Der er store forventninger til, at Holger Rune når langt ved French Open, hvor både Discovery og TV 2 Sport X viser Holgers kampe

20-årige Holger Vitus Nødskov Rune er ikke bange for at melde ud om sine høje ambitioner for 2023-sæsonen, hvor målet er både at vinde en Grand Slam titel og slutte året som no. 1.

Især i afslutningen af 2022 gik det op for flere skeptikere, at Holger hører til i den absolutte top, da han i Paris vandt over 5 top 10 spillere på stribe og sikrede sin første Masters 1000 titel.

I de første måneder af 2023 var præstationerne dog mere svingende, men i grussæsonen har Holger igen fundet et højt niveau, som har resulteret i yderligere 2 Masters 1000 finaler i Monte Carlo og Rom samt en ATP 250 finale i München, hvor Holger forsvarede karrierens første ATP titel.

Disse resultater har samtidig medført en fremgang på ATP-ranglisten, hvor Holger nu er no. 6 med pil opad, og bookmakerne har Holger som den mest sandsynlige finale-deltager i French Open fra den nederste halvdel i lodtrækningen, hvorimod den endelige vinder af titlen forventes at blive enten Carlos Alcaraz eller Novak Djokovic, der er havnet i samme halvdel af lodtrækningen, hvor de derfor potentielt kan mødes i semifinalen.

Oversigten herover viser de spillere, som Holger har størst sandsynlighed for at møde på vejen til finalen, og selvom Holger blev besejret i finalen i Rom af Daniil Medvedev, anses han for at have gode muligheder for at gå hele vejen til finalen.

Skal man tage de pessimistiske briller på, er der dog især 2 argumenter for, at Holger kan få problemer undervejs, og der kan desuden tilføjes det generelle argument, at der også for topspillere altid er en risiko mod alle spillere, hvis en undertippet modstander rammer dagen mod en topspiller med for lavt bund-niveau.

Ved finalen i Monte Carlo, hvor Andrey Rublev vandt 5-7, 6-2, 7-5, blev det konkluderet, at der ville blive brug for at forbedre fysikken, hvis Holger skal være i stand til at præstere på det nødvendige niveau i 7 kampe bedst a 5 sæt ved French Open, og derfor har der været ekstra fokus herpå efterfølgende.

Efter den seneste turnering i Rom kan en bekymring også være, om nervepresset kan risikere at spille en afgørende rolle.
Efter semifinalen mod Casper Ruud erkendte Holger, at han i både 1. sæt og i begyndelsen af 2. sæt var for anspændt, og først da han var på nederlagets rand, fik han styr på nerverne, hvorved han kunne spille mere afslappet, og derved løftede han spillet til et niveau, som den ellers bundsolide nordmand ikke helt kunne matche.

Ved finalen mod Daniil Medvedev, som efter kvartfinalen i Monte Carlo måtte erkende, at Holger simpelthen spillede for godt, spillede nerverne igen den unge dansker et puds, og da vinderne ikke sad i skabet, forfaldt Holger til at blive for henholdende og defensiv, og hvis det samme bliver tilfældet ved French Open, kan Holger få problemer mod både Ruud og Medvedev i henholdsvis kvartfinalen og semifinalen.

Herunder anfører Gill Gross (fra Tennis Channel), at han ikke er bekymret for det mentale, og han fremhæver, at Holger fører 7-2 mod top 5 modstandere, men han er til gengæld i tvivl om, hvorvidt Holger kan stå distancen fysisk, da Holger trods 5-3 mod Medvedev i 2. sæt i Rom virkede tømt for energi.

Hvis Holger fra start finder et fornuftigt niveau, er der gode chancer for, at han i 1. runde mod 27-årige no. 75 Christopher Eubanks (USA) kan nøjes med 3 sæt, og han vil også have gode muligheder i 2. runde, hvor han forventes at møde no. 44 Sebastian Baez ARG, der i 1. runde er stor favorit mod 36-årige Gael Monfils, der i 2016 var no. 6 på ranglisten, men i 2023 har franskmanden blot vundet en enkelt kamp i 7 turneringer.

