Tennis Club Odense (TCO) ønsker at fungere som et springbræt, der skal sende klubbens spillere i retning af den internationale tennisscene. Det har resulteret i et samarbejde med udenlandske WTA og ATP Grand Slam Coaches.

Den fynske tennisklub har længe arbejdet på et ambitiøst projekt, der i dag kan tilbyde træning og udvikling af spillere uanset alder og niveau. Derudover er klubben med de kompetente trænerteams i stand til at håndtere spillere, der rangerer mellem nybegynder-niveau og det professionelle trin.

TCO har fra begyndelsen haft et ønske om at skabe et miljø og en kultur, hvor de allerbedste talenter helt ned til 10-års alderen får en klar fornemmelse af, hvad det kræver at blive professionel tennisspiller. Til det formål har klubben ansat Bill Eastburn, den amerikanske WTA Grand Slam Coach fra Florida, USA.

Eastburn har over 20 års international erfaring i kufferten, og mere end 25 Grand Slam turneringer, der blandt andet tæller US Open, Australian Open, French Open og Wimbledon, kan han skrive på sit CV. Han har tidligere arbejdet som coach hos Sony Ericsson WTA og ITF. Derudover har han været inde over flere forskellige akademier, blandt andet: Palmer Academy og Florida Saddlebrook under Pete Sampras, Jim Courier og Jennifer Capriati. Han har desuden arbejdet med udvikling af verdens topspillere og trænere på både junior- og seniorniveau, og bliver i brede kredse anset som værende specialist i udvikling af juniorspillere.

Hermed har TCO formået at skabe den røde tråd igennem de to år, hvor Eastburn har været ansat i klubben, og det er et stort skridt i TCO’s videre udvikling. For nogle klubber kan det ofte være en udfordring at fastholde spillere til de er 16-17 år, men i TCO får spillerne nogle gode oplevelser og er med til at højne niveauet i dansk tennis, når de som 17-21-årige deltager i internationale turneringer.

Kvalitet i træning er vigtigt
Dog er det nødvendigt at coache de unge, for hvis spillerne forinden ikke har fået den fornødne ballast, vil løbet være kørt, hvad angår muligheden for at nå til tops og udvikle top 100-spillere i Danmark. Den problematik forsøger TCO at komme til livs ved at arbejde målrettet på at lægge grundstenen hos de yngste med den rette fysiske og tekniske træning, samt forståelse for det rent taktiske.

Nogle spillere tilbringer mange timer med bare at “hugge” bolde afsted, som det kaldes i tennisverdenen, og det kan somme tider gøre mere skade end gavn. Ofte spiller de unge for meget tennis, hvor der mangler struktur og systematik i forhold til kombinationen af træning og turneringer. Det kommer i sidste ende til at slide spillerne op, og derfor er TCO’s fokus rettet på at lære spillerne at skelne mellem, hvornår man træner og hvornår man spiller turneringer, og i det hele taget at få den rette fornemmelse af den cyklus, som de professionelle tennisspillere anvender.

Forrige artikelDansk Tennis: TCO er i rivende udvikling
Næste artikelDubai 2016 – Barbara Strycova gjorde favoritfaldene perfekt
Avatar photo
Kristina Loncar, 22 år, er en ambitiøs journaliststuderende fra Roskilde Universitet, der drømmer om at blive en dygtig sportsjournalist. Hun har spillet håndbold de sidste 12 år på eliteplan og som professionel i udlandet, men har sideløbende kastet sin kærlighed på tennissporten i en sådan grad, at hun nu med pen og blok i hånden ønsker at få en fod indenfor tennisverdenen som skribent for Tennisavisen.dk.