Inden Holger Rune torsdag fortsatte kapløbet om at nå Next Gen ATP Finals modtog han bekræftelse på et wildcard til Indian Wells i næste uge

I disse uger er der tæt opløb mellem 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune og 19-årige Juan Manuel Cerundolo (ARG) samt 20-årige Brandon Nakashima (USA) om 7. pladsen på Race To Milan, hvor de 7 højst rangerede er sikker på at deltage i Next Gen ATP Finals i Milano 9-13. november.
Den 8. deltager er som regel en italiensk spiller, der modtager et wildcard.

Holger er på den seneste race-liste 58 point efter Cerundolo på 7. pladsen og på 8. pladsen er Nakashima 17 point efter argentineren.
Holger kan med et godt resultat i denne uges ATP Challenger 125 i Orleans i Frankrig overtage 7. pladsen, og det første skridt i den rigtige retning blev taget, da han i 1. runde vandt en stensikker sejr 6-4, 6-0 over den tidligere top 10-spiller, 36-årige Gilles Simon (FRA).

Challenger Orleans: Både Frederik Løchte og Holger Rune godt fra start

Nakashima forsvarede sin position på fornemste vis, da han udnyttede et wildcard til ATP 250 i San Diego til at vinde en sensationel sejr 6-7(5), 6-1, 7-5 i 1. runde over den italienske stjerne Fabio Fognini, men han kunne dog ikke følge sejren op i 1/8-finalen mod 5. seedede Andrey Rublev, der vandt 6-2, 6-1, og derved vil Nakashima ved den næste opdatering af racelisten på mandag være noteret med 661 point.

Cerundolo vil fortsat være foran amerikaneren, idet han med en foreløbig kvartfinale ved ATP Challenger 80 i Lima er sikret mindst 673 point, og han kan med en semifinale nå 687 point, og en finaleplads vil betyde 706 point, og vinder han titlen når han 738 point.

Da der spilles om endnu flere point i Orleans, der er en Challenger 125, kan Holger ved at vinde titlen opnå 733 point, og han vil i så fald overtage 7. pladsen,  med mindre Cerundolo vinder titlen i Lima, men forspringet vil i så fald være skrumpet til 5 point.

4 spillere har allerede sikret adgang til Next Gen Finals:
Felix Auger-Aliassime (CAN), Jannik Sinner (ITA), Carlos Alcaraz Garfia og Sebastian Korda (USA)

Det er dog tvivlsomt, om canadieren deltager, da han stadig har mulighed for at kvalificere sig til Nitto ATP Finals, hvor han er no. 10 på Race-listen, og han er i forvejen så langt fremme i sin ATP-karriere, at han måske fravælger at deltage, ligesom det tidligere var tilfældet for Alexander Zverev.

I næste uge er Cerundolo tilmeldt en Challenger 80 i Santiago i Chile, og der var lagt op til et fortsat kapløb med Holger, der samme uge var tilmeldt en Challenger 100 i Mouilleron le Captif i Frankrig, hvor han optrådte på entrylisten.

Imidlertid optrådte Holger pludselig på withdrawal-sektionen ved turneringen, hvilket straks fremkaldte spekulationer om, at der muligvis kunne være et wildcard i vente til ATP 1000 i Indian Wells i næste uge, hvor det officielt kun var meldt ud, at Kim Clijsters i WTA-udgaven og Andy Murray hos mændene ville modtage wildcards.

ATP Challenger Orleans 2021
Credit : Philippe Montigny / Open d’Orléans

Derfor måtte det i første omgang blive ved spekulationerne, indtil det dog senere blev bekræftet officielt, at Holger modtager wildcard til Indian Wells, og det blev samtidig oplyst, at de øvrige wildcards tildeles no. 79 Jenson Brooksby, no. 162 Jack Sock samt no. 435 Zachary Svajda, der alle repræsenterer USA.

En stærkt medvirkende årsag til at tilgodese Holger skyldes uden tvivl den popularitet, som Holger opnåede under US Open, hvor han i sin første optræden på Arthur Ashe Stadium udfoldede sit potentiale, som dog ikke rakte til sejr over Verdens no. 1 Novak Djokovic.
Tournament Director Tommy Haas har dog siden US Open fulgt Holger på Instagram, hvor en følger havde “tagget” Tommy Haas med denne opfordring: “come on, give this guy a wc”

Hovedturneringen i Indian Wells – hvor Nakashima også er med – starter torsdag i næste uge, så i første omgang er fokus på turneringen i Orleans, hvor Holger mindst skal nå finalen for at passere Nakashima på Race To Milan listen.

ATP Challenger Orleans 2021
Credit : Philippe Montigny / Open d’Orléans

I torsdagens 1/8-finale tog Holger endnu et skridt i den rigtige retning, da han vandt 6-2, 6-4 over 31-årige no. 106 Ricardas Berankis (LTU), der for 5 år siden var oppe og snuse til top 50.
Holger sikrede det første break til 3-1 på den 2. mulighed efter 0-40, og da Berankis ikke fik udnyttet 2 break-muligheder efterfølgende, kunne Holger sikre 1. sæt med endnu et break til 6-2.

ATP Challenger Orleans 2021
Credit : Philippe Montigny / Open d’Orléans

I 2. sæt holdt begge serv uden at behøve afværge break-muligheder, inden Holger i kampens sidste parti satte flere kvalificerede returneringer i spil, og ved 15-40 fulgte Berankis en slice mod Holgers baghånd op ved at gå til nettet, hvor han blev presset til en fejl, som afgjorde kampen.

ATP Challenger Orleans 2021
Credit : Philippe Montigny / Open d’Orléans

Tennisavisen modtog efter kampen flere billeder fra kampen, som kan genses herunder.

Holger møder i kvartfinalen den finsk-fødte schweizer, 29-årige Henri Laaksonen, der i 1/8-finalen vandt 7-6(6), 6-4 over 2. seedede no. 64 Benjamin Bonzi (FRA).

Kampen spilles fredag som den sidste kamp på PDS Court Central efter kampen mellem 4. seedede no. 81 Richard Gasquet (FRA) og 5. seedede no. 86 Jiri Vesly (CZE).
Vinderne af disse kampe mødes i lørdagens semifinale.

I de to øvrige kvartfinaler – i øverste halvdel – møder 6. seedede no. 91 Corentin Moutet (FRA) sin landsmand, no. 210 Hugo Grenier, der er videre som Lucky Loser, efterfulgt af no. 121 Dennis Novak (AUT) og no. 222 Ruben Bemelmans (BEL).

Alle kampe vises på Livestream.com/ATP.

Frederik Løchte Nielsen og Treat Huey, der i 1/8-finalen i double havde vundet 6-3, 4-6, [12-10] over Hunter Reese (USA) og David Vega Hernandez (ESP), fik en god start i kvartfinalen, da de vandt 6-3 i 1. sæt, og de førte med 4-2 i 2. sæt mod det amerikanske par Alex Lawson og Robert Galloway, der dog brød tilbage til 4-4, og efter match-tiebreak vandt amerikanerne opgøret 3-6, 7-5, [10-3].

Forrige artikelChallenger Orleans: Både Frederik Løchte og Holger Rune godt fra start
Næste artikelATP 250 San Diego: August Holmgren fik en uventet oplevelse mod Grigor Dimitrov
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.