Både Fruens Bøge og Gentofte vandt de forventede favoritsejre, mens Holte, efter afbud fra Sofia Samavati, led uventet nederlag. Og måske vi allerede nu kan se skitsen til en todeling af rækken med Fruens Bøge, Gentofte, HRT og KB (når holdet har sundet sig ovenpå nederlaget i Hørsholm) som udgør topholdene og de øvrige fire hold, Virum, Holte, HIK og Lyngby som holdene der skal kæmpe for at undgå nedrykning.

Stillingen i Elitedivisionen:
Fruens Bøge 6
Gentofte 6
HRT 6
Virum 4
Holte 2
KB 1
HIK 1
Lyngby 1

Kampene i 1. runde:

Fruens Bøge – Lyngby 5-1

Det blev en kamp blottet for spænding, dertil var hjemmeholdet for suveræne. Lyngby vandt en enkelt kamp og det var det maksimale holdet kunne opnå, for i de fem nederlag formåede holdet kun totalt at vinde 11 partier! Fruens Bøge kan blive en svær opgav for alle hold i rækken fordi holdet er så stærkt besat på det to første singler. Lyngby kommer til at kæmpe for overlevelse i rækken, men får holdet Malene Stripp tilbage i holdopstillingen, så er det en realistisk målsætning.

Kampens resultater:
1. DS: Alice Violet – Laura Brunkel 61 62
2. DS: Anastasia Yakimova – Ophelia Ruus 60 61
3. DS: Vanessa Timm – Therese Harboe Holst 75 36 7/10
4. DS: Sophia Ragus – Daria Giurgiteanu 61 61
1. DD: Violet/Timm – Brunkel/Girugiteanu 63 61
2. DD: Yakimova/Ragus – Ruus/Holst 61 60


Holte – Virum-Sorgenfri 2-4

Hjemmeholdet måtte undvære sit bedste kort Sofia Samavati, som vandt sin kvartfinale i ITF-turneringen i Varberg (og efterfølgende også semifinalen), og det fik stor betydning for holdkampen. Fra at være favorit til at vinde var kampen helt åben. Virum-holdet udnyttede situationen med et svagere hjemmehold og tog en uventet sejr. Uden Sofia Samavati, så er Holte i høj grad nedrykningstruet, og måske kan drømmen om at spille med om slutspilspladserne allerede begraves. For Virum var sejren vigtig, for holdet vil være blandt de svageste i rækken og skal helt sikkert kæmpe for overlevelse, så de fem point holdet vandt i går luner rigtig meget.

Kampens resultater:
1. DS: Charlotte Ellegaard – Josefine Rosenfeldt 63 62
2. DS: Gitte Wittenburg Lotz – Anna Tang 16 06
3. DS: Katrine B. Aaby – Hannah Mollerup 06 26
4. DS: Laura Alsing Juul – Ann-Sofie Hübertz 64 26 5/10
1. DD: Ellegaard/Juul – Rosenfeldt/Mollerup 67 36
2. DD: Lotz/Aaby – Hübertz/Ditte Vestergaard 63 57 10/8

HIK – Gentofte 1-5

Lokalopgøret blev på ingen måde tæt og spændende, men hjemmeholdet formåede dog at tage point mod titelfavoritterne fra Gentofte. HIK stillede den unge amerikaner Ria Bhakta på førstesinglen, men hun fik en lektion af Emilie Francati. HIK skal nok overleve i Elitedivisionen, men så skal man sørge for at truppen er tilstrækkelig stor, så man ikke skal give walk over på en andendouble. Gentofte fik den forventede gode start og ligner absolut et tophold i rækken.

Kampens resultater:
1. DS: Ria Bhakta – Emilie Francati 06 16
2. DS: Martha-Elisa Stemann – Maria Jespersen 36 26
3. DS: Caroline Dandanell Lindahl – Helena Francati 64 76
4. DS: Alberte Kleist Jørgensen – Frederikke Pape 26 26
1. DD: Stemann/Lindahl – Francati/Francati 46 26
2. DD: NA – Jespersen/Pape w.o.

HRT – KB 5-1

Onsdag kl. 15.45 blev der taget hul på DH turneringen, da HRTs damer tog imod KBs i en TV-transmitteret kamp. Vejret var lidt trist og regnen afbrød da også holdkampen, så singlekampene først var færdige kl. ca. 18.15. Desværre for TV-seerne og de fremmødte tilskuere, så blev det slet ikke den forventede spændende revanchekamp mellem de to hold som mødtes i finalen i 2021. For HRT gav intet væk, og selvom to af singlekampene gik i MTB, så var det en overbevisende og fortjent sejr til Hørsholm-holdet. KBs unge hold bed fra sig i starten af kampene, men de mistede nærmest lysten efterhånden som regnen faldt og banerne blev langsommere. Begge hold forventes at spille i slutspillet senere på sommeren, men modsat HRT som er et seriøst bud på førstepladsen i divisionen, så har KB med det store nederlag lange udsigter til at erobre den vigtige førsteplads.

1. DS: Anna Klassen – Rebecca Munk Mortensen 7-5, 6-0
2. DS: Philippa Preugschat – Karoline Laursen 6-2, 6-4
3. DS: Mathilde Tranberg – Cecilie Agrbeck Fridthjof 2-6, 6-4, 10-5
4. DS: Sarah Suljadzic – Zoe Du Pasquier Jensen 3-6, 6-1, 10-7
1. DD: Klassen/Preugschat – Mortensen/Jensen 7-6, 6-1
2. DD: Tranberg/Ida Hasselbalch – Laursen/Fridthjof 1-6, 3-6

Forrige artikelM25 Kalmar: Ny double titel til Joe. Elmer opnår hidtil bedste resultat med semifinale
Næste artikelDH: Tæt opgør i Århus
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.