Danmark er sikret kamp om oprykning, da Emilie Francati besejrede Paulina Bakaite. En enkelt sejr mere afgør om Danmark undgår at møde Slovenien

Efter sejrene over Luxembourg og Egypten var Danmark så tæt på en kamp om oprykning til Fed Cup Group I Europe/Africa, at kun et 0-3 nederlag i den sidste puljekamp mod hjemmeholdet Litauen kunne forhindre, at Danmark lørdag spiller opryiningskamp.

Emilie Francat sikrede med sejr på 6-2, 7-6(2) over 18-årige Paulina Bakaite, der er no. 205 på ITFs junior-rangliste, at Danmark undgår at spille om at undgå nedrykning.

I 1. sæt var Emilie i front fra start, og da hun ved 3-1 afværgede flere break-muligheder, som kunne have bragt Bakaite tilbage i sættet, kørte hun sættet hjem i sikker stil 6-2.

Emilie var også på sejrskurs i 2. sæt, da hun førte både 3-2 og 4-3, men der blev bragt spænding om udfaldet, da Emilie fik brudt sin serv og kom bagud 4-5, inden hun fik bragt balance i regnskabet og sikrede sig en afgørelse i tie-break, hvor Emilie fik et mini-break til 2-1, hvorefter hun holdt serv til 4-1.
Derefter var der ingen vaklen, da Emilie sikrede sig tie-breaken 7-2.

Jonas Svendsen har fremsendt ovenstående billede efter sejren, og desuden dette billede fra selve kampen, som han betegner som en “super god match på højt niveau hele vejen igennem”.

Emilie Francati

Formentlig oprykningskamp mod Sverige

Danmark har efter sejren i den første kamp alle muligheder for at sikre sig 1. pladsen i Pool B, hvilket “blot” kræver en enkelt sejr mere.
Karen Barritza har vist fremragende takter med flotte sejre over no. 67 Mandy Minella (LUX) og no. 450 Sandra Samir, og selvtilliden efter disse sejre giver grundlag for optimisme før kampen mod Litauens 1. single no. 714 Joana Eidukonyte.

I tilfælde af sejr til Karen vælger Holdkaptajn Jens Anker Buus Andersen formentlig at lade Clara Tauson og Mai Grage spille doublen, ligesom det var tilfældet mod Egypten – hvis altså doublen gennemføres, hvis puljestillingen allerede er afgjort.
Efter denne kamp, som Egypten vandt, har Tennisavisen modtaget nedenstående billede.

Fed Cup

Hvis Danmark vinder puljen, bliver modstanderen i en oprykningskamp formentlig Sverige, der fører 1-0 over Sydafrika, da Cornelia Lister vandt 2-6, 6-2, 6-3 over Ilze Hattingh, og det må formodes at Johanna Larsson sikrer den svenske sejr mod Chanel Simmonds.

Stillingen undervejs kan følges på livescore – http://fedcup.tennis-live-scores.com/scoreboard.html, og i skrivende stund har Karen Barritza netop sikret sig 1. sæt 6-4.

Forrige artikelITF Sharm El Sheikh: August Holmgren tager sin største skalp mod 2. seedet
Næste artikelFed Cup: Karen Barritza slår puljesejren fast med hurtig sejr