Ældre tennisspillere melder sig ofte ud af klubben når deres faste makker en dag ikke længere kan spille. Men sådan behøver det ikke gå…

Det har vi bevist i Ballerup Tennis Klub (BTK) hvor vi har oprettet et meget aktivt hold for pensionister og andet godtfolk. Vi kalder os LIVS-NYDERNE.

Holdet blev oprettet da vi oplevede at mange ældre spillere havde svært ved at finde en ny når deres gamle makker af én eller anden grund ikke kunne spille mere. Vi erfarede at nogle af disse medlemmer meldte sig ud af klubben, selv om de stadig havde godt sving i ketsjeren og ”gode ben”.

Ideen blev forelagt bestyrelsen der straks gav grønt lys og oven i købet tilbød at betale smørrebrød til 3. halvleg i de første 3 mdr.

Livs-nyderne har nu eksisteret som hold i 5 år. Vi begyndte med 4 deltagere og efterhånden som de gode erfaringer blev kendt i klubben, er antallet af deltagere nået op på 21 aktive kvinder og mænd. Vi har nu åbent op for at også – ikke pensionister- kan deltage.

Holdet spiller 1 x ugentlig mellem kl. 10 og 12, og vi slutter af med at spise et par stykker smørrebrød sammen hvor snakken går lystigt om livets små og store problemer i en hyggelig og drilagtig atmosfære. Der er kun en enkelt aftale, vi taler ikke om vore sygdomme.

Smørrebrødet bestilles på forhånd hos en af de lokale forhandlere, og da vi er faste kunder får vi 25% rabat, så vi kun betaler kr. 10 pr. stk. Drikkevarer medbringer vi selv, og BTK giver så en kop kaffe som afslutning, brød til kaffen medbringes på skift. Disse frokoster giver et godt sammenhold.

2 dage før hver spilledag udsendes et ugebrev med besked om evt. afbud, bestilt smørrebrød samt kampprogrammet, der sammensættes så alle får spilletid med skift af makker efter hver ½ times spilletid. Der tages hensyn til de enkeltes spillestyrke i planlægningen af programmet.

Om vinteren spiller vi indendørs på 4 baner i en af Ballerup Kommunes haller som stilles gratis til rådighed for BTK. Enkelte af deltagerne spiller kun om sommeren og enkelte kun om vinteren.

Vi er fast 2 fra holdet der holder styr på tropperne, modtager afbud, bestiller smørrebrød, inkasserer penge, dækker bord, laver kaffe og udarbejder kampprogram.

Deltageren rydder op, vasker op og samler bolde op m.v. på skift. Det er vores erfaring at den stramme styring gør det lettere for alle. Julefrokosten er årets højdepunkt rent socialt, hvor alle møder op i højt humør. BTK giver et pænt tilskud.

Livs-nyderne har også et fint samarbejde med seniorerne i Haslev tennisklub og spiller venskabskamp med dem 2 x årligt under meget hyggelige forhold.

Har i endnu ikke et pensionisthold i jeres tennisklub, kan jeg anbefale jer at komme i gang.

Hvis i har lyst til at høre mere om hvordan vi har arrangeret os, så ring eller skriv til mig.
Kurt Eriksen, Livs-nyderne, BTK. Tlf. 44 68 34 69 mail.ke-ij@mail.tele.dk