Morten Lyngbæk og Frederik Fetterlein er med ketcheren i hånden sprunget ud som skuespillere i ny fiktionsserie.

Artikel af: Line Bilenberg

De ligner vel det man mest af alt forbinder med rigtige tennis-drenge. Solbrune, sportstrænede, velklædte og med de helt rigtige solbriller og for at det ikke skal være løgn, skulle man tro, at de var brødre, så meget ligner de hinanden.

Jeg har sat de to tennisspillere (ja, de spiller rent faktisk begge stadigvæk) Frederik Fetterlein og Morten Lyngbæk i stævne i Hørsholm-Rungsted Tennisklub (HRT), en klub, som Morten Lyngbæk, 33 år har været medlem af i 29 år.

”Typisk Morten, han er sgu altid så loyal”, siger Frederik og sætter sig ned med en skål tomatsuppe og en cappuccino; måltidet må ikke være for tungt, fordi efter interviewet skal de to tidligere tennismakkere nemlig spille en kamp mod hinanden, som en del af deres træning. Lige nu er stedet dog fyldt med pensionister på alle baner og hvis dagen i dag, med al respekt, er repræsentativt for tennissporten i Danmark, så kan man godt blive lidt bekymret.

Det her med at blive ældre er noget, som fylder hos begge de herrer på en positiv måde. Ord som ”fornuftig”, ”træffe de rigtige valg”, ”sige nej tak til byen, tilbud og dårlige jobs” er nye toner for især Frederik Fetterlein, der som han selv beskriver det, ikke har sit image at tænke på længere ”den er ligesom røget”, siger han med et smil og hentyder til de mange reality-programmer, som de fleste under 30, lad os være ærlige, nok mest af alt forbinder ham med.

Men ikke længere, Frederik Fetterlein er igen hoppet i tennis-shortsne og træner to timer hver dag, for dels at være sund og i form, men også fordi han har sagt ja til at deltage i en Senior Tour. Derudover har Frederik Fetterlein fået sin debut som skuespiller i serien ”FETTER” – en ny serie, produceret i topkvalitet med mange super navne som Lina Rafn, Jonas Schmidt, Peter Aalbæk og Mascha Vang.

Frederik spiller sig selv – en sympatisk, ”afdanket tennisspiller”, der til trods for at han skal giftes med den søde Simone, har svært ved at sige nej til fest, damer og sprut og derfor hele tiden ender i problemer.

Sammen med makkeren Uffe Holm, der spiller Frederiks manager i serien, forsøger Frederik at vinde sin forlovede tilbage. Men det er ikke så nemt, fordi tennisstjernen Jonathan Lyngbæk, spillet af…… ja, lige præcis; Morten Lyngbæk, har overtaget Simone og han har ikke planer om at afgive hende uden en kamp. En tenniskamp vel og mærke og så skal vi vist ikke afsløre mere.

Serien kan ses på Danmarks nye streamingtjeneste Mashed.net – og består af 10 afsnit af 15 minutters varighed. Tanken er, at man lige kan snuppe et afsnit, imens man venter på bussen eller i frokostpausen osv. Eller man se hele serien på én gang, hvis ikke man kan slippe den.

Sig tre ord om hinanden?

Morten om Frederik: Talentfuld – underholdende og brun!
Frederik om Morten: Han ligner min lillebror – sød fyr – hjælpsom.

Beskriv hinanden som tennisspillere?

Frederik: Morten er sådan en all-round spiller, hvor der kommer lidt af hvert fra ketcheren. Det hele er fornuftigt og han er en god spiller, men alt er sådan samme standard. Der er ikke noget, han er særlig god til, men heller ikke noget han er dårlig til.

Morten: Ja, altså jeg er jo heller ikke typen, der vil vinde for enhver pris. Måske er det derfor, at jeg toppede som juniorspiller, da jeg vant Danmarksmesterskabet.

De to griner og Frederik udbryder, at han slet ikke var klar over, at Morten havde vundet et DM, som 12-årig.

Morten: Frederik har en fantastisk første serv og en elendig anden serv. Han er stærk defensivt.

Frederik afbryder: Der er jo også stor forskel på, hvordan jeg spiller i dag i forhold til dengang, jeg var på toppen. Der ville jeg jo vinde hver gang. Men jeg synes generelt, at det er langt sjovere at spille i dag, end dengang. Dengang var der så meget pres og jeg havde heller ikke samme glæde ved at træne. I dag elsker jeg at træne. Min tankegang er helt anderledes i dag. Jeg er meget mere seriøs med alt i mit liv og hopper ikke på dumme ting længere.

Bedste øjeblik i karrieren?

