Tennissæsonen er rykket tilbage til Nordamerika, hvor spillerne skal kæmpe den næste måned. Fortsætter Djokovic sin uovertrufne sæson, eller bliver det endelig en andens tur? Vi ser nærmere på lodtrækningen i Canada.

Sæsonens sjette Masters-turnering er just begyndt, og spillerne er nu rykket til Nordamerika, hvor det i denne uge går løs i Montreal.

Hele eliten er samlet for første gang siden Wimbledon – med undtagelse af Federer, som har valgt turneringen fra for at skåne sin 34-årige krop en smule.

Sidste år var verdens nr. 1, Novak Djokovic, en skygge af sig selv i både Toronto, Cincinatti og til en vis grad også i US Open. Men der blev han altså også gift mellem Wimbledon og den amerikanske hard court-sæson.

I år er han, tilsyneladende i hvert fald, både rask og motiveret og med hans hidtidige 2015-niveau in mente, er det svært ikke at betragte ham som en relativ stor favorit.

Han lægger ud mod Thomas Belucci (link til lodtrækningen), men kan få en tricky 3. runde mod enten Alexandr Dolgopolov, Jack Sock eller Grigor Dimitrov. I kvartfinalen venter sandsynligvis enten Kevin Anderson, som var lige ved at sætte en ordentlig kæp i hjulet i Djokovic’ Wimbledon-kampagne, eller Tomas Berdych, som Djokovic har et overordentligt godt tag på, eller den unge østriger Dominic Thiem, som har haft en fremragende sommer med to turneringssejre i ATP-250 turneringer.

Ikke desto mindre vil det overraske, hvis ikke Djokovic når nogenlunde sikkert til semifinalen.

I næste fjerdedel har vi Stan the Man Wawrinka, som enten lægger ud mod Fernando Verdasco eller, mere sandsynligt, Nick Kyrgios – ikke nogen let start efter over en måned uden turneringskampe, og han klarer sig traditionelt skidt i den canadiske Masters-turnering.

Klarer han den, venter John Isner formentlig i 3. runde. Og for at det ikke skal være løgn, står han til at møde den canadiske missilserver Milos Raonic i kvartfinalen, som traditionelt gør det godt i Canada (alternativt kan han få Gasquet (som har været finalist i Canado i både 2006 og 2012), Karlovic eller Chardy).

Jeg tvivler på, at Wawrinkas returneringer formår at stå distancen mod hele runden af superservere – mit bud på en semifinalist er Milos Raonic.

Nadal eller Nishikori?

I den tredje fjerdedel bliver det spændende at se, hvad den formsøgende Nadal kan præstere på hard court. Her er Kei Nishikori højest seedede og står til at skulle møde Nadal i en eventuel kvartfinale.

Før de kommer så vidt, skal Rafa slå sig igennem Sergei Stakhovsky og (sandsynligvis) Gilles Simon og Nishikori skal sandsynligvis igennem Pablo Andujar efterfulgt af Sam Querrey eller David Goffin.

Nishikori har netop vundet Citi Open i Washington, mens Nadal vandt en grusturnering i Hamburg for lidt over en uge siden, hvor han dog kæmpede gevaldigt med sin serv.
Det er der næppe råd til mod Nishikoris stærke returneringer, så mit bud er derfor Nishikori i semifinalen – men det kan Nadal naturligvis ændre på, hvis han finder både sin serv og sin forhånd.

Endelig er der Murray’s fjerdedel. Han lægger ud mod Tommy Robredo efterfulgt af Gael Monfils eller Gilles Müller. Ikke let (hvem husker ikke Murrays og Robredos episke kampe sidste efterår? Eller Müller og Murrays fremragende kvartfinale i Queens i år?), men ej heller umuligt.

Klarer han den venter Marin Cilic, den forsvarende mester Jo Wilfried Tsonga eller måske Bernard Tomic eller Borna Coric i kvartfinalen.

I sidste års turnering slog Tsonga både Dimitrov, Murray, Djokovic og Federer, men i år er han blot 13-8 for sæsonen og kan meget vel tabe sin allerførste kamp mod den 18-årige kroatiske Coric.

Murray så ikke godt ud i Washington i sidste uge, hvor han tabte sin første kamp. Han burde gøre det bedre her, men denne del af lodtrækningen er ret åben, og der er rigtig mange spillere, der kan nå i semifinalen.

Murray må dog stadig være favoritten.

Endelig, dagens kampe kan findes her: Link til dagens kampe.

Jeg vil især anbefale at holde øje med: Dolgopolov-Dimitrov samt Verdasco-Kyrgios, begge kl. 18.30, Tsonga-Coric ca. 20.30 eller det rent franske opgør mellem Chardy og Gasquet på samme tid.

Er man til en ren servefest går Karlovic-Raonic på ca. 0.30 efterfulgt af Murray-Robredo.