Den sejrsvante double-konstellation med kusinerne Emilie Francati og Maria Jespersen vandt den afgørende double i oprykningskampen mod Israel

I den afgørende double om oprykning til Fed Cup Group I Europe/Africa vandt Emilie Francati og Maria Jespersen 6-3, 6-4 over søstrene Julia og Lina Glushko fra Israel.

De to par fulgtes ad indtil 3-3 i 1. sæt, indtil Julia Glushko ved 15-40 sikrede dansk break til 4-3 med en dobbeltfejl.
I Marias efterfølgende serveparti blev en 40-0 føring sat over styr efter et par dobbeltfejl, men danskerne fik alligevel partiet hjem, og i israelernes næste serveparti fik danskerne sætbold, som blev afgjort, da Emilie akkurat nåede frem til en stopbold og afgjorde sættet 6-3.

Danskerne tog deres momentum med ind i starten af 2. sæt, hvor de bragte sig foran 2-0, men en dobbeltfejl i Marias efterfølgende serveparti inviterede modstanderne tilbage i sættet, og de fulgtes ad til 4-4.

Efter et rent dansk serveparti til 5-4 var der pres på israelerne, da Lina Glushko servede for at blive i kampen, og på den første matchbold sikrede danskerne sig sejren 6-3, 6-4 og oprykning til Group I.

Tennisavisens udsendte nåede ikke at berette om triumfen inden en taxa ventede på at køre til lufthavnen, hvor supporterne Inge Ejsing og John Sellerup også kørte med.
Der blev dog tid til at færdiggøre “historien” i lufthavnen, og sige tak for denne gang.

John Sellerup, Inge Ejsing
Foto: Tennisavisen – John Sellerup og Inge Ejsing