Efter sejr på 49 minutter i første kvalrunde måtte Clara Tauson bruge dobbelt så lang tid, da hun med en disciplineret indsats vandt kvalfinalen og sikrede 6 WTA-point

Siden 16-årige Clara Tauson for ca. 1 måned siden vandt titlen ved en W60-turnering i Israel, har hun blot spillet en enkelt kamp, da hun fik wildcard til kvalifikationen til Premier 5 turneringen Wuhan Open, hvor hun mødte WTA-ranglistens no. 85 Zarina Diyas (KAZ), der måtte bruge 3 sæt, da hun vandt 6-4, 2-6, 6-2.

Clara fik dog endnu engang vist, at hun kan spille tætte opgør mod en spiller fra top 100, hvilket hun kan få mulighed for igen i denne uge, hvor hun netop har kvalificeret sig til hovedturneringen i 2019 ITF WTT W100 Suzhou, som er i den højeste $100.000 kategori (W100) under ITF World Tennis Tour.

Ved de fleste turneringer i de højeste ITF-kategorier, er der som regel mulighed for at følge med på livestream på et par af banerne, og derfor har det været muligt for morgenfriske danskere at følge Clara’s 2 første kampe, der begge blev afviklet på Court 2 med start ved 06-tiden.

I den første kamp mod 25-årige Qianqian Zhao (CHN) startede Clara som lyn og torden, og i løbet af ganske kort tid var stillingen 5-0, efter at kineseren kun havde vundet i alt 5 bolde.
Kineseren undgik dog “ægget” (0-6), da hun holdt serv på det eneste reelt jævnbyrdige parti i sættet, men kort efter stod Clara med 2 sætbolde, og efter 22 minutter var sættet i hus 6-1 på den 2. sætbold.

Clara stormede videre i starten af 2. sæt, som hun indledte med et rent break, men Zhao fik chancen for at bryde tilbage med det samme, da Clara kom bagud 0-40 i egen serv, men chancen blev forpasset, da Clara afværgede alle 3 muligheder og bragte sig foran 2-0.

Det var også tæt på 3-0, da Clara igen havde break-mulighed, men kineseren holdt alligevel serv til 1-2.
Der var således større jævnbyrdighed i 2. sæt, men resultatet blev alligevel det samme, da Clara brød til 4-1 efter 40-40, hvorefter Clara med et rent parti fortsatte vinderkursen ved 5-1, og hun gjorde arbejdet færdigt, da hun udnyttede sin 2. matchbold til 6-1, 6-1 efter i alt 49 minutter.

I kvalfinalen mod den 23-årige russer, Ksenia Laskutova var der betydelig større kamp om sejren, selvom sejrscifrene 6-3, 6-2 kan indikere, at Clara vandt endnu en sikker sejr, men kampens varighed var næsten dobbelt så lang som den første kamp.

Allerede kampens 2. parti – efter at Clara havde holdt serv til 1-0 efter 30-30 – blev et eksempel på, at der var brug for en koncentreret og stabil indsats for at vinde et parti, da det først på den 4. break-mulighed lykkedes for Clara at bringe sig foran 2-0.

Derefter holdt begge serv efter 30-30, men Laskutova brød derefter tilbage til 2-3 efter endnu et parti, hvor stillingen var 30-30 undervejs.
Clara holdt dog fast i forspringet med et rent break til 4-2, hvilket blev afgørende for sættet, da Clara holdt serv ved både 4-2 og 5-3, efter at russeren havde haft chancen for at bryde tilbage ved 30-40.

Også i 2. sæt kom Clara bedst fra start, da hun brød til 1-0 på den 3. break-mulighed, og hun fulgte op med et rent parti til 2-0, og hun havde desuden en enkelt mulighed for at bryde igen til 3-0, men Laskutova fik reduceret til 1-2 efter 3 forsøg efter et langt og tæt parti.

I et endnu længere parti afværgede Clara en russisk break-mulighed til 3-3, og i stedet bragte hun sig foran 4-2 på den 5. fordel, hvilket muligvis knækkede russeren, der derefter blev brudt rent til 5-2, hvorefter Clara udnyttede sin første matchbold til 6-3, 6-2.

Da det ikke har været muligt at få billeder fra Kina, benyttes i stedet ovenstående billede, som blev knipset af Linda Carlsson ved Swedish Open i Baastad.

Kampene i kvalifikationen er eksempler på, at Clara er inde i en god udvikling, hvor hun både har vist godt spil og evnen til at fighte og bevare koncentrationen og disciplinen hele vejen, hvilket der uden tvivl bliver brug for videre i turneringen.

Med sejren i kvalfinalen optjener Clara 6 point og nærmer sig top 300 på WTA-ranglisten, idet hun er no. 303 på live-rankingen, og med sejr i 1. runde af hovedturneringen (R32) kan hun optjene yderligere 13 point, hvilket vil bringe hende i top 300.

I første runde møder Clara 19-årige Meiqi Guo (CHN), der også er videre fra kvalifikationen, og på papiret er det ikke den værste lodtrækning, da et par af deltagerne er i top 100.

I tilfælde af sejr kan Clara dog allerede i 1/8-finalen møde 27-årige 7. seedede Kurumi Nara (JPN), der ganske vist “kun” er no. 145 på WTA-ranglisten, men for et år siden opnåede hun sin højeste rangering som no. 32, så der bliver under alle omstændigheder brug for at spille på top 100 niveau for at gøre sig gældende i turneringen, hvor Clara i en eventuel kvartfinale kan møde 24-årige 2. seedede Nao Hibino (JPN), der i 1. runde møder Jovana Jaksic (SRB).

Kampen i 1. runde mod Meiqi Guo afvikles onsdag – formentlig ved 0530-0600 tiden – men det er tvivlsom, at den kan følges på livestream, da den er placeret på Court 1, hvor der ikke har været livestream ved kvalifikationen.