Lørdag spilles femte runde af grundspillets syv runder, og selvom fire hold har skilt sig ud i toppen, så er det kun KB, HRT og Gentofte der kan føle sig sikre på at spille slutspil i marts måned; den sidste plads går til enten Fruens Bøge eller B 93. Fynboerne er 11 point foran holdet fra Østerbro, men Fruens Bøge mangler at møde de tre tophold, mens B 93 skal spille mod de tre bundhold. B 93 må forventes at hente mange point i de tre opgør, mens holdet fra Odense skal sætte sin lid til at holdets førstesingle, Anastasia Yakimova, kan bidrage med de nødvendige sejre.
De to nedrykkere skal findes mellem Lyngby, Virum og HIK, og det bliver de indbyrdes opgør som afgør hvem der må ned i 1. division.

Stillingen i Elitedivisionen efter 4 runder:

KB 27
HRT 27
Gentofte 24
Fruens Bøge 19
B93 8
Lyngby 3
Virum 2
HIK 2


KB – Gentofte

spilles lørdag kl. 10.00 på Peter Bangs Vej 147 på Frederiksberg

Begge hold synes sikre på slutspil, men spiller så for at blive nr. 1. i grundspillet og dermed få lov til at vælge semifinalemodstander. KB er uden Rebecca Mortensen, så alle singleopgør ser åbne ud. Vi tipper 4-3 til KB

Holdopstillinger:
1. DS: Natacha Schou – Emilie Francati
2. DS: Vilma Krebs Hyllested – Augusta Grau Kristensen
3. DS: Karoline Laursen – Frederikke Alberte Pape
4. DS: Zoe Du Pasquier Jensen – Emma Håkansson

Fruens Bøge – HRT
spilles lørdag kl. 11.00 på Dalumvej 95 F i Odense

Hjemmeholdet kæmper for at komme i slutspillet, men møder et stærkt hold fra HRT som stiller med svenske Jacqueline Cabaj Awad (WTA 501) på toppen, og samtidig kan Fruens Bøge mangle Sophia Ragus, som har været et sikkert point for odenseanerne i de tidligere runder. Vi tipper 4-2 til HRT

Holdopstillinger:
1. DS: Anastasia Yakimova – Jacqueline Cabaj Awad
2. DS: Cecilie Wiche – Elena Jamshidi
3. DS: Vanessa Timm – Mille Mørk
4. DS: Sophia Ragus* – Emma Kamper Malmkjær
*Sophia Ragus spiller fredag kvartfinale ved en ITF-turnering i Belgien. Hvis hun vinder den, er hun ikke med for Fruens Bøge. I stedet træder Bjørg Fogh ind i opstillingen.

B 93 – Virum
spilles lørdag kl. 12.00 Ved Sporsløjfen 10 i København

Holdopstillinger:
1. DS: Martina Spigarelli – Hannah Winding Mollerup
2. DS: Romy Kölzer – Josefine Rosenfeldt
3. DS: Nicoli Attili Pereira – Anna Tang
4. DS: Amani Azarkan – Ingrid Friis Hein

Hjemmeholdet stiller med italiensk, tysk og brasiliansk på de tre første singler, og meget tyder på at Virum-holdet kan blive kørt godt og grundigt over. B 93 spiller for at komme i slutspillet, mens Virum har hårdt brug for point i nedrykningsræset. Vi tipper 6-0 til B 93


HIK – Lyngby

spilles lørdag kl. 12:30 på Hartmannsvej 37 i Hellerup

Taberen af dette opgør er nok den ene nedrykker. Hjemmeholdet synes bedst besat, også selv hvis Milla Hoffmann ikke skulle nå frem til kampen.
Vi tipper 4-2 til HIK

Holdopstillinger:

1. HS: Alberte Kleist Jørgensen – Laura Brunkel
2. HS: Sofia Mortensen – Silke Jul Skikkild
3. HS: Milla Hoffmann** – Melanie Wilson Asanji
4. HS: Fie Astrup – Cecilie Talbro
**Milla Hoffmann spiller semifinale i Norge fredag. Hvis hun vinder den, er hun ikke med for HIK. I stedet træder Rosa Pham Andreasen ind i opstillingen.

Forrige artikelASICS: GEL-RESOLUTION™ 9 – den ikoniske tennissko er nu endnu bedre
Næste artikelTeam Danmark: BJKC-spillere Bruttogruppeatleter. Holger og Clara Verdenklasse og Elite
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.