Både Emilie Francati og sidste uges vinder af Djursholm Ladies er videre til 2. runde i Stockholm Ladies

I sidste uge måtte Emilie Francati forlade Djursholm Ladies i Stockholm med mindst mulige margin, da hun i 1. runde tabte 7-9 i tiebreak i 3. sæt mod Andrea Ka (CAM), som derefter i 1/8-finalen blev besejret af det 15-årige polske stortalent Iga Swiatek, som derefter også vandt i kvartfinalen over Karen Barritza.

Den unge polak fik derefter en walkover i semifinalen mod 7. seedede Julie Gervais (FRA), og hun vandt herefter finalen 6-4, 6-3 over no. 685 Laura Ioana Andrei (ROU), hvilket er imponerende af en 15-årige pige, der for første gang nogensinde har deltaget i en ITF-turnering på Futures niveau.

I denne uge afvikles endnu en $10.000 turnering Stockholm Ladies i den svenske hovedstad, hvor Iga Swiatek ikke fik lang pause, inden hun igen skulle spille i kvalifikationen, da det tilsyneladende ikke har været muligt at give hende et velfortjent wildcard til turneringen.

Det forhindrede dog ikke den unge spiller i at sikre sig adgang til hovedturneringen alligevel, idet hun ligesom ugen før vandt 2 kval-kampe i weekenden – først 6-2, 6-3 over no. 1132 Anna Gabric (GER), der var seedet 1 i kval, og derefter 6-4, 6-3 over Sara Dahlstrom (SWE).

Tirsdag mødte Iga Swiatek i 1. runde af hovedturneringen 6. seedede no. 604 Katharina Gerlach (GER), og med cifrene 7-5, 6-1 sikrede hun sig sin 10. sejr på stribe i Stockholm – hvoraf den ene dog var på førnævnte walkover.
I onsdagens 1/8-finale møder den 15-årige polak sin 16-årige landsmand no. 907 Maja Chwalinska.

Herunder ses Iga Swiatek sammen med sin meget tilfredse coach Piotr Swiatek på Klub Tenisowy Legia’s facebook-side, hvor der er henvisning til klubbens hjemmeside, hvor han – ifølge en Google-oversættelse – fortæller, at hun trods en kort pause inden turneringerne i Stockholm var ved at være træt efter sæsonen, og derfor er han endnu mere stolt over, at hun har spillet så godt gennem hele turneringen.
Ikke alle kampene var de kønneste, men vigtigst var at hun var meget effektiv, og i finalen – hvor begge spillede langt under deres niveau – viste hun professionalisme og fuld commitment.

Emilie Francati er seedet 7 i turneringen, og hun spillede sin første kamp i hovedturneringen onsdag eftermiddag, hvor hun vandt over no. 798 Anette Munozova (SWE) 6-2, 6-4.

Torsdag møder hun i 1/8-finalen den svenske kval-spiller Paulina Wulcan, og hvis hun vinder kampen, kan hun i kvartfinalen møde sin svenske double-makker no. 606 Fanny Ostlund, hvis hun i 1/8-finalen kan levere en overraskelse mod 1. seedede no. 137 Isabella Shinikova (BUL).

Emilie og Fanny er seedet 3 i double, hvor de var oversiddere i 1. runde, og i 2. runde møder de det svenske par Rebekka Ehn/Jennifer Jussi.

Emilie har gode minder fra Stockholm, hvor hun ved samme tid sidste år vandt sin første ITF-titel ved Stockholm Ladies og gjorde entre på WTA-ranglisten, hvor hun lige nu er no. 585, men hvis det ikke lykkes at vinde endnu en titel, må hun formentlig rykke nogle pladser tilbage på listen.