Spænding til det sidste, det var hvad sidste runde i grundspillet bød på. Tidligt i holdkampene stod det klart at Skovbakken og Gentofte var i yderste nedrykningsfare, og det hold af de to som fik point med i deres respektive udekampe ville nok klare frisag. Men ingen af holdene formåede at vinde en kamp, og så sluttede begge hold på 18 point, og da Gentofte havde vundet det indbyrdes opgør i første runde af grundspillet, så placeres Gentofte før Skovbakken i tabellen.

Slutstillingen i Elitedivisionen efter 7 runder:
KB 42
Århus 1900 31
HRT 31
HIK 27
Lyngby 26
Gentofte 18
Skovbakken 18
Birkerød 3


KB – HRT 4-2

Hjemmeholdet vandt komfortabelt de fire singler, men blev skadesramt under kampene, og kunne derefter ikke stille op til begge doubler. For HRT betød de to uventede point at holdet havde en god chance for at slutte toer i rækken, men senere på dagen vandt Århus 1900 en storsejr mod Gentofte og gik lige nøjagtig forbi HRT i tabellen. Begge hold kan nu forberede sig til slutspillet næste weekend.

Resultater:
1. HS: Johannes Ingildsen – Henrik Heise Korsgaard 6-4 6-2
2. HS: Simon Friis Søndergaard – Maxim Landa 6-1 6-2
3. HS: Søren Hess-Olesen – Rasmus Egehus 7-5 6-2
4. HS: Jonas Zacho Larsen – William Søby Svendsen 6-0 6-4
1. HD: Søndergaard/Felipe Mikkelsen – Korsgaard/Landa 5-7 5-7
2. HD: HRT sejr på w.o.

Lyngby – Skovbakken 6-0

At de forsvarende mestre fra Lyngby var i yderste nedrykningsfare inden kampen, var nok svært at forstå for tilskuerne af gårsdagens opgør mod Skovbakken, for selvom århusianerne mødte op med tre udlændinge på de øverste singler, så gjorde Lyngby kort proces i alle fire singler. Nu havde Lyngby sikret sig overlevelse, mens Skovbakken øjensynligt blot skulle vinde en af de to doubler for at spille med i Elitedivisionen næste sæson. Men det lykkedes ikke Skovbakken at få det livsvigtige point, omend man var tæt på i andendoublen. Med et nederlag på 0-6 rykker Skovbakken ned i 1. division, og Lyngby kunne drage et lettelsens suk. Hjemmeholdets Frederik Løchte Nielsen har været en vigtig brik i kampen for overlevelse, men også de øvrige spillere har steppet op på det seneste, især Marc Ferrigno, som er ubesejret på andensinglen de seneste tre kampe.

Resultater:
1. HS: Frederik Løchte Nielsen – Arvid Nordquist 7-5 6-2
2. HS: Marc Ferrigno – Nazim Makhlouf 6-4 6-2
3. HS: Nicolai Ferrigno – Vilhelm Fridell 6-1 6-2
4. HS: Søren Wedege – Julius Kristensen 6-1 6-1
1. HD: Nielsen/M. Ferrigno – Nordquist/Fridell 7-6 6-2
2. HD: N. Ferrigno/Wedege – Makhlouf/Kristensen 6-7 6-1 10/6

Århus 1900 – Gentofte 6-0

Århus 1900 var favorit i opgøret og kunne med en klar sejr spille sig op på andenplads i rækken, såfremt KB forventeligt vandt stort over HRT, men sådan gik det ikke. HRT fik to point og nu skulle Århus 1900 vinde 6-0 for at indtag toer-positionen i tabellen. Gentofte derimod kæmpede en desperat kamp for at overleve i rækken, og havde Christian Sigsgaard tilbage i holdopstillingen, men til gengæld uden Philip Ørnø. Et-to point skulle Gentofte nok have med hjem for at klare frisag, men det fik man ikke, tværtimod en lussing på 0-6, og så kunne Gentofte kun afvente slutresultatet fra Lyngby, og håbe på at Skovbakken ikke hentede point. Og da det ikke skete så kunne Gentofte lettet tage fra Århus, godt nok med et stort nederlag, men dog alligevel med visheden om at holdet også spiller i Elitedivisionen næste sæson.

Resultater:
1. HS: Stefan Seifert – Christian Sigsgaard 6-1 3-6 10/7
2. HS: Alexander Lykou – Jesper Andi Jørgensen 6-5 6-0
3. HS: Andreas Bjerrehus – Kasper Warming 6-1 6-2
4. HS: Anders Holm – Peter Christopher Raben 6-4 6-4
1. HD: Seifert/Lykou – Sigsgaard/Raben 6-4 6-3
2. HD: Holm/Christoffer Sander Nørby – Warming/Jørgensen w.o.

HIK – Birkerød 6-0
Kampen blev spille sidste weekend

Resultater:
1. HS: Filip Bergevi – Yakup Uzunel 6-0 6-1
2. HS: Sebastian Grundtvig – Marcus Gram Petersen 7-6 6-2
3. HS: Valdemar Frederik Pape – Frederik Justesen 6-1 6-3
4. HS: Thomas Kromann – Jesper Korsbæk Jensen 6-1 6-1
1. HD: Bergevi/Kromann – Uzunel/Petersen 6-4 6-2
2. HD: Grundtvig/Pape – Justesen/Jensen 6-1 6-1

Forrige artikelSidste DH-runde: Vind eller forsvind
Næste artikelTurneringer uge 12: Clara mod Lyon-vinder. Holger tårnhøj favorit i kval. Torpe kval i Lille
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.