Boretius Danmark er en forholdsvis ny spiller på markedet med tysk tennisgrus til skandinaviske klubber og forhandlere

Det traditionelle røde tennisgrus er stadig det langt mest foretrukne som underlag i de danske tennisklubber. Både klubber og spillere foretrækker det røde tennisgrus frem for kunstgræs og hybridbaner. Når sæsonen nærmer sig, skal banerne klargøres, og i mange tilfælde står klubberne selv for det, eller man lader det udføre at specialist firmaer, der sørger for, at banerne er klar til den nye sæson.
Boretius Danmark er en forholdsvis ny spiller på markedet for grusbaner, der leveres direkte til klubberne eller til danske forhandlere og firmaer, der står for klargøringen af de danske baner op til den nye sæson.
Boretius-produktet er tysk og kommer fra fem forskellige produktionssteder i Tyskland med salg i otte forskellige lande, herunder Danmark, Sverige og Norge. Den samlede produktion på næsten 30.000 tons baserer sig på 100 pct. recycling af prima teglsten udvalgt specielt til denne produktion. Produktionen foregår i henhold til DIN-standarder uden brug af brugt tennisgrus.

Dansk agentur
Bag Boretius Danmark står Michael Christensen fra Odder som indehaver af agenturet for Skandinavien. I sit private firma Rubcom ApS beskæftiger Michael Christensen sig også med rådgivning og bestyrelsesarbejde for mindre og mellemstore private virksomheder.
Michael Christensen har mere end 40 års erfaring i industrien – nærmere betegnet gummiindustrien. Men han har også erfaring fra golfsporten med tre år som direktør i Lyngbygaard Golf Center Holding. Han har siden slutningen af 1980’erne beskæftiget sig meget med recycling og produkter fremstillet på baggrund af granulat fra recycling af brugte dæk.
Foruden salget af tennisgrus kan også Michael Christensen også levere et specielt EPDM infill til tennis kunstgræs-banerne, og formidle kontakt til dem, der leverer selve kunstgræsset. Desuden arbejder han også med fitness-gulve, fliser til crossfit og vægtløftning, fliser til heste- og staldboksbeklædning, faldunderlag til legepladser, shockpads til kunstgræsbaner og lignende produkter.

Stort netværk
-Jeg overtog salget af Boretius tennisgrus i 2017 og har leveret grus direkte til klubberne, men også til forhandlere. Vi har primært leveret i Jylland og på Fyn, men har de seneste år også opbygget et samarbejde med AC Sportsanlæg på Lolland Falster, der har mere end 30 års erfaring med både nyanlæg og forårs klargøring af tennisbaner siger Michael Christensen.
-Med et stort erfaringsgrundlag kan vi også rådgive om padeltennis, kunstgræs og mange andre aktiviteter inden for genren – takket være vores mange kontakter og et stort netværk i Danmark og store dele af Europa. Boretius tennisgrus anvendes på en række store tennisanlæg, hvor der spilles internationale turneringer, siger Michael Christensen.