Efter 18 minutters tennis havde Clara Tauson vundet årets første sæt, og hun er efter 2 sejre i kvalifikationen videre til hovedturneringen og et muligt revanche-opgør mod russer

24-7 forbinder de fleste formentlig med lang varighed over hele døgnet alle ugens 7 dage, men overskriften handler om starten på 17-årige Clara Tausons første turneringskamp i 2020, da hun i kvalifikationen til $60.000 turneringen OPEN ENGIE D’ANDREZIEUX-BOUTHÉON 42 i Frankrig mødte 35-årige Emily Webley-Smith (GBR).

I løbet af blot 18 minutter havde Clara sikret sig 1. sæt 6-0 mod britten, som i alt vandt 7 bolde.
I 2. sæt var der mere kamp om partierne, da Webley-Smith efter de 2 første partier havde vundet 8 bolde, men trods flere britiske fordele i egen serv, blev det alligevel 2-0 til Clara på den tredje break-mulighed, og efter et rent dansk serveparti var stillingen 3-0.
Herefter afværgede britten 2 danske breakmuligheder og reducerede til 1-3, men Clara brød igen serven til 5-1, og efter 30 minutter havde hun sikret 2. sæt og sejren 6-0, 6-1.

Claras modstander i kvalfinalen blev fundet i kampen mellem 1. seedede 28-årige no. 195 Ekaterina Gorgodze (GEO) og den 40-årige ungarske veteran no. 406 Greta Arn, der i sine velmagtsdage var no. 40 på WTA-ranglisten for næsten 9 år siden, og hun var meget tæt på sejren, da hun havde matchbold ved 9-8 i match-tiebreak, men det blev den 12 år yngre georgiske modstander, der i den sidste ende vandt 4-6, 6-3, [11-9].

Aldersforskellen var således næsten den samme, da Gorgodze mødte den 11 år yngre dansker i kvalfinalen, og Clara måtte næsten arbejde 24-7 (overdrivelse fremmer forståelsen) i sit allerførste serveparti, hvor hun afværgede 5 break-muligheder, men det hindrede ikke, at Gorgodze alligevel brød til 1-0 og derefter bragte sig foran 2-0 efter et rent serveparti.

Det lykkedes dog for Clara at holde serv ved 40-30 i begge de efterfølgende servepartier, og hun vandt sit break tilbage i Gorgodzes serv ved 30-40 til 3-3, og efter endnu et vundet serveparti ved 40-30 var Clara foran i sættet, og hun udbyggede føringen til 5-3 på sin 2. break-mulighed i det efterfølgende parti.

Gorgodze brød dog straks tilbage til 4-5, og hun udlignede derefter til 5-5, og da begge derefter holdt serv, blev sættet afgjort i tiebreak, hvor Clara stak af fra start med mini-breaks til 3-0, og selvom det ene blev taget tilbage, brød Clara igen til 5-1 og holdt serv til 6-1, og hun sikrede sig – efter et georgisk minibreak – sættet 7-2 efter 1 tim. 6 min.

I 2. sæt brød Clara straks til 1-0 og hold sikkert serv til 2-0, inden Gorgodze reducerede til 1-2, og hun havde derefter mulighed for at udligne ved 0-40 i Claras serv, men danskeren bevarede forspringet, og hun havde senere 2 break-muligheder til 5-2, men Gorgodze overlevede og reducerede til 3-4, hvorefter Clara med et rent serveparti til 5-3 afgjorde kampen med endnu et break efter 36 min. til slutresultatet 7-6(2), 6-3.

Gorgodze er udtaget til Georgiens Fed Cup hold, der ligesom Danmark spiller i Group II Europe/Africa i næste uge i Helsinki, men det er endnu ikke afgjort, om Danmark og Georgien havner i samme pulje. Det er dog mest sandsynligt, at Gorgodze spiller 2. single, og at Clara i givet fald møder no. 165 Mariam Bolkvadze.

I den aktuelle turnering er det efter indplacering i hovedturneringen af vinderne i de 8 kvalfinaler afgjort, at Clara i 1. runde møder 25-årige no. 329 Audrey Albie (FRA), som har fået wildcard de franske arrangører, og kampen spilles på Centre Court onsdag som 4. kamp efter kl. 1000.

Clara har med de 2 sejre sikret yderligere 5 point til WTA-ranglisten, hvor hun på den aktuelle rangliste er no. 271.

Det er i skrivende stund stadig uvist, om der er livestream fra hovedturneringen, hvilket i så fald vil fremgå af “Kampe uge 5” i Tennisavisen, hvor der desuden er links til livescore fra kampene, men et svar på facebook til en af spillernes søster tyder på, at der ikke er livestream fra turneringen.

I tilfælde af dansk sejr, kan Clara i 1/8-finalen møde 6. seedede no. 113 Natalia Vikhlyantseva, som Clara mødte ved Fed Cup mod Rusland sidste år med russisk sejr 7-6, 6-1 som resultat.
Billedet herover er fra førnævnte kamp i Polen.

 

Forrige artikelChallenger Uruguay: Holger Rune toppræsterer fortsat ikke på Challenger niveau
Næste artikelRang- og Entrylister uge 5>: Rangliste dyk for Torpegaard. Holger avancerer uden sejre
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.