Den danske deltagelse ved Stockholm Ladies sluttede efter 1. runde for både Hannah Viller Møller og Sofia Nami Samavati

Da Tennisavisen har en god kontakt, Georg Beyer Clausen, som bor tæt på Stockholm og flere gange har leveret video-indslag til Tennisavisen, var det nærliggende at bede ham om at dukke op ved $15.000 turneringen (W15) Stockholm Ladies, hvor både 18-årige Hannah Viller Møller og 19-årige Sofia Nami Samavati var i aktion onsdag i 1. runde af hovedturneringen.

Stockholm Ladies: Fokus på Sofia og Hannah ved traditions-turnering med danske titelvindere

Begge de danske piger var blevet “advaret” på forhånd om Georgs tilstedeværelse, men begge udtrykte stor imødekommenhed og var også indforstået med eventuelt at stille op til interview efter deres kampe – dog med respekt for, at der måske kunne blive brug for at komme til hægterne først, hvis humøret ikke var i top.

Hannah Viller Møller
Foto: Georg Beyer Clausen

Humøret fejlede ikke noget hos Hannah, da ovenstående billede blev taget inden hendes kamp kl. 12 på Court 3 mod 16-årige Julia Lövqvist, der i sidste måned nåede semifinalen 2 uger i træk ved W15-turneringer i Spanien, men også Hannah var i semifinalen, da hun deltog i en W15-turnering i Antalya i forbindelse med en tur som et led i DTFs nye ungseniormiljø.

Efterfølgende har Hannah i sidste uge deltaget ved Women Oslo Open, hvor hun spillede sig videre fra kvalifikationen, hvorefter hun i et mere end 3 timer langt opgør blev besejret i 1. runde 7-6(5), 4-6, 7-6(7) af 22-årige Anna Popescu (GBR), hvorved Hannah gik glip af point til WTA-ranglisten.

Hannah Viller Møller
Foto: Georg Beyer Clausen

Fra kampens start blev Hannah næsten “blæst omkuld”, idet Julia Lövqvist lynhurtigt satte sig på opgøret, og efter blot 20 minutter havde svenskeren sikret sig 1. sæt 6-0.
Det samme var tilfældet, da Hannah i 1. kvalrunde havde mødt en anden 16-årige svensker, Louise Wikander, men dengang fik Hannah vendt kampen, som hun vandt 0-6, 6-3, [10-4].

Hannah Viller Møller
Foto: Georg Beyer Clausen

Hannah forsøgte da også i 2. sæt at få sin modstander “i knæ”, hvilket også lykkedes i følge billedet herunder,

Julia Lövqvist
Foto: Georg Beyer Clausen

men svenskeren stod godt imod, selv med ryggen til banen,

Julia Lövqvist
Foto: Georg Beyer Clausen

og efter yderligere 36 minutters spil havde svenskeren sikret sejren 6-0, 6-3.

Julia Lövqvist
Foto: Georg Beyer Clausen – Julia Lövqvist

Ved større turneringer er det som regel vinderen, der bliver interviewet lige efter kampen, hvilket også var tilfældet efter denne kamp, hvor Georg fik kommentarer fra både Julia og hendes coach umiddelbart efter kampen, hvor der herunder bringes nogle uddrag, og senere havde Hannah også et par ord om kampen, hvor der var flere tætte partier i 2. sæt.

Også på Court 2 blev det til svensk sejr i den første kamp, hvor 25-årige Ellen Algurin, der var videre fra kvalifikationen, vandt 6-1, 6-3 over

Ellen Allgurin
Foto: Georg Beyer Clausen – Ellen Allgurin

Polina Bakhmutkina (RUS), der undervej blev presset et godt stykke bag baglinjen.

Polina Bakhmutkina
Foto: Georg Beyer Clausen – Polina Bakhmutkina

Den næste kamp på Court 2 gav også svensk sejr – endda i form af dagens største overraskelse, da 20-årige Julita Saner, hvis resultatliste for 2019 på ingen måde vækker opsigt, sensationelt vandt 6-1, 6-2 over 18-årige 1. seedede Oona Orpana (FIN), der er Finlands bedste kvindelige tennisspiller som no. 497 på WTA-ranglisten.

Herunder vises nogle af boldene fra kampen.

