De berømte små marginaler hindrede, at Christian Sigsgaard fik mulighed for at spille om vigtige ATP-point. Holger Rune vandt suverænt 6-1, 6-0 over 5. seedet belgier

Det var med “kniven på struben”, da den 23-årige danske mester Christian Sigsgaard (Sigs) sammen med coach Philip Ørnø rejste til Mallorca, da det kan få afgørende betydning for hans muligheder for at få adgang til fremtidige turneringer, at han kommer ind i hovedturneringen med mulighed for at optjene point til ATP-ranglisten.

ITF Manacor: Sigsgaard rejser til Mallorca i håb om at slippe med i M15, hvor Holger Rune deltager

Forudsætningen for at løse opgaven var, at Sigs først vandt 3 kampe i kvalifikationen og derefter endnu en sejr i 1. runde af hovedturneringen, som ville sikre en plads på ATP-ranglisten.

Første delopgave blev løst problemfrit, da Sigs i 1. kvalrunde søndag vandt sikkert 6-1, 6-1 over den 16-årige spanier Alejandro Melero Kretzer, og mandag var han godt på vej mod endnu en sikker sejr mod 23-årige Hugo Pontico (FRA) efter 6-2 i 1. sæt.
Franskmanden kom dog bedst fra start i 2. sæt, hvor han brød danskerens første serveparti, men Sigs brød tilbage til 2-2, hvorefter han blev brudt igen til 2-4, og ved 3-5 blev Sigs brudt for 3. gang i sættet, så kampen måtte afgøres i match-tiebreak.

Sigs lod sig ikke slå ud af modgangen i 2. sæt, og han fandt løsningen i match-tiebreak’en, som han vandt suverænt 10-0, hvorved den samlede sejr lød på 6-2, 3-6, [10-0].

Før tirsdagens kvalfinale mod 16-årige Peter Benjamin Privara (SVK), foregik “indslåning” (billedet øverst) sammen med Holger Rune.
Ligesom i kampen dagen forinden havde Sigs overtaget i 1. sæt, som han vandt 6-3.
Sigs blev brudt en enkelt gang i sættet, men hans øvrige servepartier blev alle vundet sikkert i løbet af et par minutter eller mindre, hvorimod slovakken i flere af sine servepartier måtte redde danske break-muligheder, men ved stillingen 4-3 til Sigs lykkedes det at få det afgørende break til 5-3, hvorefter han servede sættet sikkert hjem fra 40-15.

I 2. sæt skiftede momentum helt over til slovakken, der stort set spillede fejlfrit i hele sættet, og han vandt alle sine servepartier overbevisende, hvorimod Sigs først ved 0-5 formåede at holde serv, inden Privara sikrede sættet 6-1.

Sigs fik dog en perfekt start på den afgørende match-tiebreak, da han med et smash sikrede sit første mini-break, og han fremprovokerede desuden 3 fejl fra modstanderen og bragte sig derved foran 4-0, men efter 2 danske fejl, heraf en fremprovokeret af slovakken, og en vinder fik Privara reduceret til 3-4.
Efter en mislykket dansk stopbold og slovakisk servevinder var Privara helt med ved 5-5, og de fulgtes derefter ad til 8-8, hvorefter en fremprovokeret fejl fra Sigs betød slovakisk matchbold, som blev udnyttet efter dansk fejl fra forhånden, hvorved Privara vandt kampen 3-6, 6-1, [10-8].

Coach Philip Ørnø gav efter kampen udtryk for, at Sigs spillede en god kamp og gjorde de rigtige ting, som der er arbejdet på, men han manglede marginalerne i match-tiebreaken, og han påpegede desuden, at det er hans første international turnering i meget lang tid.

Sigs var oprindelig tilmeldt M15 turneringer i Antalya i de næste 2 uger, men på grund af den manglende rangering var han langt nede på Alternate-listen, og derfor var muligheden for at komme ind i kvalifikationen så spinkel, at han ikke ønsker at være en uge i karantæne i Tyrkiet.
I stedet håber Ørnø på, at der byder sig muligheder i februar, og der vil også blive forsøgt at få wildcards, hvilket han dog erkender er svært i udenlandske turneringer.

