Tennis Club Odense (TCO) har i de seneste par år haft stor succes med skoletennis-samarbejder på kryds og tværs i Odense, og det er en strategi, klubben fortsat vil føre og videreudvikle i fremtiden.

Et intensivt samarbejde med Elite skoler og Elite gymnasier i Odense, og TCO’s (Tennis Club Odense) af Team Danmarks samarbejde med Odense Kommune har vist sig at bære frugt for den fynske tennisklub.

Arrangeret morgentræning to gange om ugen for elitespillere, der går på de ovennævnte Elite institutioner, er blandt de tiltag, som har været med til at skabe en positiv udvikling i TCO. Skoletennis-samarbejdet er således i de senere år blevet udviklet til at omfatte flere skoler, og det er en vigtig del af klubbens strategi, hvis udviklingen skal fortsætte i den rigtige retning.

De små skal også have muligheden for at spille tennis
Nye tiltag på trænerfronten er også en realitet i TCO, og klubben er glade for at kunne annoncere, at den talentfulde juniortræner, Mikkel Lynge Jakobsen i februar og marts 2015 er ansat som praktikant i klubben som led i sin uddannelse i Idræt på Syddansk Universitet.

I praktikperioden kommer Jakobsen til at arbejde tæt sammen med Henriette Hørlücks Skole med et skoletennis-forløb for de yngste elever. Under forløbet vil Jakobsen sammen med skolens øvrige idrætslærere lave et træningsprogram. Samtidig har han sat sig for opgave at undersøge de pædagogiske forhold, der er forbundet med at lære små børn at spille tennis.

Mikkel Lynge Jakobsen får ny rolle ved Henriette Hørlücks Skole - Foto: tennisclubodense.dk
Mikkel Lynge Jakobsen får ny rolle ved Henriette Hørlücks Skole – Foto: tennisclubodense.dk

Elitetræning med tidligere svensk WTA pro tennisspiller
Den tidligere WTA Tour world number 29, Sofia Arvidsson, som startede sin professionelle karriere i 2000, brugte sin weekend på at inspirere og komme med gode fifs til den spirende generation af talenter i TCO.

Hele tennissessionen med TCO’s Agnes Ditlev og Sofia Arvidsson kan ses i nedenstående video. Også TCO’s head coach og trænerteam tog del i træningen for at udveksle erfaringer både på og uden for banen med den svenske WTA spiller.