Stockholm Ladies har ikke haft svensk vinder, siden Rebecca Peterson vandt turneringen i 2013, men efter 1. runde af hovedturneringen har svenskerne for alvor meldt sig ind i kampen om titlen, idet 7 svenskere er blandt de sidste 16 deltagere i turneringen, heriblandt både 2. seedede Fanny Ostlund og 3. seedede Jacqueline Cabaj Awad.

Begge de seedede svenskere møder i 1/8-finalen landsmænd, idet Ostlund møder Hannahs “banemand” – hvis det fortsat er et legalt udtryk – Julia Lövqvist, og Cabaj Awad møder Melis Yasar, der har dansk far.

Også 17-årige Olivia Malm, der er videre fra kvalifikationen som Lucky Loser, er videre efter sejr over landsmanden Maja Radenkovic, som også var med i kvalifikationen.

Anastasia Kulikova
Foto: Georg Beyer Clausen – Anastasia Kulikova

Umiddelbart kan den største hindring for en svensk titel blive 19-årige 4. seedede Anastasia Kulikova, der tirsdag vandt 6-3, 6-3 over Sara Dahlstrom (SWE).
Selvom Kulikova derfor ikke skulle spille kamp onsdag, dukkede hun alligevel op på anlægget, og derved fik Tennisavisens udsendte mulighed for en kort snak med den tidligere russer, der har boet 6 år i Finland, som hun repræsenterer ved turneringerne.

Kulikova har i flere år trænet på Jarkko Nieminen Tennis Academy (JNTA), som ikke længere har status som Academy, men det er fortsat samme sted hun træner, fortalte hun.

Sofia Nami Samavati
Foto: Georg Beyer Clausen – Sofia Nami Samavati

Sofia Nami Samavati var programsat til 3. kamp på Court 1, hvor der ikke var de mest optimale muligheder for at filme, men herunder følger nogle uddrag fra kampen mod 17-årige Katriin Saar (EST), der var videre fra kvalifikationen.

Spillerne fulgtes ad det meste af 1. sæt, men Saar sikrede sættet med et afgørende break til 7-5, og det var også esteren, der vandt de afgørende bolde i 2. sæt og sikrede en samlet sejr på 7-5, 6-2.

Sofia fortæller herunder om hendes oplevelse af kampen, hvor især en svigtende 1. serv og for mange dobbeltfejl fik indflydelse på udfaldet, hvorimod hun var tilfreds med både forhånd og baghånd.
Sofia er helt bevidst om, hvad der skal arbejdes på for at blive endnu bedre.

Sofia fortalte desuden om de store ambitioner, som hun har med sin tennis, hvor hun hidtil primært har spillet $15.000, og hun håber at hendes resultater medfører en bedre rangering, så hun næste år kan spille flere $25.000 og eventuelt $60.000.

Det er ligeledes et stort ønske for Sofia at blive udtaget til Danmarks Fed Cup hold, der næste år spiller i Helsinki i uge 6, og da hun har haft gode resultater, føler hun ikke at hun behøver at bevise noget som sådan, udover at bevise overfor sig selv, at hun hører til i større turneringer, og det vil derfor være et kæmpe cadeau, hvis hun bliver valgt til Fed Cup holdet, hvilket hun håber på.

Endvidere beretter Sofia om hendes fortsatte tennismæssige udvikling, og hvilken betydning hendes temperament har for at håndtere afgørende situationer i kampene.

En lang dag på tennisanlægget sluttede, da Hannah sammen med sin svenske makker Maja Radenkovic mødte det 2. seedede russiske par Alina Silich og Noel Saidenova, der efter en yderst tæt tiebreak-afgørelse i 2. sæt vandt 6-1, 7-6(6), og efter kampen satte Maja og Hannah ord på deres oplevelse af kampen.

Da resten af turneringen dermed bliver uden dansk deltagelse, blev den bebudede tema-uge med fokus på de danske deltagere begrænset til en enkelt dags kampe, men næste gang der er danske spillere i aktion i Stockholm, vil Tennisavisens forsøge igen at være på pletten.

Resultaterne af de resterende kampe ved Stockholm Ladies vil dog blive opdateret dagligt i “Kampe uge 44”, hvor det derfor vil blive afsløret, om det igen skal lykkes for en svensk deltager at løbe med den titel, som Rebecca Peterson sikrede i 2013, og som blev vundet af Emilie Francati i 2015 og Clara Tauson i 2017.

Forrige artikelHRT har stor glæde af AVC-skærme
Næste artikelRang- og Entrylister uge 44: Holger topper junior-ranglisten og Barty WTA no. 1
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.