Det lykkedes ikke Karen Barritza at slippe igennem til hovedturneringen i fransk 100K turnering, hvor det blev til en enkelt sejr i kvalifikationen

Danmarks næsthøjst placerede spiller på WTA-ranglisten no. 457 Karen Barritza er blandt de flittigste danske spillere, som forsøger at markere sig internationalt i en sportsgren, som på grund af sin udbredelse og bevågenhed hører til de allersværeste at nå helt til tops i.

Succes i tennis behøver ikke nødvendigvis måles på, om en spiller befinder sig i top 100, da der kræves et højt niveau blot at være i top 500, hvor Karen har befundet sig konstant siden maj måned med en placering som no. 412 i juni som højdepunktet.

Karen har vekslet mellem deltagelse i 10K, hvor hun har vundet flere titler, og højere turneringer, hvor hun tidligere ofte tabte med overbevisende cifre, når hun mødte langt højere rangerede spillere, men i løbet af 2016 har hun fundet et langt mere stabilt niveau, hvor hun ofte spiller lige op mod spillere i både top 200 og 300.

Derfor går Karen ikke af vejen for at forsøge sig i en 100K turnering, når muligheden byder sig, hvilket hun havde stor succes med, da hun i maj måned var i 1/8-finalen i Cagnes-sur-mer i Frankrig, hvor hun efter 4 sejre i kvalifikationen og 1. runde af hovedturneringen tabte i 1/8-finalen i 3 sæt mod no. 107 Tatjana Maria (GER).

I denne uge forsøgte Karen sig igen i en fransk 100K turnering, Engie Open De Biarritz Pays Basque, som man næsten skulle tro, at Karen Barritza har lagt navn til.
Det blev dog ikke helt Karens turnering, idet hun tabte i 2. runde af kvalifikationen 4-6, 4-6 mod no. 522 Camilla Rosatello (ITA).
Forinden havde Karen i 1. kvalrunde vundet 6-1, 6-4 over Camilla Maisonnave (FRA), der havde wildcard.

Cornelia Lister
Foto: Sportsfotograf.com. – Cornelia Lister

I samme turnering forsøgte no. 620 Cornelia Lister (SWE) ligeledes at kvalificere sig til hovedturneringen, og hun fik en god start med sejr i 1. runde over no. 398 Martina Di Giuseppe (ITA) 7-6(2), 6-4, men ligesom Karen tabte hun i 2. runde, hvor hun mødte no. 309 Varvara Flink (RUS), der med cifrene 6-1, 6-1 ikke var specielt “flink” ved svenskeren.

Karen har også planer om at deltage i turneringer i Frankrig i de næste par uger, hvor hun i næste uge formentlig spiller kval i 50K turneringen Open Emeraude Solaire i Saint-Malo, og ugen efter er hun tilmeldt 25K turneringen Engie Open Clermont-Auvergne, hvor hun dog optræder på alternate-listen.

 

Forrige artikelFuture Ungarn: Maxim Landa tabte kvalifikations-finalen
Næste artikelITF Ricany: Vanessa Timm har fået smag for mere international tennis
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.