Ovenpå et godt og velspillet slutspil er det tid til at evaluere DH-sæsonen. Der skal nemlig ses på de områder som ikke fungerer særlig godt, og der skal ligeledes kigges på, hvor forbedringer kan bidrage til at gøre holdturneringen endnu mere attraktiv og interessant.

Og efter flere års pause, så har DTF indkaldt klubberne til “samarbejdsfora” (se dagsorden længere nede), hvor man en dag har DH-turneringen på dagsordenen og den anden dag har individuelle turneringer på. Møderne har man fastsat til d. 26. september og d. 28 september. Så langt så godt, men kaster man et blik på den medfølgende dagsorden for mødet omkring DH-turneringen, så undrer man sig. For den dagsorden er blottet for de vigtige emner omkring DH-turneringen, som trænger til en god diskussion, emner såsom:

– en landsdækkende 1. division
– op-/nedryknings playoff mellem Elitedivision og 1. division
– 6 eller 8 hold i elitedivisionen
– kampformat med 6 singler og 3 doubler

…for blot at nævne noget af det som jævnligt diskuteres når holdkampene afvikles.

Og hvad med elefanten i glasbutikken – Ligaen. Ikke mange er glade for holdturneringens Liga-del, især ikke blandt de store klubber herhjemme. Kritikken af Liga-delen er udtalt, men den skal øjensynlig ikke debatteres på mødet i september, og så spørger man hvornår så?. Eller betyder det at katastrofen bare kører videre?

Forhåbentlig ikke, så det vil klæde dagsordenen at den også indeholdt emner som ovenstående, vel vidende at der næppe kan findes 100% konsensus om alle emner. Og løsninger er ikke altid nemme at nå frem til, men kun ved at tage dialogen kan der skabes forståelse for de beslutninger som efterfølgende bliver taget.

Den dagsorden er en ommer, DTF!

DTFs dagsorden for mødet tirsdag d. 26. september kl. 17.00 – 19.00
Deltagere: DTF, Holdturneringen (trænere + holdturneringsansvarlige + unioner)

1. Erfaringer fra året, der gik
2. Top 10 over det gode værtsskab
3. Officials
4. DTF Juniorholdturneringen
5. Spilleterminer
6. Eventuelt

Forrige artikelGalleri: 120 billeder fra DH Medaljespillet Ude 2023
Næste artikelUS Open 2023: Pil både op og ned for Holger, Clara og Caroline
John Kristensen
John Kristensen er medstifter af Tennisavisen.dk. John har spillet tennis i 40 år og har mange års ledererfaring fra tennismiljøet bl.a. som formand for KB Tennis i 10 år.