I 3. runde møder Holger højst sandsynlig 23-årige 31. seedede Miomir Kecmanovic (SRB), der indleder mod en kvalspiller, og i 2. runde møder han enten endnu en kvalspiller eller 19-årige no. 223 Giovanni Mpetshi Perricard (FRA), der har fået et wildcard.

I 1/8-finalen kan Holger møde 9. seedede Taylor Fritz (USA) eller 23. seedede Francisco Cerundolo (ARG), der begge er fremme i semifinalen ved ATP 250 i henholdsvis Geneve og Lyon.
Uanset hvem modstanderen bliver, kan det blive den første alvorlige test for Holger.

Kvartfinalen kan blive en gentagelse fra sidste år, hvor Holger efter en forrygende sejr over Stefanos Tsitsipas i 1/8-finalen ikke fandt de samme takter mod Casper Ruud, og som nævnt ovenfor var Holger ude i tovene mod Ruud i Rom, inden han dog omsider fik styr på nerverne og kørte sejren hjem.

En anden mulig modstander i kvartfinalen er 21. seedede Jan-Lennard Struff (GER), der som Lucky Loser sensationelt nåede finalen ved Masters 1000 i Madrid.
Desuden var Struff i kvartfinalen i Monte Carlo, og hvis han finder de samme takter i Paris, kan Ruud få problemer i 1/8-finalen.

Måske får nordmanden allerede problemer i 3. runde mod 25. seedede Botic Van De Zandschulp (NED), der var meget tæt på at vinde finalen i München mod Holger.

Ruud var i denne uge seedet 1 ved ATP 250 Geneve, hvor han torsdag overraskende blev besejret 3-6, 7-6(2), 7-5 af no. 54 Nicolas Jarry (CHI).
Nederlaget behøver dog ikke være en katastrofe for nordmanden, som derved får mulighed for restitution inden French Open.

Hvis Holger klarer skærene, kan semifinalen blive revanche-opgør mod Daniil Medvedev, men en mindst ligeså sandsynlig mulighed er 8. seedede Jannik Sinner, der sammen med Holger og Carlos Alcaraz ofte betegnes som de næste “Big 3” efter legenderne Federer, Nadal, Djokovic.

Holger fører 2-0 indbyrdes mod Sinner, som både ved ATP 250 på hardcourt i Sofia og i Monte Carlo på grus vandt 1. sæt, og det må forudses, at en eventuel semifinale kan blive en jævnbyrdig og slidsom affære.

En finale mellem Holger og Carlos Alcaraz kan blive den første store finale af mange, som forventes i de kommende 10-15 år eller mere, hvis begge fortsætter ad det spor, som har skabt forventninger om en mangeårig rivalisering.

Alcaraz blev sensationelt sendt ud allerede i sin 2. kamp ved Masters 1000 i Rom af 23-årige Fabian Marozsan (HUN), der er et skoleeksempel på, at upåagtede og lavt rangerede spillere pludselig rammer dagen og spiller over evne.
Det hører dog med i billedet, at Alcaraz forinden havde vundet både ATP 500 titlen i Barcelona og ATP Masters 1000 i Madrid, og derfor var det næppe det værste tidspunkt at få en tiltrængt kamppause inden French Open.

Det vil være en større sensation, hvis Alcaraz får problemer i de første 4 runder, hvor 26. seedede Denis Shapovalov bliver den første seedede modstander i 3. runde, og i 1/8-finalen venter formentlig 14. seedede Cameron Norrie eller 17. seedede Lorenzo Musetti.
Sidstnævnte vandt sidste år over Alcaraz i finalen på grus ved ATP 500 Hamburg, og Norrie mødte tidligere på året Alcaraz 2 uger i træk i finaler på grus i Sydamerika, hvor Alcaraz vandt 6-3, 7-5 ved ATP 250 Buenos Aires, og ugen efter vandt Norrie 5-7, 6-4, 7-5 ved ATP 500 Rio de Janeiro.

