Triniti

På mange måder anses tennisbolden ikke for at spille en stor rolle i tennis. Når en kamp går dårligt, skylder spillerne det ikke på bolden. Og bolden krediteres aldrig en sejr. Spillernes tilfredshed med tennisboldens præstation har betydet at der næsten ikke har været nogen udvikling inden for tennisbolde i de sidste 50 år – de eneste væsentlige ændringer har været bolden, der er skiftet fra hvid til gul, og emballagen, der har skiftet fra aluminium- til plastikdåser.

Men Wilson LABS nøjes aldrig med mentaliteten “if it ain’t broke, don’t fix it”. Så teamet begyndte at tænke; hvad hvis vi er i stand til at reducere miljøbelastningen af tennisboldemballage? Hvad hvis vi er i stand til at få en bold til at performe uden brug af en trykbeholder? Plast- og metalemballage er blevet brugt i årevis til at holde tryk inde i dåsen, men hvad nu hvis teamet kunne lave en bold, der kan undgå behovet for tryk? Hvad hvis de kunne få denne bold i ny indpakning til at performe lige så godt som US Open bolden? Og hvad hvis de tog det et skridt videre og konstruerede bolden med enestående holdbarhed? Teamet var begejstret over udsigten til at udfordre status quo og tage et kæmpe skridt mod bæredygtighed.
Men var det muligt? Der var kun en måde at finde ud af det på.
LABS-teamet vidste, hvad de havde brug for: Lave en tennisbold med en bounce, der ikke kun er ligeså livlig og konsistent som en high performance bold, men som også er i stand til at opretholde disse egenskaber, uden at være i en plastikdåse under tryk.

TRINITI’S BCD’S: BOUNCE, CONSISTENCY, & DURABILITY
LABS-teamet har et væld af viden og ved, hvad enhver forbruger og tennispro er på udkig efter i en tennisbold: et livligt bounce og ensartet præstation gennem hele kampen. Missionen var at udføre begge disse kombineret med det rigtige holdbarhedsniveau i en bold, der kunne fungere uden trykket i en dåse. For at opnå dette vidste teamet, at optimering af kernen var kritisk.
Holdet arbejdede med Dow Chemical Company for at integrere en plastomer med lav densitet i kernens eksisterende gummiblanding. Dette gav produktet det ønskede rebound og spilleegenskaber uden det sædvanlige tryk. Den nye kerne har en tykkere væg, men dens lette struktur gør at boldens spilleegenskaber er bevaret. Som reference er en standard US Open Extra Duty Ball Core 3,4 mm, den nye Triniti Core er 4,8 mm, ca. 40 procents stigning i vægtykkelse.
Udover at gøre bolden mere livlig og konsistent, flyttede den øgede vægtykkelse boldens masse tættere på midten af kernen, hvilket reducerede MOI og lod spillerne spille med mere spin, mens de brugte mindre energi.

FORSKELLEN VAR BEMÆRKET
I deres søgen efter at opnå en high performance bold besluttede holdet at teste, om ændring af filten kunne forbedre boldens præstation på en meningsfuld måde. Resultatet: En ny “stretch filt” med tilnavnet “STR Felt”, der er 50% mere fleksibel end en standard tennisboldfilt, hvilket giver spilleren bedre fornemmelse ved slag.

MEN HVAD BETYDER DET?
Ved at kombinere det nye kernemateriale med et mere fleksibelt filt, spillede bolden lige så livligt som enhver standardbold på markedet, hvilket muliggjorde den første high performancebold, der kunne fungere uden at blive opbevaret under tryk.
På grund af disse to innovationer fastholder Triniti følelsen af at være en ny bold fire gange længere. Det nye plastomer-kernemateriale gør det muligt at spille bolden mere ensartet fra punkt til punkt, spil til spil og kamp til kamp. Spillerne kan derfor fokusere mere på at spille og mindre på tennisbolden.

Den mest spændende del – nu handlede ikke længere kun om bolden. Da LABS-teamet var tilfreds med selve bolden, begyndte Wilson Product- og Design Teams at arbejde på boldens helt nye bæredygtige emballage. Wilson slog sig derfor sammen med verdens førende leverandør af bæredygtige emballagematerialer: Billerudkorsnäs. Sammen udviklede de et fuldt genanvendelig rør lavet af FSC-certificerede materialer – det første af sin art i den high performance tennisboldindustrien.

Langt de fleste af tour og college-spillere skelner nemt imellem ændringer i udstyr. LABs-teamet besluttede at gennemføre en blindtest, hvilket betyder, at de ikke nævnte noget om boldens egenskaber for at undgå forudgående forestillinger. LABS-teamet foretog omfattende test med ATP-, WTA- og NCAA-tennisspillere. Dommen? I hele testen nævnte ikke en eneste spiller noget om bolden’s tryk.
– Næsten 50% af juniorer og voksne foretrak faktisk bolden frem for den almindelige told US Open Ball
– 7 ud af 10 WTA Top 125 Tour-spillere foretrak Triniti frem for US Open Regular Duty-bolden i on-court playtesting
Det, der begyndte som en mission for at skabe mere bæredygtig boldemballage, gav plads til den første store innovation inden for tennisboldteknologi i et halvt århundrede. Wilson LABs var i stand til at skabe en high performance tennisbold leveret i en fuldt genanvendelig pakke. Dermed blev Wilson det første tennismærke, der tog et stort skridt mod en mere bæredygtig fremtid for sporten.

Forrige artikelITF/TE Stavanger: Johanne Svendsen suveræn Grade 5 vinder. Vilma vinder dansk double-duel
Næste artikelKampe uge 49: Olga’s 2. uge i Thailand. Elmer i Florida. Dansk invation i norsk Paradis
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.