Sejren i 2. kvalrunde udløser dog et enkelt point til den sideløbende ITF-rangliste, hvorved Sigs fremover kommer lidt højere på Alternate-listerne, men der vil stadig i langt de fleste – hvis ikke alle – M15-turneringer været langt til at få direkte adgang, og derfor kan det blive nødvendigt igen at tage chancen og satse på, at der opstår ledige pladser i kvalifikationen.

Holger Rune klar til 1/8-finalen

Da der på grund af corona-situationen udbydes færre turneringer en normalt, er mange af de tilmeldte i Manacor spillere, der sædvanligvis deltager på ATP Challenger niveau, og alle på Acceptancelisten er foran 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune på ATP-ranglisten, men da Holger fortsat er no. 1 på ITFs junior-rangliste, kan han altid gøre brug af en af de “Junior Reserved” (JR) pladser, der giver direkte adgang til hovedturneringen i M15-kategorien.

Udover tirsdagens kvalfinaler, blev samme dag afviklet de første 3 kampe i hovedturneringen, og Holgers første kamp blev afviklet på opvisningsbanen (Court 1), som kan følges på livestream.
Holger mødte 26-årige 5. seedede Jeroen Vanneste (BEL), der er no. 380 på ATP-ranglisten, og dermed næsten 100 pladser foran Holger, der på den seneste rangliste er no. 474.

Da Holgers ambitioner rækker væsentligt højere, forventes han dog at vinde de fleste opgør mod spillere mellem no. 300-400, selvom hans belgiske modstanders bedste rangering er no. 314 i 2019, hvor vandt 2 M25-titler i Belgien og flere gange var i finalen i andre futures, og han har desuden vundet flere kampe på Challenger touren med en kvartfinale i Augsburg som bedste resultat.

Vanneste har dog ikke spillet internationale turneringer siden september 2019 og indtil i sidste uge, hvor han i Manacor blev besejret i 1. runde af no. 462 Evan Furness (FRA), der senere nåede finalen, som Antoine Bellier (SUI) vandt 7-6(7), 6-4, hvilket ikke kommer til at gentage sig, da han netop er sendt ud af turneringen i 1. runde af 1. seedede no. 276 Stefano Napolitano (ITA), der vandt 6-1, 6-4.

Vanneste måtte ligesom i sidste uge nøjes med en enkelt kamp, idet han intet som helst kunne stille op mod Holger, der fortsatte de gode takter fra sidste uges optimale optimale forberedelser i Frankrig, hvor han har spillet flere træningskampe på højt niveau mod de to topnavne Daniil Medvedev og Felix Auger-Alissiame.

Holger havde fuld kontrol over kampen, som blev vundet overbevisende 6-1, 6-0 i løbet af 50 minutter, fordelt med 25 minutter i hvert sæt.

Hovedparten af deltagerne fra kvalifikationen befinder sig i Holgers 1/4-del af lodtrækningen, og derfor var Holger sikker på at møde en kval-spiller i 1/8-finalen, hvor han møder vinderen af kampen mellem no. 757 Andrew Paulson (CZE) og no. 647 Clement Tabur (FRA).
Tabur blev vinder af af kampen 6-2, 6-4, og han møder torsdag tidligst 1130 Holger på Court 1, hvor kampen kan følges på livestream.

I tilfælde af sejr møder Holger også en kvalspiller i kvartfinalen, idet 16-årige Peter Benjamin Privara fulgte sejren over Sigs i kvalfinalen op med sejr på 6-4, 6-2 over 2. seedede no. 344 26-årige Vaclav Safranek (CZE), der ifølge meldinger fra Mallorca lod sig gå på af den unge tjekkes urytmiske spil, som var en blanding af flade, toppede og slicede slag.

Privara møder i 1/8-finalen 33-årige no. 669 Kenny De Schepper (FRA), der i 2014 var no. 62 på ATP-ranglisten. Franskmanden vandt i 1. runde over sin landsmand, no. 589 Arthur Reymond, der ligeledes var videre fra kvalifikationen.

 

Forrige artikelITF Monastir: Eric Vanshelboim sikrer sin 2. professionelle titel efter fem 3-sættere på stribe
Næste artikelAO kval: Mikael Torpegaard alligevel til Australien og sandsynlig deltager i Grand Slam
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.