14-årige Karoline Laursen slog sit navn fast i bevidstheden hos danske tennis-interesserede - og satte Greve på landkortet, da hun som Lucky Loser ved DM Indendørs nåede helt frem til semifinalen

På Tennisavisen vil vi – udover at fortælle om Caroline Wozniacki og de øvrige WTA og ATP stjerner – også meget gerne fortælle om, hvordan danske tennisspillere klarer sig i både hjemlige og internationale turneringer, og vi er glade for at få at vide, at især spillerne sætter pris på omtalen.

Nogle gange er der dog nogle helt særlige præstationer, som gør livet som tennis-skribent ekstra interessant, og her tænkes ikke kun på, når Caroline Wozniacki vinder en WTA-turnering eller er i finalen i US Open eller vender tilbage i top 5 på WTA-ranglisten.

Når man ved, hvor meget mange talentfulde danske tennisspillere bruger af tid og energi på at udvikle sig i bestræbelserne på sportslig succes, er det en “god historie” hver gang, en spiller tager et nyt skridt i den rigtige retning gennem et godt resultat i en turnering, uanset om det er ved omsider at klare sig igennem kvalifikationen i en mindre turnering, eller vinde 1. runde over en højere rangeret spiller eller nå langt og måske endda vinde en turnering på et hvilket som helst niveau, hvis det er udtryk for, at man er kommet en smule tættere på de mål, som man har sat sig.

Et enestående eksempel på dette oplevede 14-årige Karoline Laursen fra Greve Tennisklub, da hun nåede semifinalen ved de danske indendørs mesterskaber for seniorer for få uger siden.
Intet tydede på, at hun ville komme til at spille en rolle ved mesterskaberne, da hun i kval-finalen tabte 2-6, 3-6 til Sofie Vogel Bjerringgaard, B93.

Karoline kom alligevel med i hovedturneringen som Lucky Loser, og her startede “eventyret”, da Karoline i 1. runde sensationelt slog 4. seedede Frederikke Svarre fra Hillerød ud 6-4, 0-6, 6-4.
Da en sådan sejr uden tvivl giver selvtillid, så Karoline ingen grund til at nøjes med denne sejr, og hun vandt derefter også i de 2 næste runder 6-3, 6-2 over Emma Vesten Håkansson, HIK og 6-4, 6-4 over 5. seedede Frederikke Uhrskov Støchk, Holte.

Dermed var Karoline helt fremme i semifinalen, hvor hun gav god modstand, da hun tabte 3-6, 4-6 til Mai Grage.

Karolines præstationer ved DM trak disse overskrifter i Tennisavisen
DM Inde: Lucky Loser slår 4. seedede Svarre
DM Inde: Karoline fortsætter med at overraske
DM Inde: Lucky Loser fremme i semifinalen
DM Inde: Spændende nye navne trådte ind på scenen

Tennisavisen havde ikke noget billede af Karoline i arkivet, og derfor blev familien bedt om at fremskaffe et billede, som er nøje udvalgt af Karoline selv. Ikke noget dårligt valg, vil de fleste formentlig være enige i.

Efter disse præstationer og omtale er ingen med indsigt i dansk tennis formentlig mere i tvivl om, hvem Karoline er – uanset om det staves med C (som Wozniacki) eller K (som Laursen)

Karoline Laursen har ambitioner om at blive professionel tennisspiller

Tennisavisen har kontaktet Greve Tennisklub for at få lidt mere at vide om Karoline Laursens potentiale og ambitioner, samt eventuet turnerings-planer, og efter nogle dage kom der svar fra Kim Bau Andersen, der er cheftræner i Greve Tennisklub, som han betegner som en “mindre klub”

[quote_box_center]”Der er ingen tvivl om, at det er et fantastisk resultat for en mindre klub som Greve Tennisklub. Det giver noget tro på, at det kan lade sig gøre, og resultatet kan forhåbentlig inspirere nogle af klubbens øvrige spillere til at arbejde endnu hårdere.”[/quote_box_center]

Kim holder dog benene på jorden angående forventningerne til Karoline på kort sigt

