Thomas Schwencke Lindqvist slap ikke videre fra kvalifikationen til årets sidste turnering i Tyrkiet, hvor han tabte til rumæner i 3 sæt

20-årige Thomas Schwencke Lindqvist brænder så meget for tennis, at han ikke ville lave andet, hvis han havde muligheden for at vælge frit.
Derfor forsøger Thomas vedholdende at gøre sig gældende i den benhårde konkurrence i Futures turneringer, hvor det indtil videre er lykkedes en enkelt gang at slippe igennem kvalifikationen i Oslo i oktober måned, hvor han derefter tabte i 1. runde, og derfor blev det ikke til ATP-point.

Siden har Thomas deltaget i yderligere et par Futures i Oslo, og i november tre turneringer på Cypern, hvor han nåede kvalfinalen i den ene og 2. runde i den næste, og i den sidste tabte han i 1. kvalrunde til sin landsmand Maxim Landa.

Siden Tennisavisen senest berettede om de turneringer, hvor Thomas har deltaget i kvalifikationen, har han desuden i december måned deltaget i kvalifikationen til yderligere to $10.000 turneringer.
I Ramat Gan/Tel Aviv, ISR F18 i Tel Aviv-Ramat Gan i Israel vandt Thomas i 1. kvalrunde over Roy Fleischer (ISR) 6-2, 4-6, 6-3, hvorefter han i 2. runde tabte 4-6, 2-6 til Alon Elia (ISR).

Endvidere deltog Thomas i kvalifikationen til denne uges Tennis Organisation Cup i Antalya, Tyrkiet, hvor han i 1. kvalrunde mødte Patrick Grigoriu (ROU), der vandt 4-6, 6-3, 6-3.

Motivationen er kærlighed til spillet

Tennisavisen har spurgt Thomas, hvordan han finder motivationen til at blive ved, og hvilke ambitioner han har med sin tennis, hvortil han svarede:

Det der motiverer mig mest er, at jeg elsker at spille tennis. Hvis jeg kunne vælge, ville jeg ikke foretage mig andet resten af mit liv, jeg kunne heller ikke forestille mig at lave andet.
Jeg elsker at rejse rundt og se nye steder og møde nye mennesker. De bedste oplevelser jeg har haft i mit liv indtil videre har været i forbindelse med tennis.
Jeg er meget taknemmelig for hver eneste turnering, jeg har mulighed for at deltage i.

Samtidig har det altid været min største drøm at blive professionel tennis spiller, og jeg ved, at hvis det nogensinde skal blive til virkelighed, har jeg ingen tid at spilde, så derfor har jeg det som første prioritet i mit liv lige nu.
Jeg har ambitioner om at blive blandt top 100 i verden og kunne spille Grand slam en dag, men vigtigst af alt vil jeg gerne kunne være i stand til at kigge mig selv i spejlet, den dag det er for sent og sige til mig selv, at jeg gjorde alt hvad jeg kunne for at følge min drøm.

Private midler, SU og få sponsorer

Da der er store omkostninger forbundet med at deltage i Futures, og der ikke er nævneværdige indtægter, blev Thomas spurgt, hvordan han får økonomien til at hænge sammen, og her lød svaret:

Det er min egen opgave at få det hele til at løbe rundt, hvilket selvfølgelig er en stor udfordring. Derfor er jeg også meget taknemmelig, når det lykkedes, og jeg får mulighed for at rejse ud og deltage i turneringer.
Lige i øjeblikket financierer jeg mine rejser ved hjælp af opsparing, få private sponsorer og SU, da jeg studerer online ved siden af tennis.

Dette er ikke meget, og det er også derfor jeg ikke har mulighed for at tage rundt og spille så meget som jeg har lyst til, men jeg håber på, at det kommer i fremtiden i takt med at jeg udvikler mig og leverer nogle gode resultater og på den måde vil have mulighed for at skabe større opmærksomhed og få flere sponsorer.”

College indgår i overvejelserne

Thomas blev desuden spurgt, om det er indgået i hans overvejelser at vælge amerikansk college som en mulighed, ligesom stadig flere danske tennisspillere har valgt som en mulighed, hvor uddannelse kan kombineres med at fortsætte med at spille tennis på et højt niveau, hvortil svaret lyder:

Ja det har det, jeg har også været i kontakt med flere forskellige skoler, men ingen af de tilbud jeg fået har været særligt tiltalende, og samtidig er jeg stadig meget i tvivl om hvorvidt det er det rigtige for mig, så det fylder meget i mine tanker.

Selvom Thomas til hver en tid ville vælge at rejse Verden rundt og spille fuldtid de næste 10 år, hvis økonomien tillod det, overvejer han dog stadig at vælge et college, så han bliver i stand til at fortsætte med at spille tennis.

 

 

Forrige artikelTennisviden: Afsnit 19 – Festen og talerne
Næste artikelTennisviden: Afsnit 20 – Radiokanaler
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.