Holger Rune har fortsat sin første sejr til gode i 2020, men i de to seneste turneringer i Florida har der været markant fremgang sammenlignet med ATP Challengers tidligere på året

Som tidligere omtalt formåede 16-årige Holger Vitus Nødskov Rune ikke at ramme sit topniveau, da han i januar måned fik wildcards til ATP Challenger turneringer i Ny Kaledonien og Uruguay.
Alligevel har disse kampe uden tvivl været en lærerig påmindelse om, hvor stort springet er fra junior til professionel tennis, hvilket alle andre top-juniorer også har måttet sande.

Holger fik endnu en påmindelse herom, da han i både sidste uge og igen i denne uge deltog i $25.000 (M25) turneringer i Florida, hvor han i begge turneringer måtte forlade turneringen efter 1. runde, dog med den forskel, at Holger i begge tilfælde gav sine modstandere kamp til stregen, og i den sidste turnering var han ikke tilsmilet af lodtrækningsheld, da han i 1. runde mødte 1. seedede.

I sidste uge ved M25 Palm Coast Open mødte Holger 20-årige no. 411 Nicolas Mejia (COL), som efter 2 tætte sæt, som begge blev afgjort i tiebreak, vandt 7-6(5), 7-6(4).
I 1. sæt kom Holger efter 2 breaks bagud 1-5, men han brød tilbage og fik udlignet til 5-5, hvorefter han afværgede 2 breakbolde og holdt serv til 6-5, og han fulgte med til 5-5 i den afgørende tiebreak, som columbianeren vandt 7-5.

Også i 2. sæt var Holger foran med break ved 1-2, og han førte både 3-1, 4-2 og 5-3, men columbianeren brød tilbage, da Holger servede for sættet ved 5-4, og sættet endte atter i en tiebreak, hvor Holger ved 2-6 reddede 2 matchbolde, inden Mejia vandt 7-4.

I denne uge ved M25 ANCHEZ-CASAL FLORIDA SPONSORED BY GERMAIN BMW OF NAPLES mødte Holger den 1. seedede 29-årige no. 279 Jose Hernandez-Fernandez (DOM), der i 1. sæt brød Holgers serv til 3-1, men Holger brød straks tilbage, men efter endnu et break til 2-4 holdt Fernandez serv til 5-2, og han kunne serve for sættet ved 5-3.

Holger tog dog break’et tilbage ved 15-40, og efter kampens længste parti, hvor Holger afværgede en enkelt sætbold, udlignede han på fordel no. 8 til 5-5.
Derefter brød Holger modstanderens serv til 6-5, men efter endnu et break endte sættet i tiebreak, som Fernandez vandt 7-4.

Efter et rent serveparti til 1-0 blev Holger brudt til 1-2 ved 15-40 i det næste danske serveparti, hvilket viste sig at blive afgørende for udfaldet, idet begge holdt serv indtil 3-5, hvor Holger efter 2 fordele i egen serv blev brudt på den første matchbold til slutresultatet 7-6(4), 6-3 til Hernandez-Fernadez.

Ifølge meldinger fra Florida var de 2 nævnte turneringer første gang, at Holger har spillet på et godt niveau i begge sæt, og kampene var endnu et eksempel på, at i professionel tennis – uanset niveau – skal man selv vinde sine point mod spillere, som intet forærer væk, og som nødig vil tabe til en 16-årige “opkomling” med den status, som Holger har opnået som junior.

Førnævnte status bevirker, at Holger fortsat får tilbud om wildcards til Challengers, men ud fra de erfaringer, som både Holger og andre top-juniorer har gjort, bliver der sagt nej tak til flere af disse tilbud, bl.a. i Mexico i næste uge.
Derfor holdes der fast i den oprindelige plan, hvor Holger spiller M25 i Antalya ugen inden Davis Cup i Holbæk Sportsby 6-7. marts, hvorefter Holger forventes at deltage i to M15 i Kroatien (Porec og Rovinj på halvøen Istrien) og derefter i slutspillet i Danmark.
Forinden er planen, at Holger træner på Mouratoglou i næste uge.

 

Forrige artikelEn refleksion på debatindlægget “Projektet Holger”
Næste artikelHold-EM : U14 og U16 piger vinder Consolation. En enkelt sejr i U12 piger
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.