Golden Match Tiebreak afgjorde finalen

DH slutspillet for kvinder, som foregik i Ølstykke Tennisklub, vil blive husket for en utroligt spændende finale. Finaleopgøret var mellem de forsvarende mestre fra Gentofte og KB, en kamp som de fleste forventede at Gentofte ville vinde og dermed tage guldet. Men KBs piger ville det anderledes. Der var lidt deja vu over de tre første singler, som alle var gentagelser af forrige års finale, dog forløb kampene lidt anderledes.

førstesinglen spillede Gentoftes Emilie Francati mod KBs Mai Grage, og efter at have tabt første sæt med 2-6, så fik KBeren vendt andet sæt til sin fordel med 6-4 og så skulle en match tiebreak afgøre kampen. Her satte Gentofte-spillerem sig dog hurtigt på begivenhederne og vandt med 10-4; dermed 1-0 i holdkampen til Gentofte.

Andensinglen var et opgør mellem Gentoftes hardhitter, Maria Jespersen, og KBs Julie Noe. Maria vandt ret enkelt første sæt med 6-3, men så fik Julie arbejdet sig ind i kampen i andet sæt, som hun vandt med 6-4, og igen skulle en match tiebreak afgøre kampen. Langt inde i tiebreakeren var det en lige affære, men Maria viste styrke og mod på de afgørende bolde, og vandt således med 10-7. 2-0 i holdkampen

Tredjesinglen var også en gentagelse fra forrige års finale, hvor KBs Karina Ildor Jacobsgaard tog KBs eneste point, da hun i en gyser af en kamp vandt i match tiebreak mod Gentoftes unge Helena Francati. Men i år blev det ikke helt så tæt, Karina vandt ret ubesværet første sæt med 6-2 før Helena vågnede op til dåd og pressede andet sæt ud i tiebreak, som dog blev vundet af KBeren med 7-3. Dermed 2-1 i holdkampen til Gentofte.

Fjerdesinglen var ny i forhold til finalen i 2016, for i år stillede Gentofte med Sofie Aamot Mønster som stod overfor KBs Frederikke Svarre. Efter et tæt første sæt som Sofie vandt med 7-4 i tiebreak, så fik KB-spilleren vendt rundt på kampen, da hun overbevisende tog andet sæt med 6-1 og derefter også match tiebreakeren med 10-4 over en synlig fysisk ramt modstander. Således 2-2 i holdkampen.

Andendoublen mellem Gentofte-parret Helena Francati og Eva Dyrberg og KBs Karina Ildor Jacobsgaard og Frederikke Svarre startede skidt for KB-parret, som meget hurtigt havde tabt første sæt med 1-6. KB kunne nok ikke kalkulere med at vinde førstedoublen, så presset var stort på KB-parret til at få vendt kampens gang, og det lykkedes dem. KBerne vandt med 6-4 i andet sæt, og tog så også en tæt match tiebreaker med 10-7, så nu var KB foran 3-2 i holdkampen.

I førstedoublen stillede Gentofte med Emilie Francati og Maria Jespersen, og de var for gode for KB-parret Mai Grage og Julie Noe, som dog kæmpede bravt, men måtte se sig slået med 4-6 5-7. Dermed 3-3 i holdkampen, som nu skulle afgøres i en Golden Match Tiebreak. Nu skulle der tælles sæt og partier for at finde frem til, hvilket hold der ville have fordelen af det sidste valg på kaptajnsmødet. Gentofte var 1 parti bedre end KB efter de seks kampe! og valgte så til sidst at lade første damedouble afgøre mesterskabet.

Det blev en neglebider af en match tiebreak hvor de to par fulgte hinanden langt inde i forløbet, men et par flot spillede point gav Gentofte to matchbolde ved stillingen 9-7. En dobbeltfejl hjalp KB-parret tilbage i tiebreakeren og det udnyttede de til at vinde med 11-9 og således vandt KB holdmesterskabet.

Det blev en holdkamp med utrolig høj intensitet, masser af spænding og flot tennisspil, og således en rigtig god reklame for dansk kvindetennis.

Bronzekampen blev vundet af Hørsholm-Rungsted med 4-1 over HIK.

Forrige artikelSpændende finaler venter i dag
Næste artikelWTA Indian Wells: Wozniacki finale-konkurrenter udfordret fra start
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.