Fjerde runde af DH-turneringen bød på klare favoritsejre og så en særdeles intens affære i Odense, hvor to slutspilskandidater først afgjorde opgøret i en Golden MTB. Meget mindre interessant var opgøret i Sønderborg, hvor hjemmeholdets underlige holdopstilling endte i den største nedsabling i Elitedivisionens historie.

Stillingen efter 4. runde:

KB 26
B 93 24
HRT 20
Fruens Bøge 14
Sønderborg 13
Gentofte 13
ATK 1
HIK 1

Lørdagens kampe:

Fruens Bøge – Gentofte 4-3

Der blev kæmpet hårdt om pointene i Odense, og det endte med en kneben sejr til hjemmeholdet efter en Golden MTB afgørelse. Udeholdet fra Gentofte fik nok noget nær det maksimale med hjem fra opgøret når resultaterne nærstuderes, for københavnerne vandt begge kampe som blev afgjort i MTB. Med resultatet har begge hold stadig mulighed for at nå slutspillet, men Fruens Bøge mangler at møde KB, HRT og ATK, og mod de to førstnævnte henter odenseanerne nok ikke mange point. Gentofte mangler at møde Sønderborg, HIK og B 93, og især mødet på hjemmebane mod Sønderborg bliver nok afgørende for holdets slutspilsdeltagelse.

Resultater:
1. DS: Anastasia Yakimova – Emilie Francati 75 61
2. DS: Cecilie Wiche – Frederikke Pape 62 64
3. DS: Sophia Ragus – Emma Håkansson 64 60
4. DS: Vanessa Timm – Milla Maluka Hoffmann 63 46 7/10
1. DD: Yakimova/Wiche – Francati/Pape 57 16
2. DD: Ragus/Timm – Håkansson/Hoffmann 46 75 6/10
Golden: sejr til Fruens Bøge

Sønderborg – KB 0-6

I sæsonens tre første opgør har Sønderborg stillet med sine tyske spillere, hvilket har resulteret i to sejre og et knebent nederlag, men i gårsdagens hjemmeopgør valgte sønderjyderne at spille uden sine normale førsteholdsspillere, og stillede et rent dansk hold. Det er jo enhver klubs selvstændige afgørelse hvem man stiller med i holdkampene, men problemet her er bare at de fire spillere Sønderborg sendte på banen styrkemæssigt ligger milevidt fra klubbens normale førstehold, og dermed endte kampen i Elitedivisionens største farce nogensinde. Tre partier i seks kampe opnåede hjemmeholdet, og man må spørge, hvorfor Sønderborg stillede med det hold, for den kamp gav overhovedet ingen mening for nogen af parterne; faktisk var det en hån mod DH-turneringen, KBs spillere og de øvrige hold i Elitedivisionen. KB har sat sig solidt på førstepladsen i rækken, mens Sønderborg stadig er med i opløbet om en plads i slutspillet, men skal det blive en realitet så skal klubben fremover stille med sit førstehold.

Resultater:
1. DS: Louise Hanggaard Fisker – Rebecca Munk Mortensen 06 06
2. DS: Loote Ussi Argo – Vilma Krebs Hyllested 06 16
3. DS: Anne-Rieke Reich – Cecilie Fridthjof 16 06
4. DS: Emma Lohse – Zoe Du Pasquier Jensen 06 06
1. DD: Fisker/Argo – Mortensen/Hyllested 06 06
2. DD: Reich/Lohse – Fridthjof/Jensen 06 16

HRT – HIK 6-0

Hjemmeholdet var storfavorit mod holdet fra HIK, og det blev da også en yderst ensidig affære. Uden at afgive sæt vandt HRT, og det endda i en opstilling, hvor holdet manglede flere af sine bærende kræfter. HRT indtager nu tredjepladsen i rækken og styrer sikkert mod slutspillet, mens HIK endnu engang må erkende at holdet styrkemæssigt ikke hører til i Elitedivisionen, og derfor også er et sikkert bud på en af de to nedrykningspladser.

Resultater:
1. DS: Mille Mørk – Liva Viller Møller 62 61
2. DS: Frederikke Svarre – Lea Wejp-Olsen 61 62
3. DS: Sofia Mortensen – Vigga Scheuer Moesgaard 63 61
4. DS: Victoria Kapcia – Annett Ianev 62 60
1. DD: Svarre/Hasselbalch – Møller/Moesgaard 60 61
2. DD: Mortensen/Kapcia – Wejp-Olsen/Tanev 62 61

ATK – B 93 1-5

ATK fik sit første point mod topholdet fra B 93, som stillede op uden flere af holdets udenlandske spillere. Og det var hjemmeholdets chance for at komme på pointtavlen, men det var dog kun ATKs førstesingle, Katerina Norup Hansen, som var stærk nok til at udnytte Østerbro-holdets meget danske opstilling. Det ene point ændrer ikke ATKs situation, for holdet ligger stadig på en klar nedrykningsplads, mens B 93 ret enkelt hentede seks point og dermed konsoliderede sin andenplads i divisionen, og holdet er stort set klar til slutspillet.

Resultater:
1. DS: Katerina Norup Hansen – Nicoli Pereira 75 64
2. DS: Olivia Kaiser – Ophelia Ruus 36 36
3. DS: Anna S. Christensen – Victoria Andersen 26 26
4. DS: Katrine S. Christensen – Amani Azarkan 26 36
1. DD: Hansen/Anna S. Christensen – Pereira/Andersen 16 46
2. DD: Kaiser/Katrine S. Christensen – Ruus/Azarkan 06-57

Forrige artikelUge 3: Forventninger til Holger og forhåbninger til både Caroline og Clara
Næste artikelKæmpe overraskelse af Gentofte
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.