I både single og double var det tætte 3-sæts opgør, som betød at Emilie Francati torsdag måtte forlade turneringen, som hun vandt for et år siden

Da Emilie Francati efter en flot junior-karriere forsøgte at gøre sig gældende i Futures turneringer, fik hun den bedst tænkelige start, da hun allerede i sin tredje 10K turnering – efter en 1/8-finale og kvartfinale i to turneringer i Antalya – løb med titlen ved Stockholm Ladies for et år siden, bl.a. med sejr over Karen Barritza i 1. runde, og ugen efter deltog hun i Oslo, hvor hun var meget tæt på en semifinale, da hun i kvartfinalen tabte 5-7 i tiebreak i 3. sæt mod 6. seedede Valeriya Urzhumova (RUS).

Her et år senere blev det igen de berømte små marginaler, der blev afgørende for, om Emilie ville få chancen for at genvinde titlen i dette års udgave af Stockholm Ladies.
Det startede som tidligere nævnt udmærket i 1. runde, hvor Emilie vandt 6-2, 6-4 over no. 798 Anette Munozova (SWE).

I 1/8-finalen mødte Emilie den useedede svensker Paulina Wulcan, der havde været gennem kvalifikation.
Svenskeren fik ved stillingen 3-3 i 1. sæt det eneste break i sættet, hvilket sikrede hende sættet 6-4.

Emilie startede 2. sæt med at holde serv og derefter bryde til 2-0, og hun holdt også serv til 3-0, men ved 3-1 brød svenskeren tilbage – dog kun for en kort stund, da Emilie brød serven igen til 4-2, og hun holdt derefter serv til 5-2.
Svenskeren overlevede 2 sætbolde i sin næste serv, men hun fik reduceret til 3-5, inden Emilie servede 2. sæt hjem fra 40-15 til 6-3.

I 3. sæt blev Emilie brudt til 2-4 efter 0-40 og 15-40, men hun brød staks tilbage til 3-4 ved 15-40.
I Emilies næste serveparti førte hun 40-15 og hun fik endnu en fordel efter 40-40, men det lange parti endte med, at Emilie blev brudt til 3-5, og svenskeren fik således muligheden for at serve kampen hjem.

Det blev svensk matchbold ved 40-30, men Emilie afværgede og brød efterfølgende tilbage til 4-5, og hun fik desuden udlignet til 5-5 i endnu et langt serveparti, hvor svenskeren havde matchbold ved 40-30.

Svenskeren holdt derefter serv til 6-5 efter 40-15, og da Emilie derefter igen skulle serve for at blive inde i kampen, kom hun bagud 0-40. Hun reddede de 2 første af matchboldene, men på den sidste sikrede svenskeren sig sejren, som lød på 6-4, 3-6, 7-5.
Afgørende i den sidste ende blev uden tvivl forskellen i uprovokerede fejl, hvor Emilie havde 38 mod 28.

Heller ikke i double var marginalerne på Emilies side, da hun sammen med Fanny Ostlund (SWE) efter match-tiebreak tabte til det svenske par Rebecca Ehn og Jennifer Jussi 2-6, 6-2, [9-11].

Emilies medrejsende coach, Philip Ørnø, betegnede nederlagene som “sk… ærgerlige”, men også som endnu en god portion erfaring.
Emilie var anspændt gennem hele kampen, og alligevel formåede hun at kæmpe til det sidste.

Emilies talent er dog uomtvisteligt, og hun er selv bevidst om, hvad der skal til for at få det optimale frem i spillet, og derfor arbejder hun videre på at finde løsningerne, så hun kan opnå de resultater, som talentet berettiger til.

Da Emilie mister 14 point fra sidste års turneringer i Stockholm og Oslo, og hun kun optjener et enkelt i dette års to turneringer i Stockholm, må hun se frem til at miste ca. 100 pladser fra placeringen som no. 585.

15-årige Iga Swiatek fortsætter succesen

Emilies double-makker, Fanny Ostlund kunne som ventet ikke forhindre, at 1. seedede no. 137 Isabella Shinikova (BUL) med sejr på 6-4, 6-1 gik videre til kvartfinalen, hvor Paulina Wulcan heller ikke kun stille meget op, da bulgareren i fredagens første kamp vandt 6-0, 6-3.

Sidste uges vinder af Djursholm Ladies, 15-årige Iga Swiatek fortsætter med at imponere, og hun vandt i 1/8-finalen sin 11. sejr på stribe, da hun besejrede sin landsmand no. 907 Maja Chwalinska 6-2, 6-3.

Iga Swiatek møder i kvartfinalen den 19-årige 3. seedede no. 453 Kristina Schmiedlova (SVK), som er lillesøster til Anna Karolina Schmiedlova, der sidste år opnåede sin højeste rangering som no. 26, men som lige nu er helt nede som no. 225.
Kampen afvikles i skrivende stund, og den unge polak har bragt sig foran 4-1 i 1. sæt.

Arrangørerne af Djursholm Ladies har været så venlige at fremsende dette billede af Iga Swiatek fra hendes kvartfinale i sidste uge mod Karen Barritza, som arrangørerne betegner som en “mycket trevlig, uppskattad och omtyckt person”.

Iga Swiatek
Foto: Öyvind Haug – Iga Swiatek

 

Tilføjelse: Iga Swiatek havde muligvis brugt så mange resurser i løbet af de 2 turneringer, hvor hun i begge tilfælde også spillede kval, så den sidste energi manglede, idet hun tabte kvartfinalen mod Kristina Schmiedlova 6-2, 4-6, 4-6.

Forrige artikelITF Oslo: Karen Barritza i double-finale – tabte kvartfinale i single
Næste artikel2. runde i kvindernes DH-turnering
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.