Tætte opgør afgjorde pladserne i slutspillet

De forventede tætte og spændende opgør om pladserne i slutspillet, blev ligeså intense som forudsagt.

Pulje 1:

KBs mesterhold spillede hjemme lokalopgør mod ATK i en kamp som ikke havde den betydning for holdenes slutspils-muligheder; KB havde kvalificeret sig og ATK kunne ikke. KB ville dog med en holdsejr sikre sig retten til førstevalg mht. modstander i semifinalerne, så lidt havde Frederiksberg-holdet at spille for. Kampen blev dog aldrig spændende, dertil var KBs herrer for overlegne, og alle fire singler vandt KB klart. Det samme gjorde KBs førstedouble, mens ATKs double med Thomas Jensen/Ali Abdil-Karim Shabib leverede flot doublespil og slog Alis lillebror Mohammed og Benjamin Hannestad med 10-8 i match tiebreak.

I den anden kamp var der slutspilsplads på højkant mellem hjemmeholdet Hvidovre og HRT. Efter singlerne stod der 2-2 og doublerne skulle afgøre opgøret og pladsen i slutspillet. Da Hvidovres førstedouble vandt, så lignede det en samlet Hvidovre-sejr, eftersom Hvidovre med de to rutinerede spillere Søren Wedege og Kasper Waerming var favoritter mod en uprøvet HRT-double med Philip Hjorth og Morten Lyngbæk. Men overraskelsen indtraf og HRT-holdet var med et samlet resultat på 3-3 kvalificeret til slutspillet.

Pulje 2:

I Hellerup mødtes HIK og Lyngby i en kamp, hvor kun vinderen havde chance for at kvalificere sig til slutspillet, og det skulle endda gerne være en klar sejr. HIK stillede i en overraskende svag opstilling, uden Thomas Kromann, Christoffer og Alexander Kønigsfeldt, som var optaget af et andet arrangement. Det fik dog ikke den store betydning, for Lyngby havde også afbud fra flere af de bedste spillere, og således kunne HIK vinde 4-2, og derpå afvente om resultatet i Gentofte gav holdet en slutspilsplads.

I Gentofte mødtes de to førende hold i puljen i et opgør som skulle afgøre førstepladsen i puljen. Holdene kendte til resultatet af den anden kamp, så begge hold vidste hvad der var på spil. Århus 1900 var dog kommet med et stærkt mandskab, og da Gentofte var uden siden normale førstesingle, Christian Sigsgaard, som var rejst på college-ophold i USA, så var Århus-holdet nok svag favorit i opgøret. To af singleopgørene endte i match tiebreak med en sejr til hvert hold, og efter singlerne var stillingen 2-2. Århus 1900 vandt derpå de to doubler, førstedoublen i match tiebreak, og sikrede sig således definitivt en plads i slutspillet, samt førstepladsen i puljen.

Mandag skal KB vælge sin semifinalemodstander mellem HRT og Gentofte, mens Århus 1900 får fornøjelsen af det andet hold.

I nedrykningspuljen var resultaterne:

Fruens Bøge – Birkerød 2-4
Virum/Sorgenfri – Hillerød 6-0

Slutstilling i puljen:

Birkerød 13 point
Virum/Sorgenfri 11 point
Fruens Bøge 8 point
Hillerød 4 point

Dermed vælger Birkerød først modstander i op/nedrykningskampene til Elitedivisionen; holdet vælger mellem de fire 1. divisions vindere og derefter vælger de tre andre hold.

Forrige artikelFire hold klar til slutspillet i damernes DH
Næste artikelITF Huy: Søren Hess-Olesen blød opstart i Belgien
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.