Ved futureturneringen ”Sargent & Collins, LLP” i Buffalo, New York spiller Torpegaard sig i anden runde. 

Det er ingen hemmelighed, at Torpegaard har skabt meget opmærksomhed omkring sig selv ved at levere flotte resultater i USA, hvor han spiller collegetennis for Ohio State University. Senest er det blevet til en finale ved de nationale mesterskaber for collegespillere, hvor han dog måtte se sig slået af den bedste i landet.

De flotte takter har Mikael taget med sig videre og indleder nu sin ”Futureferie” med endnu et imponerende resultat. Torpegaard havde ikke fået nogen let lodtrækning, idet han skulle møde den 3. seedede japaner, Kaichi Uchida, som med en rangering som nummer 418 er rangeret højere end vores egen bedste mandlige tennisspiller, Frederik Løchte.

Mikael var dog ganske uimponeret over opgaven, og han blæste forbi sin modstander med cifrene 6-0, 6-3 på 58 minutter. Om kampen udtaler den unge dansker sig ”Det var en af mine bedre kampe, helt sikkert. Jeg følte, at alt fungerede fra start, og at jeg kunne diktere alle points, selv i hans games”. Det kan man vist ikke tage fra ham.

Underlaget der bliver spillet på i New York, er gråt grus, og det er noget, den unge dansker foretrækker, og det er helt sikkert noget, der taler til Mikaels fordel, når han skal forsøge at avancere yderligere i turneringen. Med en sejr over 3. seedede har lodtrækningen åbnet sig op for danskeren, og han møder nu en useedet i næste runde.