Frederik: Davis Cup mod Sverige i Brøndby-hallen i 1995. Jeg spillede mod Stefan Edberg, der lå nummer et i verden og vandt. Jeg havde mødt ham året inden, hvor jeg slet ikke ramte bolden og så startede jeg med at tabe 6-1 i Brøndby-hallen, men vandt så i fire sæt. Det var Konge og er også altid det folk nævner, når vi taler tennis.

Morten tilføjer: Det kan jeg huske, at jeg sad som lille dreng og så. Nåh, men vi har jo ligesom slået fast, at jeg toppede som junior. Ej, jeg holdt en pause på seks år og det skulle jeg nok ikke have gjort, men vandt så Sjællands mesterskabet i 2009 og lå i top ti i Danmark i 2010.

Er vi gode til tennis i Danmark?

Frederik: Nej, det er vi godt nok ikke. Tennis har jo tabt terræn fuldstændig siden Kylle(Kenneth Carlsen) og jeg spillede. Jeg tror medlemstallet er halveret! Vi fik jo sindssyg spalteplads dengang og var kæmpe stjerner. I dag er der jo ingen stjerner. Kun Caroline og hun er nok lidt for international til, at danskerne for alvor ser hende som dansk. Hun får slet ikke credit for alt det, hun har opnået.

Morten: Caroline har gjort tingene meget udansk. Haft en strategi og er gået hele vejen selv. I dag er der jo ingen hjælp at hente. Elitecentrene er forsvundet. De gode trænere arbejder i udlandet eller sidder som kommentatorer på Eurosport eller et andet sted. Det var som om, at da golf boomet kom, så skulle alle pludselig spille golf og da Frederik og Kylle og stoppede, ja så forsvandt idolerne og dét, der skulle gøre, at de unge fik lyst til at kaste sig over sporten. Det er synd.

De to sidder lidt og bliver tavse, som om de smager på ordene. Og Frederik tilføjer: Det er jo endnu værre i Sverige. De har haft sindssygt mange store spillere og nu har de ikke én.

Hvad kræver det, at blive en god tennisspiller i dag?

Morten: Mod. Der er måske mange som godt ville, men som ikke tør. De er bange for at annoncere til venner og familie, at de vil satse på sporten, fordi hvad hvis de ikke lykkedes? Og hele det her med Janteloven, at hvad tror man selv? Du er meget alene med din sport. Du skal jo selv arrangere rejser og planlægge turneringer osv.

Frederik: Det er heller ikke nok at have talent. Du skal have sponsorerne med dig for at få råd til at dyrke sporten og det kræver personlighed. Altså Kylle og jeg selvom vi tabte, så skulle vi nok få Codan på forsiden. Sådan er det ikke i dag. Det er benhård business og du skal have den der personlighed/starquality, der gør, at pressen elsker dig og kommer dig i spalterne. På den måde kan du få sponsorer og så kan du dyrke sporten. Det kræver det.

Frederik du spiller dig selv i fiktionsserien FETTER, som man kan se på Mashed.net – hvorfor sagde du ja til det projekt?

Frederik: Jeg har aldrig haft en drøm om at blive skuespiller, men ideen var var vildt god, synes jeg og jeg kunne rigtig godt lide folkene bag og deres indstilling til, at det skulle være top-kvalitet rent produktionsmæssigt. Samtidig var det et sjovt manuskript og nogle fede personer, der er med i serien.

Morten: Jeg synes også, at serien har noget særligt. Man bliver mere og mere glad for den jo længere den skrider frem. Det skyldes hele det her med at tennis er en del af setuppet. Det synes jeg ikke, at man har set før.

Hvorfor skal man se FETTER?

Frederik: Det skal man fordi det er sjovt og underholdende. Det siger alle, der har set den.

Morten: Som sagt tennisdelen er klart noget, der gør, at jeg tror, folk vil kunne lide den. Jeg kom jo lidt ind af bagvejen. De skulle bruge en ung fyr, der så godt ud og som kunne spille tennis. Jeg forsøgte at finde én, men uden held og til sidst spurgte de, om jeg ikke kunne gøre det selv og så sagde jeg ja. Vi spiller jo mod hinanden i serien – Frederik og jeg, men hvem der vinder, det vil jeg ikke afsløre.

Frederik: Nej, man må gå ind og tjekke den ud. De to første afsnit er jo gratis og hele serien koster skaldede 69 kr. det kan man jo godt få råd til.

De griner begge to og rejser sig for at gå ud og træne. De skal være klar til henholdsvis Senior Tour og holdkampe i Elitedivisionen.

Frederik: Hov alle pensionisterne er væk. Vi har det hele for os selv.
Morten: Nej, du er da her stadig.. haha..

Artiklen er sponsoreret af Mashed.net

Forrige artikelTE U14 Birkerød: Vejrguderne holdt på vandet
Næste artikelWTA Birmingham: Mental klar Wozniacki kan nå langt
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.