Selvom Danmark tabte 1-2 til favoritterne fra Grækenland, er chancen for oprykning intakt

Efter at både Danmark og Grækenland havde besejret Egypten i den indledende Pool A ved Fed Cup Group II Europe/Africa i Athen, var begge nationer sikret en kamp om oprykning til Group I, og derfor var fredagens opgør mellem Danmark og værterne fra Grækenland primært afgørende for, hvem der skulle møde no. 1 eller 2 i Pool B.

På forhånd var hverken Danmarks 2. single Clara Tauson, der mødte Valentini Grammatikopoulou, eller Karen Barritza, der efterfølgende mødte WTA-ranglistens no. 45 Maria Sakkari, levnet de helt store chancer.

Alligevel var Clara så snublende tæt på at sikre Danmark en drømmestart, da hun efter at have været bagud 2-5 i 1 sæt, leverede et fornemt comeback med 4 partier i træk, og bragte sig foran 6-5 efter at have afværget en enkelt sætbold ved 4-5.

Det lykkedes dog for grækeren at udligne til 6-6, og hun kom desuden foran 3-0 i tiebreak, inden Clara vandt 7 point i træk og sikrede sig første sæt, og hun fortsatte ufortrødent fra starten af 2. sæt med et break til 1-0.

Grammatikopoulou brød ganske vist tilbage, men kun for en kort bemærkning, idet Clara genfandt sit fokus og bragte sig foran 4-2, og hun kom endnu tættere på sensationen da grækeren i sit næste serveparti var bagud 0-40 og dermed tæt på 5-2.
Det lykkedes dog grækeren at kæmpe sig tilbage og i stedet reducere til 3-4. men Clara holdt derefter serv og førte 5-3.

Grækeren fik igen kæmpet sig tilbage, og sættet måtte afgøres i en tiebreak, hvor Clara 2 gange spillede sig frem til matchbod, men på den første af dem ved 5-4 blev en baghånd fra Clara en anelse for bred, og på den næste matchbold ved 6-5 servede Clara dobbeltfejl.

Sættet endte til sidst i tiebreak, som grækeren vandt 7-4, og i 3. sæt var grækeren totalt styrende, og hun sikrede græsk sejr 6-7(3), 7-6(4), 6-0.

Selvom Clara var skuffet efter at have misset chancen for sejr, fik hun bevist, at hun har formatet til at spille med mod de bedste.

Clara Tauson
Foto: Georg Beyer Clausen – Clara Tauson server

I 1. singlen kunne Karen som ventet ikke stille noget op mod Maria Sakkari der dagen forinden havde uddelt et sæt “briller”, som ofte benyttes som betegnelse, når en spiller taber 0-6, 0-6,
Sakkari uddelte “æg” i 1. sæt, men i 2. sæt var Karen en smule mere med i kampen, som endte med græsk sejr i 6-0, 6-3, og dermed var Egypten sikker på 1. pladsen i puljen foran Danmark.

Karen Barritza
Foto: Georg Beyer Clausen – Karen Barritza

Da kampen således var afgjort, holdt Grækenland fast i den double-opstilling, som de oprindeligt havde meldt ud med Emmanouela Antonakis og Eleni Kordolaimi.
Selvom doublen ikke havde betydning for de endelige udfald, var det tydeligt, at både Emilie Francati og Maria Jespersen gerne ville vinde kampen, som blev både jævnbyrdig og velspillet.

Danskerne blev brudt en enkelt gang i 1. sæt, hvor de til gengæld brød modstanderne 2 gange, og de sikrede sig 1. sæt 6-4.
I 2. sæt havde danskerne mulighed for at gentage de samme cifre, da Maria servede

Den græske double havde trods nederlaget overskud til at smile til Tennisavisens fotograf

Emmanouela Antonakis og Eleni Kordolaimi
Foto: Georg Beyer Clausen

Næsten samtidig med, at doublen mellem Danmark og Grækenland var færdigspillet, blev kampen mellem Luxembourg og Israel ligeledes afgjort.
Luxembourg kunne med sejr sikre sig 1. pladsen i Pool B, og de bragte sig på sejrskurs efter 2. singlen, hvor Eleonora Molinaro vandt 7-6(5), 2-6, 6-3 over Flada Ekshibarova.
Julia Glushko udlignede til 1-1, da hun vandt 6-2, 6-2 over Mandy Minella.

Samtidig havde Bosnien/Herzegovina vundet 3-0 over Norge, hvorved begge nationer havde vundet i kamp ligesom Israel, der med sejr over Luxembourg kunne sikre sig puljesejren, da begge nationer i så fald ville have 2 sejre hver.
Denne mission lykkedes for Israel, da Julia Glushko og Lina Glushko vandt 7-5, 6-2 over Mandy Minella og Claudine Schaul.

Foto: Georg Beyer Clausen

Det betyder samtidig, at Norge slutter som no. 4 i puljen og rykker direkte ned i Group III, og at Boanien/Herzegovina slutter på 3. pladsen, og de spiller lørdag mod Egypten om at undgå den anden nedryknings-plads.,

Clara Tauson, Emilie Francati
Foto: Georg Beyer Clausen

Inden Tennisavisen derefter havde en kort snak med spillerne og holdkaptajn Jens Anker Buus Andersen, overrakte bestyrelsesmedlem i Dansk Tennis Forbund, Henrik Marris landskampnålen til både Clara Tauson og Emilie Francati.

Herunder kommentarerne til dagens kampe og udsigten til at møde Israel.

Israels pressechef Ofra Friedman fortalte til Tennisavisen, at hun havde fået tilladelse til at livestreame fra Israels kampe, da de ikke blev spillet på TV-banen, hvor Danmarks pulje blev afviklet.

Link til israelernes livestream findes på https://www.facebook.com/IsraelTennisAssociation/

Israelerne vil ligeledes på samme link livestreame kampen om oprykning mod Danmark lørdag fra kl. 1000cet.

Forrige artikelDagens kampe lørdag 21. april. Semifinaler Monte Carlo: Nishikori vs Zverev og Nadal vs. Dimitrov
Næste artikelFed Cup: Semi-finaler, Tyskland vs Tjekkiet og Frankrig vs USA
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.