[quote_box_center]”Karoline har skabt et fantastisk resultat ved DM, men vi har ikke nogle forventninger om store resultater det næste stykke tid.
Vi tager det stille og roligt og tænker på den langsigtede udvikling med Karoline. Hun har masser at lære, og på nuværende tidspunkt handler det om at samle erfaringer og gode oplevelser.
Hun har et stort potentiale, og resultaterne skal nok komme med det hårde arbejde, hun lægger for dagen”.  [/quote_box_center]

Lidt fakta om Karoline, som bor i Vallensbæk, hvor hun startede med at spille som 9-årig i Vallensbæk Tennisklub, indtil hun i 2012 skiftede til Greve Tennisklub. Om årsagen hertil fortæller hun

[quote_box_center]”Jeg spiller i Greve Tennisklub, fordi klubben fungerer godt socialt. Der er god sparring og nogle engagerede trænere, som følger mig rundt til turneringer.”[/quote_box_center]

Karoline går i 8. klasse, og hun satser på at skulle på Brøndby Gymnasium efter 9. klasse.

Hendes ambition er at blive professionel tennisspiller.
Favoritslag: Forhånd
Favoritspiller: Nadal

Karoline deltager i JuniorGPS i KB 20-22 marts

Hvis Karolines præstationer og denne omtale får nogen til at tænke, at hende vil jeg gerne se i en turnering, så er chancen der allerede i den kommende weekend, hvor der spilles KB Cup JuniorGPS 20-22. marts 2015.

Karoline deltager i U18-rækken, som afvikles på Peter Bangsvej hos KB.
Der er 16 deltagere i pigesingle, heriblandt andre årgang 00 profiler, som har præsteret resultater, som har fået særlig omtale i Tennisavisen.

Selvom turneringen omfatter spillere fra årgang 1997-2000 er både seedet 2, 3 og 4 årgang 00.
1. seedede er Emma Rønholt, Gentofte, der er årgang 1997, og i 1. runde møder hun (WC) Marie Nordby Kellberg, KB fredag kl. 1700.
I  2. runde lørdag kl. 1200 er modstanderen vinderen af Helena Hildebrand Steen, Lyngby og Josefine Axelsen, Skovbakken, som spiller fredag kl. 1830.

4. seedet i øverste halvdel er Rebekka La Cour Hillingsø fra KB, der sidst i februar vandt Grade 4 turneringen i Oslo. Rebekka har netop været med til at vinde DM for hold indendørs, og det fortælles, at hun i øjeblikket spiller med stor selvtillid.
Rebekka møder i 1. runde mod Sille Tranberg, Hvidovre.

Karoline spiller 1. runde mod Emilie K.S. Hansen, KB fredag kl. 1715, og hvis hun vinder kampen, kan hun i næste runde møde Rebekka.
Vinderne af de 2 kampe spiller lørdag kl. 1300 om en plads i semifinalen, som spilles lørdag kl. 1600.

2. seedet er Olga Helmi, Birkerød, som er den næsthøjest rangerede dansker (efter Emilie Francati) på ITF ranglisten, hvor hun er no. 548, primært i kraft af de point, som hun optjente, da hun i starten af januar var i finalen ved Grade 4 turneringen i Vesterås, og i semifinalen ved Copenhagen Wintercup.

Olga møder i 1. runde fredag kl. 1200 klubkammeraten Caroline Fricke, Birkerød.
2. runde spilles lørdag kl. 1300 mod vinderen af Sofia W. Munch, KB og Laura Elkjær Pedersen, Skovbakken, der spiller fredag kl. 1830.

4. seedet er Sofia Nami Samavati, Hillerød, som fredag kl. 1700 møder Ida Emilie Stilling Krause, KB.
2. runde spilles lørdag kl. 1300 mod vinderen af Mathilde Tranberg, HRT og Sofie V. Bjerringgaard, B93, som spilles fredag kl. 1730.
Semifinalen spilles lørdag kl. 1600.

Finalen spilles søndag kl. 0930.

Turneringen vil blive omtalt i Tennisavisen, også drengesingle, hvor August Holmgren og Peter Kampen er top-seedede.