Ved Future turneringen i Martos, Spanien møder Frederik Løchte spanieren Jorge Hernando-Ruano i første runde. 

Efter at have prøvet kræfter på challenger niveau og French open i Frankrig, deltager Frederik Løchte i denne uge i 10.000 dollar turneringen ”Ciudad De Martos” i Spanien. Løchte, der ligger nummer 414, er seedet 3 i turneringen, og han står til at møde 2. seedede i semifinalen.

I sin førsterunde kamp stod Løchte over for en modstander, der tidligere har voldt danskeren problemer. De to spillere har mødt hinanden en gang tidligere, i kvartfinalen ved en anden futureturnering i 2014, også i Spanien, hvor spanieren trak sig sejrrigt ud af opgøret med cifrene 6-4, 6-4. En turnering, hvor spanieren gik hele vejen og tog titlen.

Det lader dog ikke til, at nederlaget var noget, der sad alt for dybt i Løchte i dagens kamp. Der var kun ”rigtig” kamp om udfaldet i andet sæt, som ender i en tiebreak, hvor danskeren vinder 7-4. Løchte holder dermed sin seedning og avancerer som forventet i turneringen med sejrcifrene 6-4, 7-6 (4). Den unge spanier har siden sin turneringssejr i 2004 ikke formået at holde niveauet, og det er siden da blevet til sporadiske sejre og en nuværende rangering som nummer 731 i verden, hvorfor Løchte også var favorit til at vinde opgøret.

Trods placeringen i Spanien, bliver turneringen spillet på hardcourt, som er danskerens foretrukne underlag. Dermed har danskeren gode forudsætninger for at høste point til ranglisten og gå langt i turneringen.