2012 vinderen i Indian Wells, Victoria Azarenka, behøvede kun 67 minutter til at overvinde en skrantende Magdaléna Rybáriková i en komplet afklapsning for at gå videre til semifinalen.

Forud for dagens sidste kvartfinale, leverede Azarenka en advarsel til sine modstandere i Indian Wells.

“Jeg tror ikke, jeg er tæt på at opfylde mit potentiale,” sagde hun i sidste rundes pressekonference. “Jeg er langt fra grænsen til hvad jeg kan gøre på banen og fysisk hvad jeg kan forbedre i mit spil. Det er noget jeg ser frem til at forbedre”

Hvis det virkelig er tilfældet, vil hendes modstandere have meget at bekymre sig om efter Azarenkas 6-0, 6-0 sejr over Magdaléna Rybáriková.

Rybarikova, der som nr.97 er den laveste rangerende spiller til at nå kvartfinalen i Indian Wells siden 2012, befandt sig helt tydeligt kæmpende med sine server allerede tidligt i kampen. Kun 41 procent af hendes første server fandt vej i åbningssættet, hvilket gav Azarenka mange muligheder for at komme op i banen og angribe Rybarkiovas ​​svagere anden server. Azarenka kastede alt mod sin modstander – forsøgte endda en Tweener – og Rybarikova kunne ikke komme op med et svar, hurtigt tabte hun første sæt efter kun 34 minutter.

Rybarikovas vanskeligheder blev kun værre derfra; hun havde en medical timeout ved overgangen til andet sæt for at få behandlet en skade i sit højre ben.

Azarenka fortsatte med at tromle afsted i det andet sæt samtidig med at Rybarikovas bevægelser blev mere og mere hæmmede. Trods det at Vika kæmpede lidt med sine server – Azarenka servede to dobbeltfejl i et parti, der gav Rybarikova breakpoint ved 2-0, og igen ved 4-0 fik hun yderligere tre break chancer – var Vika perfekt indtil slutningen, med sit tredje es i kampen sikrede hun sejren, og sin plads i semifinalen.

“Jeg tror, ​​at nøglen i dag var starten,” sagde Azarenka efter sejren. “Jeg begyndte virkelig aggressivt, tog chancer og jeg følte jeg var i fuld kontrol.”

“Jeg tror i det andet sæt, havde hun det ikke rigtig godt, men det var vigtigt for mig at koncentrere mig og blive ved med at diktere. Det er nemt at miste fokus ved at bekymre sig for meget om sin modstander.”

Azarenkas modstander i semifinalen bliver den store hårdtslående tjekke Karolina Pliskova, der endte Daria Kasatkinas flotte turnering i Indian Wells med en 6-3, 6-2 sejr.

Kvartfinalerne endte således:

[3] Agnieszka Radwanska (POL) d [8] Petra Kvitova (CZE) 6 – 2 7 – 6 (3)


[1] Serena Williams (USA) d [5] Simona Halep (ROU) 6 – 4 6 – 3


[13] Victoria Azarenka (BLR) d Magdalena Rybarikova (SVK) 6 – 0 6 – 0
[18] Karolina Pliskova (CZE) d Daria Kasatkina (RUS) 6 – 3 6 – 2

For første gang i år har vi 4 seedede spillere i semifinalerne – så måske er vi på vej mod mere normale tilstande. På den anden side så er det også helt forfriskende med overraskelser 🙂

[1] Serena Williams (USA) V [3] Agnieszka Radwanska (POL)
[13] Victoria Azarenka (BLR) V [18] Karolina Pliskova (CZE)