Olga Helmi gjorde rent bord ved Grade 4 turneringen Rungsted Kyst, da hun i single finalen søndag vandt over klubkammerat i Birkerød, Alisha Ali Hussain, og dagen forinden havde hun desuden vundet double-titlen sammen med Lillian Gabrielsen fra Norge

I efterårsferien gennemførtes Grade 4 turneringen HRT Yonex Autumn Cup i Hørsholm-Rungsted Tennisklub, hvor et stort antal danske juniorer fik mulighed for at få en fornemmelse af, hvad der kræves for at gøre sig gældende på ITF niveau.

Hos drengene lykkedes de kun for 3 danskere at slippe igennem 1. runde i hovedturneringen, og som den eneste af dem lykkedes det Noah Svenningsen Holmvang at spille sig videre til 1/8-finalen, hvor han derefter tabte 2-6, 4-6 til Patryk Kosinski (POL), som runden inden havde vundet 7-5, 4-6, 6-3 over Philip Qvist Hyldedal, og i samme runde tabte Alexander Schou 2-6, 4-6 til Gian Luca Tanner (SUI).

Noah Svenningsen Holmvang
Foto: Sportsfotograf.com. – Noah Svenningsen Holmvang

Til gengæld var der dansk dominans hos pigerne, hvor 17-årige Olga Helmi var seedet 1, og hun levede på alle måder op til favorit-værdigheden, idet hun blev vinder af både single og double, hvor hun ligeledes var seedet 1 sammen med Lillian Gabrielsen (NOR).

Det var i det hele taget de danske piger, som markerede sig i single-rækken, hvor også 16-årige Alisha Ali Hussein, og de to 17-årige Sofia Nami Samavati og Helena Francati stadig var med, da kvartfinalerne blev afviklet fredag.

Olga vandt 7-5, 6-0 over 9. seedede Maria Kallistrou (GRE), og Alisha, som ikke var seedet, vandt overbevisende 6-3, 6-0 over 5. seedede Sarina Reinertsen (NOR).
Sofia vandt 6-3, 6-4 over Helena, der var seedet 6, i et rent dansk opgør.

Sofia var også deltager i et rent dansk semifinale-opgør mod Alisha, som vandt et meget tæt opgør 3-6, 7-6(1), 7-6(5).
Olga var også på en svær opgave, da hun i semifinalen mødte den kun 14-årige 12. seedede Maria Bondarenko (RUS), der betegnes som et kæmpe talent, men Olga løste opgaven og vandt 4-6, 6-2, 7-5.

Dermed blev finalen et rent Birkerød anliggende, hvor Alisha førte 5-2 i 1. sæt, men herefter kom Olgas større internationale rutine til udtryk, og hun fik vendt slaget og sikrede sig titlen med cifrene 7-6(3), 6-1.
Billedet herover blev taget i forbindelse med præmieoverrækkelsen.

Olga er begyndt at spille flere turneringer på Women’s Pro Circuit touren i $15.000 kategorien, hvor konkurrencen er benhård, og derved er antallet af sejre indtil videre begrænset til ganske få, og derfor kan titlen uden tvivl være med til at styrke troen på, at der venter flere gode resultater forude.
Billedet efter præmie-overrækkelsen efterlader ingen tvivl om sejrens betydning for humøret.

Olga Helmi
Sportsfotograf.com – Olga Helmi efter finalesejren ved Rungsted Kyst

I doublen vandt Olga og Lillian Gabrielsen finalen 5-7, 6-3, [11-9] over det russiske par Ksenia Aleshina og Maria Bondarenko, som Olga som nævnt også havde vundet over I semifinalen i single.
I semifinalen i double mødte de Alisha og hendes polske makker Weronika Baszak, og her måtte der også spilles match-tiebreak, inden sejren var sikret 6-7(3), 6-3, [10-5].

Hvis man regelmæssigt følger med i Tennisavisen, kan man ikke undgå at læse omtaler af internationale turneringer, hvor Olga har deltaget, men det er langt fra ligeså hyppigt, at der har været omtale af Alisha, som indtil videre kun har deltaget i ITF-turneringer på dansk grund.

Der er dog næppe tvivl om, at Alisha fremover kommer til at markere sig endnu mere, idet hun træner målrettet både med sin teknik og fysikken, hvilket bl.a. foregår i samarbejde med Viljan tennis, hvor både Patrik Langvardt og David Matthiesen er tilknyttet.

I den forløbne uge er resultaterne for de danske deltagere i turneringen blevet opdateret i forbindelse med “Dagens kampe”, og derfor henvises til at scrolle ned til turneringen på linket herunder.

Dagens kampe søndag 22. oktober: Pliskova vs. Venus og Muguruza vs. Ostapenko indleder WTA-slutspil

 

Forrige artikelDagens kampe mandag 23. oktober: Caroline Wozniacki spiller sin første kamp i WTA-slutspillet
Næste artikelVidenskab: Hvis du spiller tennis, kan du forlænge dit liv
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.