Efter 1.sæt lignede opgøret mod Dimitar Kuzmanov en gentagelse fra opgøret for 4 uger siden, men Holger Rune fik kontrol over spillet og vandt de næste to sæt suverænt

Det er velkendt, at eliteudøvere oftest lærer mest af et nederlag, hvis man efterfølgende indser, hvordan en kamp bør gribes an ved næste møde, men efter 1. sæt i revanche-opgøret mod 27-årige Dimitar Kuzmanov (BLR) tydede meget på, at 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune havde tænkt sig at fortsætte i samme spor, som det var tilfældet da bulgareren vandt 6-3, 6-4 i semifinalen ved M25 i Vogau i Østrig.

M25 Vogau: Manglende tålmodighed fra Holger Rune medvirkende til bulgarsk sejr

Holger fik muligheden for revanche, da han allerede i 1. runde ved M25-turneringen ITF Men’s Open Klosters i Schweiz mødte Kuzmanov i 1. runde, men mønstret i 1. sæt mindede om det forrige opgør, hvor mange dueller endte med fejl fra Holger mod den boldsikre modstander, som allerede i Holgers første serveparti havde 4 muligheder for et break, men Holger holdt dog serv til 1-1.,

I bulgarerens 2 næste servepartier vandt Holger blot et enkelt point, hvorefter han igen afværgede 15-40 i egen serv, men Kuzmanov udnyttede derefter endnu en break-mulighed til 4-2, og det blev igen 15-40 i Holgers næste serveparti, og på den første sætbold afgjorde Kuzmanov sættet til 6-2.

Holger fik en perfekt start på 2. sæt, da Kuzmanov kom bagud 0-40 i egen serv, men selvom 2 af break-mulighederne var efter bulgarske 2. server, blev stillingen alligevel 40-40. Det lykkedes dog på endnu en break-mulighed at sikre en dansk 1-0 føring.

Kuzmanov brød straks tilbage i et sjusket serveparti fra Holger, og da bulgareren derefter førte 30-0 i egen serv, lignede det en gentagelse fra Vogau, men Holger ville det anderledes, og kampen skiftede fuldkommen karakter, idet Holger fik langt bedre kontrol over sit eget spil, og han udviste den fornødne tålmodighed til at bygge spillet op.
Desuden tog han mere initiativ ved at træde ind i banen på Kuzmanovs 2. serv, og han havde større præcision i slagduellerne, hvilket medførte flere fejl fra bulgareren, der således selv oplevede at blive ved at få bolde tilbage med kvalitet.

Derved fik Holger brudt serven til 2-1 i 2. sæt, og han vandt 10 partier på stribe, inden Kuzmanov omsider holdt serv ved stillingen 5-0 i 3. sæt, hvorefter Holger sikkert servede sejren i hus 2-6, 6-1, 6-1.
Efterfølgende benyttede Holger lejligheden til at “køle af” i naturens isbad fra en gletcher, hvor vandet vælter ned.

I 1/8-finalen møder Holger den 20-årige schweizer Luca Staeheli, der er videre fra kvalifikationen efter 10-8 i match-tiebreak i kvalfinalen mod Patrick Zahaj (GER), og sejr i 1. runde over Bart Stevens (NED) 6-2, 6-1.
Schweizeren er no. 1109 på ATP-ranglisten, og som junior var hans højeste rangering no. 169 i 2018, så på papiret er det en væsentlig mere overkommelig opgave end opgøret mod Kuzmanov.

Kampen afvikles tidligst kl. 1100 torsdag på Court 3, hvor der ikke er livestream, men der må være gode muligheder for, at Holger fortsat er med, når der fredag afvikles kvartfinaler, hvor Holger i tilfælde af sejr møder vinderen af opgøret mellem 3. seedede Alexander Ritschard (USA) og Gonzalo Lama (CHI), der kan følges på livestream tidligst torsdag kl. 1230 på Court 1.

Forrige artikelTennisshoppen.dk: Portræt af en førende forhandler af tennisudstyr
Næste artikelDjokovic og andre af tennissportens bedste mænd skaber ny spillerorganisation
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.