Clara Tauson fokuserer på seniortennis og deltager ikke ved US Open, hvor Holger Rune er blandt titelkandidaterne hos juniorerne

På Acceptancelisten til juniorernes udgave af US Open fremgår det fortsat kort før withdrawal-deadline, at begge de 16-årige danske junior topnavne Holger Vitus Nødskov Rune og Clara Tauson vil være blandt de topseedede ved US Open, som for juniorerne afvikles i uge 36.

Imidlertid kan det allerede nu oplyses, at Clara Tauson ikke er blandt deltagerne, idet Tennisavisen netop har modtaget en pressemeddelelse fra hendes agent – Mikkel Nissen – med overskriften:
Clara Tauson afslutter sin junior karriere på toppen og fokuserer på seniortennis.
Hele indholdet af pressemeddelelsen følger herunder:

Clara Tauson indledte sin internationale juniorkarriere med en sejr og et efterfølgende nederlag, som 13-årig i en grade 4-turnering på KB’s anlæg. Samme klub, hvor Clara i dag spenderer hovedparten af sin tid, når hun er i Danmark. Siden da har Clara forfulgt sin drøm verden over. Efter hun etablerede sig i Top 100 på juniorverdensranglisten, har hun spillet finaler på fem kontinenter.

Sejrsrækken kulminerede med titlen som europamester for U18 (som 15-årig), Grand Slam-titlen i Australien i år (som 16-årig) på selveste Rod Laver Stadium og derefter den ultimative placering som nummer 1 på junior verdensrangslisten.

Clara ser ligeledes med stor glæde tilbage på en række andre turneringer: 
– Porto Alegre, Brasilien, Grade A, finale 
– Ripentigny, Canada, Grade 1, vinder 
– Firenze, Italien, Grade 2 vinder 
– Osaka, Japan, Grade A, vinder 
– Sæsonfinale, Masters, Chengdu, Kina, Bronze  og ikke mindst
– Ungdoms OL i Gyor, Ungarn, Guld

Clara tager nu hul på et nyt, spændende kapitel og glæder sig til at tage udfordringen op med følgende udmelding:

“International seniortennis er meget anderledes end international juniortennis, som jeg primært har spillet de seneste tre år. Intensiteten og det fysiske og mentale aspekt er på et langt højere niveau og derfor også endnu mere krævende.”

”Jeg er fuldt ud klar over, at jeg i store træk skal starte forfra. Jeg har et godt udgangspunkt, men der er en hel del, der skal bygges på. Jeg er godt i gang med at videreudvikle mine nuværende kompetencer og ser frem til at træne hårdt, fokuseret og intensivt for derigennem at forbedre min tennis på rigtig mange områder.”

”Det har været inspirerende at opleve pro tennis på tætteste hold de seneste par måneder. Møderne med de etablerede, superprofessionelle tennisspillere har givet mig stor motivation til at fortsætte med den daglige træning på 6-7 timer, som er helt nødvendig for at jeg med tiden forhåbentlig kan begå mig på pro touren. Jeg glæder mig til rejsen og håber, at jeg kan inspirere endnu flere børn og unge både i Danmark, men også i udlandet til at dyrke verdens sjoveste sport – tennis.”

Holger Rune til McEnroe academy inden US Open

Dermed hviler de danske forhåbninger om succes i juniorernes US Open på skuldrene af Holger Vitus Nødskov Rune, der er gået i skarp træning, og i næste uge deltager han i  $15.000 turneringen BTA Futures i Sintra i Portugal, hvor der ligesom ved US Open spilles på hardcourt.

Ugen efter rejser Holger til USA, hvor han har fået mulighed for at træne på McEnroe akademiet, hvor både Caroline Wozniacki de fleste topspillere forbereder sig, og derved får Holger mulighed for at vænne sig til omgivelserne, inden det går løs ved US Open.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Privat – Holger Vitus Nødskov Rune

Mikael Torpegaard deltager i Men’s singles kvalifikationen til US Open, hvor Caroline Wozniacki forhåbentlig kan komme tilbage på sejrssporet i Women’s singles, men US Open bliver uden Frederik Løchte Nielsen, idet han ifølge TV2 skal giftes.

US Open bliver dækket massivt af Eurosport, der vil følge danskerne tæt, og på Eurosport Player vil der blive vist kampe fra alle baner.