Klubbens første mesterskab nogensinde

Det blev ikke favoritholdene fra Gentofte og KB som skulle kæmpe om titlen som dansk holdmester indendørs 2017. Det sørgede henholdsvis Skovbakken og HIK for, da begge hold vandt lørdagens semifinaler med 4-1.

De to hold leverede en særdeles spændende og velspillet finale, som gav det talstærke publikum meget at klappe af.

Førstesinglen blev udkæmpet mellem de to Davis Cup spillere, Skovbakkens Søren Hess-Olesen og HIKs Thomas Kromann, som begge havde vist stærkt spil i semifinalerne. Kampen blev dog aldrig rigtig spændende, for Søren formåede med sine dybe grundslag at holde Thomas langt tilbage i banen, og så begik Thomas for mange fejl. Skovbakken spilleren vandt ret enkelt med 6-4 og 6-2 og dermed var Skovbakken oppe med 1-0 i holdkampen.

Andensinglen stod mellem Anders Grinderslev fra Skovbakken og Christoffer Kønigsfeldt, HIK, og det blev et brag af en match. Anders spillede på et utroligt niveau og satte ikke en fod forkert i første sæt, som han vandt med 6-1. Heldigvis for Christoffer, så kunne Anders ikke holde samme niveau i andet sæt, og med sin insisterende spillestil, så fik HIK-spilleren støt og roligt ædt sig tilbage i kampen og tog andet sæt med 6-4. Match tiebreak afgjorde kampen, og her kunne HIKeren trække det længste strå med cifrene 10-6. Således 1-1 i holdkampen.

Tredjesinglen var ungdom mod erfaring. Her spillede Skovbakkens 18-årige Patrick Kristensen mod HIKs Alexander Kønigsfeldt. Det var nok en kamp, som mange mente HIK ville hjemtage, men Patrick viste fra start af stor tålmodighed og mod på de rigtige tidspunkter. Måske var Alexander også fysisk udfordret ovenpå en hård kamp dagen før, men Patrick vandt fortjent med 6-3 og 6-3. 2-1 Skovbakken.

Fjerdesinglen var mellem to rutinerede spillere, Skovbakkens Jeppe Frantzen og HIKs Rasmus Møller. Det blev en kamp, hvor de ret klart vandt hver deres sæt, og dermed skulle kampen afgøres i match tiebreak. Akkompagneret af publikums medleven leverede de to en medrivende tiebreak, som Rasmus til sidst vandt med 10-6. Således 2-2 i holdkampen

Førstedoublen stod mellem Søren/Patrick og Thomas/Rasmus, men det var en kamp som Skovbakken hurtigt satte sig på, og selvom parret kom bagud med 0-3 i andet så fik de rettet op på stillingen og vandt kampen 6-4 og 6-4. 3-2 til Skovbakken.

Andendoublen var et opgør mellem Jeppe/Anders på den side, og brødrene Kønigsfeldt på den anden. Igen leverede de fire spillere flot spil, stor dramatik og spænding, så de to holds publikummer jublede på skift. Et sæt til hver og igen skulle en match tiebreak afgøre kampen, og den vandt Århus-parret med mindst mulig margin, nemlig 10-8, og således havde Skovbakken vundet holdkampen og det første holdmesterskab i klubbens historie. Stor glæde i Århus-lejren, hvor champagnen fik lov at flyde og mon ikke de havde en yderst fornøjelig hjemrejse.

Bronzemedaljerne blev vundet af KB, som slog Gentofte med 4-2.