Efter den flotte indsats i kvalifikationen kunne Benjamin Hannestad ikke levere sensationen mod ranglistens no. 340

Som mange andre danske tennisspillere, må også Benjamin Hannestad sande, at det ofte kræver noget ekstra-ordinært blot at vinde en enkelt runde i $10.000 Futures kategorien – ikke mindst når man allerede i 1. runde står overfor en modstander, som på ATP-ranglisten er i top 350, hvilket normalt rækker til at gå direkte i en Challenger eller blive seedet i kval.

Benjamins modstander i 1. runde ved USTA PRO CIRCUIT $10,000 MEN’S FUTURES TOURNAMENT AT PALM COAST i Florida, 23-årige 2. seedede no. 340 Facundo Mena (ARG) indledte da også 2016 med at deltage i en Challenger, hvor han dog tabte 2. runde i kval’en.

Forskellen i rangeringen kom meget tydeligt til udtryk, når man fulgte med på livescore i starten af kampen, hvor Benjamin i løbet ganske kort tid var bagud 0-4 efter flere rene partier til argentineren.
I resten af sættet var Benjamin dog bedre med, og han fik desuden spillet sig frem til 3 break-muligheder, hvoraf en enkelt blev udnyttet, men da argentineren udnyttede alle sine 3 break-muligheder, tog han sættet sikkert 6-1 på 26 minutter efter 28-10 i vundne games.

2. sæt blev væsentlig mere jævnbyrdigt, og langt ind i sættet var det Benjamin, der førte på statistikken over vundne games, og han havde desuden væsentligt flere break-muligheder, men da det kun lykkedes at udnytte en enkelt af 7 muligheder, fik han ikke for alvor lagt afstand til modstanderen, som mod slutningen af sættet igen fik kontrollen, og med 3 breaks af 9 mulige sikrede han sig sættet, som varede 44 minutter, og slutresultatet blev 6-1, 6-3.

Tennisavisen har ikke haft kontakt med Benjamin efter denne kamp, men efter sejren i kvalfinalen, hvor han som tidligere omtalt vandt over no. 753 Gonzales Austin (USA) 2-6, 6-4, 6-4, var han meget tilfreds med sin indsats, som han betegner som sin bedste sejr til dato – ikke mindst i betragtning af, at amerikaneren havde flere flotte sejre over spillere, der som junior havde været finalist eller vinder i Grand Slam finaler, og han tilføjer

“Så jeg var super glad for, at jeg kunne slide mig igennem den kamp! Jeg havde en god game-plan, og jeg var 100% fokuseret på den fra 0-3 af i 1. sæt.
Det var virkeligt højt niveau for os begge, og jeg er meget tilfreds med min indsats samt min måde at håndtere svære situationer på banen.
Har været meget stærkt mentalt i går og i forgårs!”

Benjamins næste opgave i midten af februar bliver USTA MEN’S $10K PLANTATION COMMUNITY TENNIS OPEN-B, hvor han ligeledes skal i kvalifikation. Måske får han selskab af August Holmgren, som er no. 7 på alternate-listen til samme turnering.

 

Forrige artikelEt brag af en match i herrernes DH
Næste artikelITF Sharm El Sheikh: Ingen succes til Julie og Cecilie i Egypten
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.