Begge søndagens finaler stod mellem KB og HRT. De forsvarende mestre fra KB var forhåndsfavoritter, men kunne HRT formå at få tippet de kampe som på papiret så jævnbyrdige ud, så lurede overraskelsen. Men KB gav ikke meget væk, heller ikke de kampe som lå og vippede, og derfor sluttede begge finaler med en ret klar sejr til KB på 4-1. Dermed gentog Frederiksberg-klubben præstationen fra sidste år, hvor begge holdmesterskaber kom i hus. KB er et powerhouse, når man ser på klubbens ranglister for både damer og herrer, så er reserverne til de to hold som spillede finalen, så stærke at de alle kan gå ind på holdet uden at vinderchancerne rykker synderligt. Stort tillykke til KB med 2 x guld og også stort tillykke til HRTs sølvvindere, som spillede deres chance og holdt liv i kampene, så de mange fremmødte tilskuere fik en stor tennismæssig oplevelse.

Damernes finale

KB – HRT 4-1

De var de to forhåndsfavoritter som stod overfor hinanden i søndagens finale, og til opgøret havde HRT ændret i sin opstilling ift. semifinalen, for holdet havde valgt at sætte svenske Jacqueline Cabaj Awad ind på andensinglen, og dermed rykke de nederste singler. KB var stadig favorit, men HRTs chancer var dog forøget. På førstesinglen fik publikum en flot kamp mellem Danmarks absolut største stjerne, Clara Tauson, og den formstærke og fremadstormende, Johanne Svendsen. Clara satte sig hurtigt på første sæt, og bragte sig også foran med break i andet, men så viste Johanne at hendes positive resultater på touren ikke er en tilfældighed, og hun fik brudt tilbage og fremtvunget en tiebreak. Her var Clara dog igen i kontrol af begivenhederne, og hun kunne sikre KB det først point. På andensinglen viste KBs Rebecca Mortensen at hendes flotte resultater på den internationale scene også kan overføres til den danske, for hun slog sin stærke svenske modstander i to sæt. Tredjesinglen gik til HRT, da Elena Jamshidi spillede meget stabilt og slog en noget svingende Natacha Schou. Fjerdesinglen blev en gyser mellem to tidligere klub-kammerater: En tæt og meget lige kamp blev afgjort i MTB, hvor KB-spilleren trak det positive momentum fra andet sæt med ind til afgørelsen, og samtidig virkede HRT-spilleren stadig mere frustreret; KB vandt således også fjerdesinglen og førte nu holdkampen med 3-1. KBs doublekonstellationer er stærke, så HRT havde brug for lidt af et mirakel, såfremt man skulle lykkes med at vinde begge doubler, og det var man slet ikke i nærheden af; begge doubler blev domineret af KB og det var førstedoublen med Clara og Rebecca, som tog det afgørende point. KB gentog således bedriften fra sidste år.

Resultater:
1. DS: Clara Tauson – Johanne Christine Svendsen 62 76
2. DS: Rebecca Munk Mortensen – Jacqueline Cabaj Awad 63 63
3. DS: Natacha Schou – Elena Jamshidi 36 36
4. DS: Vilma Krebs Hyllested – Mille Johanna Mørk 57 64 10/3
1. DD: Tauson/Mortensen – Svendsen/Awad 61 64
2. DD: Schou/Hyllested – Jamshidi/Mørk 63 33 afbrudt

Herrernes finale

KB – HRT 4-1

Favoritværdigheden klæbede igen på holdet fra KB, men dog langt fra som i lørdagens semifinale. HRT som måske lidt overraskende havde ekspederet B93 ud om lørdagen, kunne såfremt det meste flaskede sig optimalt godt gøre ondt på det stærke KB-hold. Og HRT fik da også en blændende start da holdets tyske førstesingle ret enkelt besejrede KBs Eric Vanshelboim; det er ikke hverdagskost for Eric at tabe på hjemlig grund, men Lewie spillede en utrolig flot kamp, og gav dermed HRT en ønskestart. Og kunne HRTs Henrik Korsgaard så følge den sejr op mod KBs landsholdspiller, Elmer Møller, så var alt muligt i holdkampen. Efter et klart første sæt til Elmer, så fik Henrik vendt bøtten i andet, og så skulle en MTB afgøre kampen. Det blev meget tæt og spændende hele vejen, hvor Elmer til sidst lykkedes med at få tag i Henriks stærke serv, og vinde med mindst mulige margin 11-9. 3-1 til KB efter singlerne og nu lignede det en KB-sejr, især fordi KBs doubler er stærke. Det var de også i går, og det blev andendoublen med Ingildsen og Grinderslev, som besejrede Korsgaard og HRT-klubbens formand, Carsten Gildum, i to klare sæt, og dermed sikrede den endelig holdsejr. KB var således igen dansk mester.

Resultater:
1. HS: Eric Vanshelboim – Lewie Lane 46 26
2. HS: Elmer Møller – Henrik Korsgaard 62 57 11/9
3. HS: Johannes Ingildsen – Maxim Landa 63 62
4. HS: Anders Grinderslev – Morten Lyngbæk 60 62
1. HD: Vanshelboim/Benjamin Hannestad – Lane/Landa 64 31 afbrudt
2. HD: Ingildsen/Grinderslev – Korsgaard/Carsten Gildum 61 64

På KBs vinderfoto øverst ses stående fra venstre: Jacob Holst (KBs cheftræner), Martin Linnet Killemose (tennischef), Elmer Møller, Anders Grinderslev, Johannes Ingildsen, Cornelius Shalmi, Henrik Eigenbrod (KBs direktør), Nikolaj Caiezza (KBs tennisformand), Finn Meier (KBs formand), Jonas Zacho Larsen, Oke Staats (elitetræner) Gert Petersen (formand for KBs Erhvervsklub), Michael Vindfeldt (Frederiksbergs borgmester), Peter Bastiansen (holdkaptajn)
Siddende fra venstre: Rebecca Munk Mortensen, Vilma Krebs Hyllested, Christian Camradt (holdkaptajn), Natacha Schou, Karoline Laursen, Cecilie Agerbeck Fridthjoff, Zoe Du Pasquier Jensen.
Liggende forrest: Eric Vanshelboim og Clara Tauson

Forrige artikelDH: Kan HRT vælte KBs mesterhold?
Næste artikelTurneringer uge 11: Indian Wells går ind i den afgørende uge, hvor Holger møder Stan Wawrinka
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.