US Open banker på døren, og der er lagt op til et anderledes US Open. 
"The Next Gen"-generationen banker for alvor på døren, og lugter blod efter afbud fra Nadal og Federer.

I dag starter en af årets helt store turneringer. Det er US Open, som i dette specielle corona-år kun er årets 2. Grand Slam. Men selvom der ikke er meget, der er som det plejer at være, vil spillerne stadigvæk kæmpe med næb og klør – for at kunne lade sig hædre som Grand Slam vinder.

Når de første kampe af dette års US Open bliver skudt i gang kl. 17 mandag dansk tid, er ikke meget som det plejer at være. Og for første gang i mange år, er kun Djokovic at finde af “the big three”, når blikket ruller ned over deltagerlisten.

Det åbner naturligvis én dør på klem for de mange andre håbefulde spillere. Jeg forudser et US Open med mange overraskelser, og måske en debutant sejre – hvad angår Grand Slam vindere. Dette års US Open er også det mest uforudsigelige til dato. ATP touren fik comeback i den forgange uge, hvor en presset Djokovic sled sig til sin 35. Masters 1000 sejre i Western & Southern Open.

Forhåndsfavoritterne hos mændene

Når snakken går på favoritterne til dette års US Open, kan man ikke komme udenom særligt to navne, Novak Djokovic og Dominic Thiem. Netop disse to spillere mødtes i årets hidtil eneste Grand Slam finale, hvor Djokovic trak det længste strå, og vandt i 5. og afgørende sæt i Australian Open.

En gentaglelse af denne finale ligger bestemt ikke i kortene. Thiem tabte overraskende til Filip Krajinovic 6-2 6-1 på blot én time, i sidste uges turnering ved Western & Southern Open.

Og Djokovic lignede heller ikke mand, der er selvskreven til at stå i finalen. Djokovic skulle kæmpe hårdt for sejren i både semifinalen og finalen – og kunne såvel have tabt som vundet. I semifinalen var Djokovic helt ude i tovende mod den “spanske mur”, Roberto Bautista-Agut, hvor Djokovic fik kæmpet sig tilbage nede med 5-6 og break i 3. sæt.

Det lugter derfor ikke ligefrem af en gentagelse fra finalen i Australian Open. Men man kommer ikke udenom, at Djokovic stadigvæk er storfavorit til at tage titlen i New York.

To andre spillere, som også må anses som værne favortitter til at gå langt i turneringen er, Stefanos Tsitsipas og Daniil Medvedev. De to “Next Gen”-spillere har begge deres 1. Grand Slam trofæ til gode – måske det bliver i år.

Bedste resultat for de to spillere ved en Grand Slam, er henholdsvis en semifinale og finale. Medvedev tabte netop sidste års US Open finale til den spanske grus-konge – Nadal som ikke er at finde i dette års US Open.

Medvedev tabte en smule overraskende i kvartfinalen ved Western & Southern Open til Bautista-Agut. Jeg ville dog blive overrasket, hvis den hårdtslående russer ikke er at finde i semifinalen.

Tsitsipas gjorde god figur i netop omtalte turnering, og slog prominente spillere som Kevin Anderson og John Isner, før han blev slået ud af en særdeles velspillende Milos Raonic.

Det bliver spændende at se, hvor mange af de 4. topseedede, der er tilbage når semifinalerne spilles.

Disse spillere kan gå hen at overraske

Fra mit perspektiv skiller særligt to spillere sig ud, når vi ser bort fra 1.-10. seeded. Det er henholdsvis Milos Raonic og Andrey Rublev. Disse to står potentielt til at møde hinanden i en eventuel semifinale, det kunne meget nemt blive tilfældet – hvis man spørger mig.

Rublev blev afbrudt midt i hans nok bedste sæsonstart nogensinde. Det var imponerende det han havde gang i, han startede året ud som lyn og torden – og vandt 8/8 kampe, som betød 2 turneringssejre for den unge russer. Derefter blev det mindre sporadisk med et 4. runde nederlag i AO og et par kvartfinaler. Det er heller ikke uvant for den unge russer, at gå langt i US Open, han nåede kvartfinalen tilbage i 2017.

Jeg spår ham et spændende US Open, trods 1. runde nederlaget til Dan Evans i sidste uge.

Raonic kom tilbage med lyn og torden, efter 6 måneders pause fra officielle kampe. Den høje canadier, som er en gammel kending, har kæmpet med resultaterne de sidste par år, og hans bedste Grand Slam resultater er også en del år siden – sidst i 2016, hvor han nåede finalen ved Wimbledon og semifinalen ved Australian Open.

Han har til gengæld vist fremragende takter i sidste uges føromtalte turnering, hvor han slog prominente spillere som, Murray og Tsitsipas – og en flot præstation i finalen mod Djokovic, som godt nok blev til et nederlag i det afgørende sæt.

Hans store anlagte spil, rutine og fornyede selvtillid kan bringe ham langt i New York. Det samme gælder Rublev – specielt med det i baghovedet, at Nadal og Federer ikke er til stede.

Forrige artikelTurneringer uge 36: US Open med massiv dækning fra Eurosport og Player. Clara Tauson på vej i top 200
Næste artikelBilledgalleri fra Gentofte vs. HIK
Oliver er 21 år gammel og har spillet tennis lige siden barnsben. Han har altid elsket at følge tennissporten. Særligt ATP-touren, men de mindre Challenger og Future-turneringer har bestemt også noget på sig - og det hele bliver lidt sjovere med dansk deltagelse.