Da Olga Helmi 27. marts fyldte 18 år, nåede hun samtidig et vigtigt karrieremål, da hun med sejr i 1. runde af hovedturneringen i Sharm El Sheikh træder ind på WTA-ranglisten

Tennisavisen har i flere år holdt et vågent øje med Olga Helmi, der gennem juniortiden ofte har leveret flotte resultater i ITF-regi, hvor Olga som 13-årige i oktober 2013 havde debut ved en Grade 4 turnering i Rungsted Kyst, hvor hun dog tabte til Kristina Kamskaya (RUS).
Året efter deltog Olga i 3 ITF-turneringer, og i Rungsted Kyst vandt hun denne gang 3 kampe i kvalifikationen og 2 kampe i hovedturneringen, inden hun i kvartfinalen tabte til Lcie Kankova (CZE).

Fra starten af 2015 begyndte Olga så for alvor at deltage i internationale turneringer, og allerede i starten af januar samme år ved en Grade 4 i Västerås i Sverige, hvor hun efter 3 sejre i kvalifikationen, nåede helt til finalen, som blev vundet af 1. seedede Ida Jarlskog (SWE).

ITF Vesterås: Nerver spillede med i Olga Helmis første ITF-finale

I november samme år var Olga atter i finalen og vandt sin første ITF-titel ved en Grade 5 turnering i Stavanger med finalesejr over Carole Monnet (FRA), og i starten af marts gik Olga igen hele vejen, da hun i Norge vandt Grade 4 i Gjøvik.

I 2017 var Olga flere gange i finalen, senest i Rungsted Kyst, hvor hun vandt titlen med sejr over en anden dansker, Alisha Ali Hussain.

Samme år begyndt Olga desuden stadig hyppigere at deltage på Women’s Pro Tour’en, hvor hun ligesom mange andre blev klar over, at det generelle niveau er så højt, at det er meget svært bare at kvalificere sig til hovedturneringen, og endnu sværere at slippe videre fra 1. runde.

Olga Helmi
Foto: Olga Helmi Facebook

Derfor er det svært at optjene point og blive etableret på WTA-ranglisten, som er et af Olgas store mål.
For at komme på ranglisten, skal optjenes point i mindst 3 turneringer, og det første point optjente Olga i en $15.000 (15K) turning i Les Contamines-Montjoie i juli 2017, hvor hun i 1. runde vandt 6-2, 6-2 over Sofia Haydee Nicolini (ARG).

I de efterfølgende turneringer blev Olga enten slået ud i kvalifikationen eller i 1. runde i hovedturneringen, men mod slutningen af året lykkedes det igen at vinde en kamp i 1. runde ved en 15K i Oslo, da Olga vandt 6-3, 6-4 over Shaline-Doreen Pipa (GER), hvorefter hun tabte i 2. runde.

I sit sidste år som junior i 2018 har Olga udover 2 junior Grade 4 turneringer i Bromma og København, hvor hun i begge nåede kvartfinalen, spillet 3 ITF 15K turneringer, hvor hun dem alle tabte sin første kamp, seneste i sidste uge i Sharm El Sheikh i Egypten.

I denne uge deltager Olga igen i Sharm El Sheikh ved 15K turneringen Soho Square Egypt F11 Women’s Future, hvor hun klarede sig igennem kvalifikationen.
Efter at være oversidder i 1. kvalrunde (Q64) vandt Olga i 2. kvalrunde 6-4, 6-1 over 2. seedede Lamis Alhussein Abdel Aziz (EGY), og i kvalfinalen blev det 6-2, 6-2 over Nina Kolar (SLO).

På Olgas 18-års fødselsdag tirsdag lykkedes det omsider igen at vinde i 1. runde i hovedturneringen, da hun vandt 6-3, 6-2 over russiske Kuzrunetsova, som dog ikke er identisk med den verdenskendte topspiller Svetlana, men 25-årige Varvara Kuznetsova, som er no. 998 på WTA-ranglisten.

Dermed opfylder Olga kravene for at få sit navn på WTA-ranglisten, hvor Olga med sejren optjente et enkelt point, hvilket sammen med de førnævnte sejre i 2017 bevirker, at hun som minimum vil have 3 point til ranglisten.

Olga synes at det er “sjovt”, at det netop var på hendes 18-års fødselsdag, at målet blev nået, og hun lægger ikke skjul på, at hun er stolt over resultatet, og hun fortæller til Tennisavisen, at hun selv er klar over, at hun kan slå alle, hvis hun bevarer roen og udfører de ritualer, som kan hjælpe med det.

Hun erkender samtidig, at hun tidligere har haft udfordringer med at holde disciplinen, hvilket hun udtrykker således:
Jeg har altid været lidt bagud rent modenheds-mæssigt, nu er jeg sgu ved at være en stor pige” – tilføjet en grinende smiley.

Tennisavisen ønsker stort tillykke med både fødselsdag og indtræden på WTA-ranglisten.
Olga skal levere en større overraskelse, hvis det skal blive til mere end et enkelt point i den aktuelle turnering, idet hun i 2. runde møder 1. seedede Nastja Kolar (SLO), som er no. 411 på ranglisten.

 

Forrige artikelDagens kampe onsdag 28. marts: ATP kvartfinaler på TV3 Sport – uden fodbold
Næste artikelDagens kampe torsdag 29. marts: Collins i semifinale mod Ostapenko efter sejr over idolet Venus
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.