I en eventuel kvartfinale forventes Alcaraz at møde 3. seedede Stefanos Tsitsipas, der ifølge seedningen møder 10. seedede Felix Auger-Aliassime i 1/8-finalen, men den 22-årige talentfulde canadier har ikke imponeret på det seneste.
En anden mulig modstander er 24. seedede Sebastian Korda, der dog efter en længere skadespause endnu ikke har fundet kampformen.

Den største udfordring for Alcaraz forventes at blive mod 3. seedede Novak Djokovic i semifinalen, som mange i givet fald uden tvivl vil betegne som den moralske finale, hvis man tager udgangspunkt i odds fra bookmakerne, der har Alcaraz som svag favorit foran Djokovic, men til væsentligt lavere odds end Holger, der på 3. pladsen har en smule lavere odds end Medvedev og Sinner, der har nogenlunde samme odds, og det samme har Ruud og Tsitsipas lidt længere nede af listen.

Tennisavisen har tidligere informeret om de enorme penge-prænier, der er på spil ved French Open.

Pengeregn i French Open: Så meget er på højkant

Holger spiller sin første kamp enten mandag eller tirsdag, hvor nederste del af lodtrækningen i Men’s singles og øverste halvdel hos kvinderne afvikles, mens 1. runde i modsatte halvdel afvikles søndag og mandag.

Discovery har rettighederne til French Open, hvor samtlige kampe kan følges på Discovery+ og Eurosport Player.
I den daglige udgave af “Udvalgte kampe” på Tennisavisens Facebook vil desuden fremgå, hvilke kampe der vises på Eurosport 1 og 2, og det forventes desuden, at kampe med Holger kan blive vist på en af Discovery’s øvrige kanaler.

Lige inden udgivelsen af denne optakt modtog Tennisavisen nedenstående pressemeddelelse fra TV 2, som har indgået aftale med Discovery om, at Holgers kampe også bliver vist på TV 2 Play og TV 2 Sport X:

TV 2 viser Holger Runes kampe ved French Open

Danske tennisfans kan glæde sig til at se formstærke Holger Runes kampe ved grand slam-turneringen French Open på TV 2 Play og TV 2 Sport X.

TV 2 har erhvervet licens af rettighedshaveren Warner Bros. Discovery til at vise udelukkende Holger Runes kampe ved det forestående French Open, hvor den 20-årige dansker er blandt favoritterne.

– Vi oplever en fantastisk interesse for Holger Rune, og derfor er det meget attraktivt for os at få adgang til at vise hans kampe i French Open, som måske er den grand slam-turnering, han har størst mulighed for at vinde. Holger Rune har momentum i øjeblikket. Det så vi, da han nåede finalen i Rom i sidste weekend, så vi er glade for også at kunne tilbyde vores seere at se Holger Runes kampe i French Open, siger TV 2s sportschef Frederik Lauesen.

TV 2 og TV 2 Sport X viser udelukkende Holger Runes kampe ved French Open. Alle kampe fra grand slam-turneringen, inklusive Holger Runes kampe, kan ses på Eurosport og discovery+.

Holger Runes første modstander i French Open bliver amerikaneren Christopher Eubanks, som er nummer 75 på verdensranglisten, og danskeren, som rangerer som nummer seks i verden, kan først møde verdensetteren Carlos Alcaraz og Novak Djokovic i en eventuel finale på Roland Garros i Paris.

Hvis seedningerne i French Open holder, møder Holger Rune argentineren Sebastian Baez i anden runde, serbiske Miomir Kecmanovic i tredje runde, amerikaneren Taylor Fritz i ottendedelsfinalen og nordmanden Casper Ruud i kvartfinalen.

Lykkes det Holger Rune at besejre Casper Ruud og dermed gentage kunststykket fra sidste uges ATP Masters 1000-turnering i Rom, så bliver det potentielt til et gensyn i semifinalen ved French Open med russeren Daniil Medvedev, som danskeren tabte til i finalen i den italienske hovedstad.

TV 2 forlængede for nylig rettighederne til ATP Tour til og med 2026 og har også rettighederne til at vise WTA Tour med Clara Tauson til udgangen af 2026.

Forrige artikelPengeregn i French Open: Så meget er på højkant
Næste artikelFrench Open: Clara Tauson videre fra kvalifikation trods udsving i præstationerne
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.