Gentofte ligner en sikker slutspilsdeltager, og mon ikke KB også klarer skærene, men kampen om de to sidste pladser er intens. Ligeså spændende er kampen om nedrykning for ingen hold skiller sig ud i bunden, hvilket indebærer at usædvanlig mange hold er involveret i både slutspil og nedrykning samtidig. Næste søndag er yderligere to runder spillet, og så er det interessant om billedet har ændret sig væsentligt


Holte – HRT 3-4

Begge hold havde ændringer i opstillingen ift. fredagens udmelding, men selvom Holte måtte undvære sin stærke svenske andensingle, Marina Yudanov, så vandt holdet alligevel 3 af de fire singlekampe. Men HRT havde en trumf i ærmet som blev spillet i førstedoublen, hvor holdets normale førstesingle, Olga Helmi, blev sat ind, og det bevirkede at HRT kunne vinde begge doubler. Dermed var stillingen 3-3, og en Golden MTB skulle afgøre opgøret. Holte havde valget til sidst og valgte at spille førstedoublen med Awad/Samavati mod Helmi/Svendsen. Med mindst mulige margin vandt HRT med 10-8 og dermed holdkampen.

Kampens resultater:
1. DS Jacgueline Cabaj Awad – Julita Saner 7-5 6-4
2. DS Sofia Samavati – Johanne Svendsen 6-4 6-3
3. DS Camilla Smith Müller – Ida Hasselbalch 2-6 1-6
4. DS Laura Brunkel – Mille Mørk 7-6 6-3
1. DD Awad/Müller – Olga Helmi/Svendsen 3-6 1-6
2. DD Samavati/Brunkel – Saner/Hasselbalch 2-6 6-4 5-10
Golden Awad/Samavati – Helmi/Svendsen 8-10

Fruens Bøge – KB 1-5

Fruens Bøge tog imod KB, som var favoritter i dette opgør. Og den favoritværdighed levede holdet op til ved at vinde en klar sejr. Hjemmeholdets chancer for point i kampen afhang meget af holdets førstesingle Anastasia Yakimova; hun gjorde sin pligt i singlen, men i doublematchen måtte Anastasia og hendes makker Vanessa Timm se sig slået af Mai Grage og Karina I. Jacobsgaard. Dermed fem point til KB, som nu synes godt på vej mod slutspillet, mens det for Fruens Bøge nok drejer sig om at undgå en af nedrykningspladserne

Kampens resultater:
1. DS Anastasia Yakimova – Mai Grage 6-4 6-2
2. DS Camilla Flintholm Jensen – Karina Ildor Jacobsgaard 0-6 2-6
3. DS Vanessa Timm – Julie Noe 6-7 3-6
4. DS Bjørg Fogh – Rebecca Munk Mortensen 0-6 0-6
1. DD Yakimova/Timm – Grage /Jacobsgaard 6-7 4-6
2. DD Jensen/Nielsen – Noe/Mortensen 0-6 0-6

Gentofte – Birkerød 4-2

Gentofte var klar favorit i kampen mod gæsterne fra Birkerød. Men holdet fra Birkerød med den danske singlemester, Karen Barritza, i spidsen, fik nok mere ud af kampen ind forventet. Karens sejr mod Emilie Francati var ikke uventet, men det var sejren i førstedoublen, hvor Karen sammen med Alisha Hussain formår at besejre den danske Fed Cup double med Emilie Francati og Maria Jespersen. Således fik Birkerød to point med fra kampen, og var egentlig tæt på mere, eftersom tredjesinglen blev tabt i MTB. Gentofte konsoliderede sin førsteplads i rækken, mens Birkerød fik vigtige point for at undgå nedrykningspladserne.

Kampens resultater:
1. DS Emilie Francati – Karen Barritza 1-6 4-6
2. DS Maria Jespersen – Alisha Hussain 6-3 6-2
3. DS Helena Francati – Sarafina Olivia Hansen 3-6 6-3 10-4
4. DS Olivia Malm – Natasja Engelhardt 6-0 6-2
1. DD E. Francati/Jespersen – Barritza/Hussain 7-5 4-6 6-10
2. DD H. Francati/Malm – Hansen/Engelhardt 6-2 6-2

HIK – Lyngby 1-5

HIK vandt senest overraskende mod Holte, så kunne hjemmeholdet gøre det igen, så var muligheden for slutspil absolut til stede. Men gæsterne fra Lyngby har selv en drøm om slutspil, og holdet efterlod ingen tvivl om kampens udfald; alle singler blev vundet sikkert, og den ene double sikrede de fem point, som betyder at Lyngby nu indtager andenpladsen i rækken. For HIK betyder det klare nederlag at holdet er i fare for at rykke ud af Elitedivisionen.

Kampens resultater:
1. DS Emilie Håkansson – Jelena Jamshidi 3-6 4-6
2. DS Martha-Elisa Stemann – Jessica Crivelletto 2-6 3-6
3. DS Berta Passola – Natascha Schou 2-6 2-6
4. DS Cirkeline Lundberg – Malene Stripp 0-6 6-7
1. DD Emilie Håkansson/Stemann – Jamshidi/Schou 7-5 6-4
3. DD Emma Håkansson/Passola – Stripp/Crivelletto 6-4 0-6 6-10

Stillingen i Elitedivisionen efter 3 runder:

Gentofte 13 point
Lyngby 12 point
HRT 12 point
KB 10 point
Holte 9 point
Fruens Bøge 7 point
Birkerød 7 point
HIK 5 point

4. runde spilles på onsdag d. 12. august med følgende kampe:
Lyngby – Fruens Bøge
HRT – Gentofte
KB – HIK
Birkerød – Holte