Clara Tauson er for 10. gang siden starten af 2019 i en finale efter sejr i 2 sæt over 30-årige Amanda Carreras

I den første turnering efter corona-pausen har 17-årige Clara Tauson ligesom de fleste andre spillere haft brug for nogle kampe til at finde den rette kampform, men trods en smule besvær i den første kamp og afgivelse af et enkelt sæt i kvartfinalen, var hun lørdag klar til semifinalen W15 turneringen Oeiras Magnesium K Active Cup i Portugal, mod 30-årige no. 332 Amanda Carreras (GBR).

W15 Oeiras: Clara Tauson i semifinalen på 7. matchbold efter uddeling af “æg” og afgivelse af sæt

Kampen blev spillet på Central Court, hvor den kunne følges på livestream på facebook, hvor den stadig kan genses, dog uden at stillingen vises, men stillingen undervejs kan studeres på SofaScore-app’en, hvor det samtidig afsløres, at der kun blev holdt serv i 3 af partierne i 1. sæt, hvilket skete første gang, da Carreras holdt serv til 1-0.

Derefter blev Clara brudt til 0-2, og ingen af spillerne holdt derefter serv, indtil Clara omsider holdt serv og udlignede til 3-3, og hun brød derefter igen serv til 4-3 i kampens længste parti, hvor Carrera førte 40-15, inden Clara efter 5 break-muligheder vandt partiet, og derefter selv holdt serv til 5-3, og med et rent break vandt Clara sættet 6-3.

I starten af 2. sæt var mønstret omvendt, idet begge holdt serv indtil de “psykologiske” 7. parti, hvor Carrera brød til 4-3, men Clara vandt derefter de næste 8 point i to rene partier til 5-4.
Carrera førte både 40-30 og havde yderligere en fordel i sit næste serveparti, inden Clara på sin første matchbold brød serven igen og sikrede sejren 6-3, 6-4.

Dermed er Clara for 2. gang i 2020 i en ITF-finale, idet hun i februar vandt en W25 turnering i Glasgow.
Clara vandt sidste år 4 ITF-titler, W15 Monastir, W60 Shenzhen, W15 Xiamen og W60 Meitar, og hun var desuden i 2 finaler, W15 Kaltenkirchen og W25 Ystad, og medregnes de 2 junior-titler i starten af 2019 i Traralgon og Australian Open, er det hendes 10. finale siden starten af 2019.

Disse resultater kan ikke forhindre, at Clara i finalen må påtage sig favorit-rollen mod no. 539 Maria Gutierrez Carrasco (ESP), der i semifinalen vandt 3-6, 6-1, 6-2 over 8. seedede no. 390 Alice Rame (FRA), der ligesom Carrasco er 22 år.

Finalen kan følges på livestream på https://www.facebook.com/raquetc/, og stillingen undervejs kan følges på livescore på https://live.itftennis.com/en/live-scores/.
Tidspunkt vil blive oplyst senere.

Forrige artikelM25 Vogau: Manglende tålmodighed fra Holger Rune medvirkende til bulgarsk sejr
Næste artikelDH damer: Tre opgør måtte ud i Golden afgørelse
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.