Både Karen Barbat og Emilie Francati er ude efter 2. runde. Emilie og britisk makker videre efter sejr over 2. seedede

Torsdag blev ikke nogen perfekt dag for dansk kvinde-tennis, da det ikke kun var Danmarks bedste, der måtte forlade en turnering i 2. runde. Det samme skete tidligere på dagen også for vore 2. og 3. bedste ved $10.000 turneringen Aegon GB Pro-Series Sunderland.

For Karen Barbat er det den første turnering i 2016, hvilket muligvis kan være medvirkende til, at hun tabte med de overbevisende cifre 3-6, 1-6 mod no. 622 Tess Sugnaux (SUI), som Karen besejrede sidste sommer i 2 sæt.

Emilie Francati er i hendes tre første turneringer højst nået til 2. runde efter flere kampe, hvor marginalerne ikke lige faldt ud til Emilies fordel, men coach Philip Ørnø fortalte dengang, at det havde været nogle gode og lærerige kampe.

I torsdagens kamp mod Maia Lumsden (GBR), som på papiret var en svær opgave, blev det britisk sejr 6-4, 6-3. En væsentlig del af forklaringen er formentlig, at Emilie i begge sæt fik færre end halvdelen af første-serverne i spil, mens modstanderens var på hhv. 62 og 77 procent.
Dermed bliver der naturligvis ikke tale om en ren dansk “drømme-finale”, som Tennisavisen havde set for sig langt ude i horisonten.

Der blev dog dansk succes i double, da Emilie sammen med sin britiske makker fra junior-tiden, Emily Arbuthnott vandt i kvartfinalen over det 2. seedede par Elyne Boeykens (BEL)/Silvia Njiric (CRO) 6-4, 7-6(8).
Dagen før havde de i 1. runde vundet over Chiara Frapolli/Sara Ottomano (SUI) 6-4, 6-4.

Dermed er det – i double-sammenhæng – sejrsvante par klar til endnu en semifinale, hvor de møder Sarah Beth Askew/Manisha Foster (GBR).

Forrige artikelDansk Tennis: Holbæk Tennisklub vil udklække nye stjerner
Næste artikelWTA Sankt Petersburg: Wozniacki ikke ude af bølgedalen endnu
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.