Efter en længere skadespause har Søren Hess-Olesen spillet sig i kval-finalen i belgisk turnering efter 2 stensikre sejre

25-årige Søren Hess-Olesen har siden han forlod college i 2015 været plaget af skader, som har sat en bremse på hans planer om at spille professionel tennis på fuldtid.

Det startede ellers godt, da han i sin første turnering i juli sidste år i Castelo Branco i Portugal var i finalen, men et par uger senere måtte han trække sig med en skade i kvartfinalen i den tredje turnering samme sted.

Da han i maj 2016 igen følte sig klar til at spille turnering, fik han en enkelt kamp i Pachuca i Mexico, hvor han i 1. runde tabte knebent 2-6, 6-4, 6-7(2) til Adam El Mihdawy (USA), der var i finalen ved samme turnering ugen inden.
Trods nederlaget var Søren fortrøstningsfuld, og han så frem til de kommende turneringer

ITF Pachuca: Hess-Olesen tager masser af positive ting med fra comeback

Der blev dog ingen turneringer de kommende måneder for den uheldige dansker, da han kort efter forstrakte det samme ledbånd, som havde givet ham problemer forinden, men for et par uger siden fortalte han til Tennisavisen, at han kort tid efter skulle spille holdkamp i 2. Bundesliga for Suchsdorfer SV i Kiel, hvor også Martin Pedersen og Andreas Bjerrehus deltog, hvilket fremgår af denne omtale på klubbens hjemmeside.

Da Søren af gode grunde har mistet alle de ATP rangliste-point, som han optjente sidste år, er han henvist til at spille kvalifikation for at kunne være med den kommende uges belgiske $10.000 turnering Tournoi International de la Province de Liège i Huy.

Det har dog ikke voldt problemer overhovedet i de to første runder, hvor han med sejre på henholdsvis 6-1, 6-0, og 6-0, 6-1 over Nicolas Bruna (CHI) i 1. runde og Lautaro Agustin Falabella (ARG) i 2. runde, er videre til kvalfinalen, hvor han møder 4. seedede no. 1476 Luke Oakley (GBR).

Tennisavisen spurgte forleden, om Søren deler den bekymring, som mange har givet udtryk for på grund af hans lange skadespauser, hvortil han har dette kontante svar:

“Nej, jeg går selvfølgelig stadig 100 % efter en prof-karriere. Ved godt, at nogle folk måske tror, at jeg ville stoppe, men tennis er mit fulde fokus de næste år.
Så nej, det er ikke en bekymring jeg på nogen måde deler.”

Forrige artikelStærke hold i herrernes DH slutspil
Næste artikelITF Bagnatica: Emilie Francati laver et “ægte” comeback i 25K
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.