøgte Clara at få mere gang i benene, og hun ville forsøge at slå ligeså hårdt til boldene som Giorgi, selvom hun erkendte, at det næppe var muligt.

Giorgi fortsatte dog dominansen i de første 2 partier, hvor Clara stadig måtte nøjes med et enkelt point i dem begge, men derefter fik hun dog reduceret til 1-2 efter en forhånds-vinder til 15-0 og en italiensk fejl på servereturneringen til 30-0, og i den næste duel stod Clara godt imod presset fra Giorgi, der sluttede duellen med en fejl til 40-0.

Ved 40-15 sluttede Clara partiet med et es til 1-2, hvilket blev startskuddet til et formidabelt comeback, som blev indledt med et rent break til 2-2, idet Clara modstod et tungt pres, indtil Giorgi overforcerede en baghånd i nettet til 0-15, og i den næste duel slog Clara kontra på en presset cross forhånd med en endnu skarpere en af slagsen til 0-30.
I den næste duel var Clara igen under massivt pres, men igen blev en velfungerede defensiv belønnet ed med italiensk fejl til 0-40, og defensiven fungerede stadig til perfektion i den næste duel, hvor en kontra vinder fra Clara afgjorde partiet.

I det næste italiensk serveparti – efter at Clara holdt serv ved 40-30 – kom Giorgi igen bagud 0-40 efter en 2. bold i nettet til 0-15, og endnu en til 0-30, og i den næste duel var det Clara, der havde initiativet og fremprovokerede en fejl til 0-40, og efter en italiensk vinder og en fremprovokeret dansk fejl til 30-40 modstod Clara atter et massivt pres i den næste duel, som Clara afsluttede med en longline vinder fra forhånden til dansk føring til 4-2.

I de næste 3 partier vandt Giorgi ikke et eneste point, og momentum var derved totalt skiftet til Clara, der således vandt 2. sæt 6-3.

3. sæt blev dog igen jævnbyrdigt, idet spillerne efter 1-1 skiftedes til at bryde hinandens serv, da Giorgi trods 40-15 blev brudt til 1-2, men hun udlignede på den 2. break-mulighed efter 15-40, hvorefter Clara brød rent til 3-2, og hun brød igen rent til 4-3 efter italiensk break forinden ved 30-40, hvorefter Clara som den første igen vandt sit serveparti til 5-3 efter en perfekt stopbold ved 40-15.

Giorgi vandt derefter ligeledes sit serveparti, hvorefter Clara havde chancen for at serve for kampen i et gyseragtigt parti, som blev kampens længste, hvor Giorgi med en vinder til 15-30 lagde pres på Clara, der dog med en servevinder og direkte vinder på 2. bolden spillede sig frem til den første matchbold, som dog blev afmonteret efter en fremprovokeret dansk fejl.

Efter en længere duel, hvor Clara igen modstod et massivt italiensk pres, forivrede Giorgi sig med en fejl, som gav ny matchbold, hvor Giorgi igen lagde et tungt pres på Clara og udnyttede overtaget med en vinder efterfulgt af en direkte returvinder, som gav Giorgi mulighed for at bryde tilbage og udligne til 5-5.

En udadskruet 2. serv med masser af “kick” fulgt op af en vinder på 2. bolden afværgede muligheden, men efter endnu en 2. serv blev Clara i den næste duel flere gang presset dybt i begge hjørner, hvor hun både måtte anvende en squash-lignende feberredning i forhånden og en cross slice fra baghånden tæt over nettet, hvor Giorgi var klar og lagde en kort bold på tværs, men Clara nåede frem og lagde bolden elegant på tværs med en vinder, som fremkaldte en langvarig applaus fra publikum.

Den 3. matchbold blev dog afværget, da Clara afgav initiativet i duellen med et kort slice, som Giorgi prompte straffede med en vinder.
Derefter var Clara igen under massivt pres, hvor hun flere gange blev tvunget til at slice bolde helt nede fra baghåndshjørnet, og hun var et par gange presset dybt i forhånden, hvor hun holdt bolden i spil ved at et returnere i opspringet, men hun holdt stand med det yderste af neglene, indtil en bold fra Giorgi til sidst blev for lang og gav Clara sin 4. matchbold, hvor Clara sendte 2. bolden helt ud i forhåndshjørnet, hvor Giorgi blev presset til en fejl, som sikrede Clara sejren 1-6, 6-3, 6-4 efter 2 timers spil.

I sejrsinterviewet blev Clara spurgt, om hun ville blive og se kampen mellem 6. seedede Petra Martic (CRO) og Alison Van Uytvanck (BEL), men det ville hun dog overlade til KB-træner Jacob Holst, der fungerer som coach for Clara, idet hun selv havde mest brug for behandling og søvn.

Det var formentlig en ganske fornuftig disposition, idet Clara i så fald skulle bruge de næste 3 timer til formålet, idet Petra Martic først efter 2 timer og 3 kvarter på banen sikrede sejren 6-3, 6-7(5), 7-6(3), og derved vil Clara have størst chance for at være restitueret inden de mødes i kvartfinalen, som er programsat til fredag tidligst kl. 2000.

Kampen bliver fra starten formentlig vist på TV 2 Play, men TV 2 Sport X tager over, når kvartfinalen ved ATP 250 i Montpellier mellem Holger Vitus Nødskov Rune og Gregoire Barrere (FRA) er færdigspillet.
Det er dog ikke besluttet endnu, om TV 2 Sport X hopper direkte på kampen eller viser den forfra, da det afhænger af, hvor langt kampen er fremme til den tid.

Sejren skyldes på ingen måde, at Giorgi ændrede sit spil fra sublimt til håbløst, som hun ellers er kendt for, men hun lagde igennem hele kampen stort pres på Clara, der med en ekstrem stærk defensiv stod imod presset i de to sidste sæt.

 

Forrige artikelWTA 250 Linz: Lucky Loser chance udnyttet til perfektion af Clara Tauson med storsejr over 3. seedede Begu
Næste artikelATP/WTA 250: Holger klar til semi. Clara stoppet i kvartfinale
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.