Den forrige direktør blev smidt ud med minutters varsel. Den seneste sagde selv op fordi arbejdsbetingelserne var for dårlige. Nu skal Emil Bødker, uden den store ledelseserfaring, forsøge at sætte en kurs som direktør for Dansk Tennis Forbund.

Han har erfaring fra en række danske tennisklubber som både træner og sportschef. I en årrække har han også fungeret i en konsulentfunktion i Dansk Tennis Forbund. Således er Emil Bødker et kendt ansigt både ude i landet og på kontoret i Brøndby. Alligevel kom det som en overraskelse for de fleste, at det fremover er den 33-årige Bødker der skal stå i spidsen for Dansk Tennis Forbunds i alt seks fuldtidsansatte medarbejdere. Pressemeddelelsen blev udsendt den 5.12.2018, samme dag tiltrådte Emil Bødker i jobbet. Et job han ikke kunne sige nej til, da han blev tilbudt det af bestyrelsen.
”Vi står over for opgaver i tennissporten som kræver, at vi står sammen om løsningerne. At skabe den rette sammenhængskraft på tværs af dansk tennis er hjerteblod for mig. Her er jobbet, selvom man som tennismand kun kan gå ydmygt ind til det, en rigtig god base at arbejde på dette fra. Vi skal i DTF på alle niveauer gå forrest i dette arbejde,” lyder det fra Emil Bødker.

Han har været træner på begge sider af Storebælt. Et farvand der i høj grad har haft en tendens til at dele tennissporten i to. Netop det at favne bredt og skabe helhed i tennissporten herhjemme er det, han helst vil være kendt for i sit daglige virke som førstemand i dansk tennis.
”Jeg vil gerne kendes på, at jeg arbejder for hele tennisdanmark, og forsøger at sikre de bedst mulige vilkår for udøvelsen af vores sport på tværs af hele landet. Vi skal tro på, at vi kan udbrede og sikre sporten i hele landet, og at vi som forbund kan gøre en forskel på tværs af alle aldre og niveauer,” fortæller Emil Bødker.
Udover sin store erfaring fra diverse poster i tennissporten har Emil Bødker to uddannelser med i bagagen. Cand. Soc. I Virksomhedsledelse fra RUC og HA (jur) fra CBS i København.

Bedste mand til jobbet
Det er næppe nogen hemmelighed, at det for mange var en overraskelse, da Emil Bødker blev annonceret som ny direktør i Dansk Tennis Forbund. Et helt almindeligt jobopslag var publiceret på forbundets hjemmeside og herefter var en række kandidater udvalgt til samtaler. Formand Henrik Thorsøe Pedersen forklarede efterfølgende om valget af Emil Bødker.
”Emil var den bedste kandidat i et stærkt felt. Med sin brede tennisbaggrund er vi overbeviste om, at han kan styrke samarbejdet på tværs af klubber, unioner og forbund, således at vi får et stærkere og mere samlet tennisdanmark,” fortalte Henrik Thorsøe Pedersen til tennis.dk

Med en hyppig udskiftning på netop direktørposten de senere år, vil der utvivlsomt være mange, der fokuserer på, hvad den nye direktør vil. Hvad vil hans primære fokus være som førstemand i tennissporten. Oplagt er det derfor, at bede Emil Bødker skitsere de aktuelt tre vigtigste opgaver for dansk tennis.
”I den nuværende situation, hvor tennissporten har begrænsede ressourcer, er det vigtigt, at vi på tværs af klubber, unioner og forbund formår at udnytte det vi har bedst muligt. Det kræver en høj grad af koordinering og sammenhængskraft, og der tror jeg, at vi selvom vi er gode nu, kan blive endnu bedre.
Vi skal i endnu højere grad end nu tænke i ”VI” i stedet for i dem og os. Formår vi alle i dansk tennis at se en lille smule bort fra særinteresser, kan vi skabe store resultater sammen og på tværs. Vi skal stå sammen om at ville tennissporten.

Et sted hvor de begrænsede ressourcer kommer til at være tydelige er f.eks. på talent og eliteområdet. Dette er et godt eksempel på et sted, hvor vi skal stå sammen og arbejde sammen på tværs for, at ikke blot de talenter vi har Nu har gode vilkår for at tage skridtet videre til en international seniorkarriere, men at vi også kan skabe en base som gør, at vi også har talenter på vej frem om 2, 5 og 9 år, som har sigtet rettet mod en international seniorkarriere,” forklarer Emil Bødker.

Ingen indblanding fra bestyrelsen
Den nu tidligere direktør i Dansk Tennis Forbund, Klaus Nørby, fortalte i forbindelse med sit farvel til forbundet, at de vilkår han var blevet ansat på, var markant forandret i løbet af ansættelsen. Således var påvirkningen fra bestyrelsen så voldsom, at han til sidst ikke kunne se sig selv i jobbet. Derfor valgte han at sige farvel. Den situation føler Emil Bødker sig sikker ikke vil gentage sig med ham i direktørstolen.
”Jeg har fået lovning på de rammer for udførslen af arbejdet, som jeg har fundet nødvendige,” lyder det fra Emil Bødker.

Emil Bødker startede sin aktive karriere i Jystrup Tennisklub og spiller stadig. I dag tørner han ud for Roskilde, hvor han er en del af førsteholdet, der rangerer i 2.division.