Kvartfinalen blev endestation for Benjamin Hannestad, der har ændret planer og vælger Arizona sammen med Matt Hill, der to gange er udnævnt som årets college coach

19-årige Benjamin Hannestad formåede ikke at levere endnu en sejr over en top 400 spiller, da han i kvartfinalen ved $25.000 turneringen Broadway Tennis Center Futures i Burlingame i Californien mødte 4. seedede no. 372 Raymond Sarmiento (USA), der i september var i finalen i en 25K turnering i Mulhouse og en 10K turnering i Sarreguemines, begge i Frankrig.

I et jævnbyrdigt 1. sæt var den afgørende forskel, at Sarmiento var mest effektiv til at udnytte sine break-muligheder, hvorved han 3 gange brød danskeren på den første mulighed, der bød sig, hvorimod Benjamin “nøjedes” med at bryde modstanderen på 2 af i alt 5 muligheder, og derved endte sætte 6-4 i amerikansk favør.

Sarmiento vandt derefter de 7 første bolde i 2. sæt, inden Benjamin omsider vandt en bold, og han kom hurtigt bagud 0-2.
Benjamin fik dog rettet lidt op på tingene, da han brød tilbage til 1-2, men amerikaneren kom igen foran med et blankt break til 3-1, og han holdt serv til 4-1.

Sarmiento bevarede overtaget, og han brød for 3. gang i træk danskerens serv til 5-1, hvorefter han på den første matchbold ved 40-15 sikrede sig sejren 6-4, 6-1 efter knap en times spil.

Benjamin fortalte efter kampen til Tennisavisen, at Sarmiento ved stillingen 4-3 i 1. sæt begyndte at spille helt uhyggeligt og lavede samtlige “on the run winners”, og han begyndte at returnere vanvittigt godt, og han fortsatte
“Det satte jo selvfølgelig pres på mig og fik presset min første servs procent ned.
Selvom jeg spillede pointene rigtigt, så svarede om og om igen med slag, som jeg ikke troede var muligt.”

Benjamin synes dog, at han spillede en god kamp, men han måtte erkende, at han blev slået af en bedre spiller, så det er blot at gratulere sin modstander, som Benjamin er sikker på står som vinder af turneringen, hvis han holder samme niveau igen de næste dage.

I den første omtale af turneringen fremgik, at Benjamin nåede kvartfinalen i en 10K turnering i Portugal tidligere på året – det var dog først i semifinalen, at Benjamin tabte 4-6, 4-6 til 5. seedede no. 608 Jonny O’Mara (GBR).

Benjamin følger college coach til Arizona

Desuden fremgik det, at Benjamin til januar 2017 starter på University of South Florida, hvilket også som tidligere omtalt var hans oprindelige plan.

Portræt: Benjamin Hannestad jagter drøm via South Florida

Imidlertid har Benjamin valgt at følge Matt Hill, som 2 gange er kåret som årets college coach, og er headhuntet fra South Florida til Arizona State University (ASU) i Phoniex, og derfor kommer Benjamin i stedet til at spille for Sun Devil teamet.

Matt Hill

ASU har ikke haft et tennis-team siden 2008, men en ny ledelse ønsker igen at satse på men’s tennis, idet ASU har fået støtte for flere millioner dollars fra Adidas og et par private sponsorer, og derfor starter ASU en ny tennis satsning med Matt Hill som headcoach.
Benjamin blev den første spiller, som ASU indgik aftale med, og han pryder derfor ovenstående logo for Sun Devil.
ASU er et stort universitet, der satser meget på sport, og de havde flere atleter med ved OL i Brasilien.
Eksempelvis har ASU netop ansat Michael Phelps, som med sine utallige OL guldmedaljer bliver en populær coach for ASU svømme-team.
Forrige artikelWTA Singapore: Muguruza og Radwanska vinder på dag 6
Næste artikelITF Stockholm: Ung polsk komet slår Karen Barritza i kvartfinalen
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.